Siirry pääsisältöön

Suomesta vientimaa 2.0 | #rahapodi 247

Rahapodin kuuntelijoille on nyt tarjolla makeaa mahan täydeltä, kun Miikka ja Martin puristavat kasaan peräti viisi aihetta yhteen kuuntelukertaan. Jotta Suomi saataisiin uuteen nousuun, pitäisi meistä leipoa vientimaa 2.0, mutta mistä sopiva verrokki kilpailukyvyn analysointiin? Ruotsi ei oman valuuttansa takia ole paras vaihtoehto, joten katseet kannattaa kääntää Saksan kellistämiseen. #rahapodi ehdottaa vertailun mittareiksi mm. seuraavia:

  • Kuinka paljon sama ruokakassi maksaa Suomessa ja Saksassa?
  • Mitä maksaa sama (puolueeton) auto: esimerkiksi Fiat, Renault tai Volvo?
  • Mikä on tehdastyön hinta keskimäärin? Kummassa maassa työn hinta on työnantajalle halvempi ja kummassa työntekijälle jää enemmän nettona käteen?
  • Uuden kerrostalon neliöhinta: Helsinki vs. Berliini.
  • Lentomatka economy-luokassa: Helsinki-Peking vs. Frankfurt-Peking. Kumpi imee turistit?

Eikä tässä vielä kaikki! Miikan ja Martinin ruodinnassa ovat myös inflaatio, elvytyspaketti, kryptovaluutat – etenkin kaikkien StableCoinien äiti PodiCoin – sekä Veikkaus, josta julkaistaan tänään kaikessa uskomattomuudessaan pysäyttävä Veikkauskratia-niminen kirja, jonka sivuille Martinkin on päässyt. Kuuntele #rahapodi 247 ja lyö viisi kärpästä yhdellä iskulla!

Voit katsoa jakson myös Youtubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Uudistaja
Uudistaja
29.05.2021 12:04

Tässä ajatuksia kuinka oikeisiin asioihin saataisiin jatkumoa vaalikaudesta toiseen (,kuten Ruotsissa). Kansanedustajien määrän pitäisi ainakin puolittaa ja palkkioita nostaa reilusti. Pätevämmät henkilöt kiinnoistuisivat tulla politiikkaan mukaan. Kauden alussa pitää asettaa selkeät tavoitteet ja mittarit, joilla talous ei jää alijäämäiseksi ja pystytään pitämään hyvinvointivaltiota sekä taloudellista kasvua yllä. Mikäli päästään tavoitteisiin, koko porukka saa halutessaan jatka seuraavalle kaudelle. Tämä motivoisi oikeasti tekemään päätöksiä kauden aikana. Oppositio toimii enemmän ajatusten sparraajana kuin jarruna. Myös opposition ajatukset otettaisiin varmasti vakavammin vastaan. Ketkä eivät halua jatkaa, niin näille paikoille pääsee vaalin kautta uudet edustajat. Mikäli tavoitteita ei saavuteta, kaikki paikat täytetään uudelleen vaalien kautta.… Lue lisää >>

Uudistaja
Uudistaja
Vastaa  Uudistaja
29.05.2021 12:08

Vielä lisäyksenä, palkkiosta osa maksettaisiin vasta kauden lopussa, riippuen siitä kuinka hyvin tavoitteet on saavutettu. Eli onnistumisesta palkitaan.