Siirry pääsisältöön

Stagflaatio on täällä taas | #rahapodi 278

Stagflaatio on inflaation paha serkku. Se on yhdistelmä sanoista stagnaatio (pysähtyneisyys) ja inflaatio (hintojen nousu) ja tarkoittaa käytännössä taloustilannetta, jossa yhdistyvät lama, korkea inflaatio sekä korkea työttömyys. Miikka ja Martin pureutuvat #rahapodi-jaksossa 278 Suomea uhkaavan stagflaation syihin, sen taloutta hyydyttäviin vaikutuksiin ja potentiaalisiin torjuntakeinoihin.

Stagflaatio päättyy jossain vaiheessa. On Suomen päättäjien ja poliitikkojen käsissä, millaisessa kunnossa Suomi siinä vaiheessa on. Olemmeko pystyyn kuollutta erämaata ja rajaseutua NATOn ja Venäjän välissä, vai elinvoimaa sykkivä maailman ykköstalous? Nyt on kriittisten päätösten aika!

Voit katsoa jakson myös YouTubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
4 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Venepakolainnen 2023.
Venepakolainnen 2023.
12.03.2022 09:09

Toivottavasti neuvotteluista tulee Suomelle hyvä tulos, mutta puolustusministeri Kaikkosen avautuminen Natosta, sai pelkäämään, ettevät poliitikot täällä näe pöydällä olevaa kampaviineriä kauemmas.

Minä
Minä
12.03.2022 03:15

Miksi energia ei ole yksi uotannontekijä economiassa eli Cobb-Douglas yhtälössä. Johtuuko se siitä että kustaanosuuslauseke ei päde?

https://www.youtube.com/watch?v=lGrZRFDHZOk

Mika
Mika
11.03.2022 13:42

Aivan mahtava jakso! Selvensi itsellekin monia asioita. Toivottavasti jotkut päättäjätkin näkisivät ja ottaisivat kopin annetuista hyvistä ehdotuksista.

Elise
Elise
11.03.2022 11:17

Mielenkiintoista, antoi ajattelemisen aihetta…..
Muuten, Googlen datakeskus sijaitsee Haminassa eli vielä lähempänä Venäjää kuin Lovisa. Vastaava venäläinen Yandex Mäntsälässä.