Siirry pääsisältöön

SPAC-yhtiöt – onko järkeä vai ei? | Nordnet Traders’ Club 79

Nyt kun case GameStop on ohi, raha etsii uutta spekulatiivista kohdetta. Yksi kuumimmista vaihtoehdoista liittyy SPAC-sijoitusyhtiöihin (Special Purpose Acquisition Company). SPAC-buumi on lähtenyt viime aikoina villisti laukalle, sillä SPAC-yhtiöt ovat keränneet pelkästään tammikuun aikana varoja käsittämättömät 26 miljardia dollaria. Mistä näissä “avoimen shekin” sijoitusyhtiöissä oikein on kyse? Onko kyseessä ohituskaista pörssiin vai ovatko sijoittajat päätyneet maksamaan satasen setelistä 110 euroa?

Elon Musk ja SEC ovat aiemminkin olleet napit vastakkain, mutta nyt Musk on kaatanut liekkeihin lisää bensaa bitcoin-twiiteillään ja dogecoin-meemeillään, joiden jälkeen Tesla ilmoitti ostaneensa 1,5 miljardin dollarin arvosta bitcoineja. Sanomista varmasti tulee, mutta pääseekö Musk jälleen kuin koira veräjästä, vai korottaako SEC panoksia? Millaisia vaikutuksia bitcoinin kasvavalla statuksella on markkinoihin?

Bitcoinin ohella kaikki muukin tuntuu nousevan. Indeksituotot ovat koronadipin jälkeen olleet päätähuimaavia ja etenkin pienyhtiöiden kulmakertoimet alkavat olla kestämättömällä tasolla. Ovatko korkeat arvostustasot small capeille uhka vai mahdollisuus?

Kurkkaa Tuomaan e-commerce-salkkuun ja katso ammattitreidaaja Jukka Lepikön tuoreimmat mietteet markkinan menosta Traders’ Club -jaksosta numero 79!

Katso myös:

Seuraa Jukan markkina-analyysiä myös Nordnet Blogissa ja Twitterissä (@JukkaLepikko).

Nordnet Traders’ Club on viikoittainen videosarja, jossa seurataan markkinoiden kuumimpia puheenaiheita, analysoidaan mennyttä ja ennakoidaan tulevaa. Seuraamalla sarjaa opit kaiken oleellisen treidausstrategioista, markkinoiden ennakoinnista, kaupankäyntityökaluista jne. Lisäksi perehdymme tekniseen analyysiin, joka oikein käytettynä voi parantaa mahdollisuuksiasi ajoittaa markkinaa ja tehdä oikea-aikaisia ostoja ja myyntejä. Lue lisää Nordnet Traders’ Clubista ja Nordnetin tarjoamista eduista aktiivisille kaupankävijöille.

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Nordnet Markets-tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Traders’ Club -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.

Nordnet Traders’ Club -video on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jukka Lepikön kanssa.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Half in
Half in
10.02.2021 16:19

Huippu jakso taasen 👍🏻 Arvostan suuresti ukkojen markkina-analyysiä, vaikka treidausta en varsinaisesti harrastakaan. Voisitteko joskus tulevaisuudeessa ottaa tarkasteluun Kiinan osakemarkkinan?

Jakke
Jakke
12.02.2021 16:38

Tekstiosa alku “Nyt kun case GameStop on ohi” kuvastaa hyvin valtamedian aivopesupropagandaa tietämättömyydellään. Tuskin kirjoittaja on edes viitsinyt vilaista mitä WSB tai sittemmin WSBN kanavalle siirtynyt keskustelu pitää sisällään. Tilanne on kaukana ohi olemisesta. Vaikka tuottoennusteita on vaikea kenenkään luvata, tulee kyseinen case järisyttämään sijoitusmarkkinoita. Se mitä osakkeen hinnanmuodostuksessa tapahtui on vain pintaraapaisu siitä todellisuudesta missä tapauksen osalta mennään. Tämä totuus ei hyssyttelemällä unohdu.