Siirry pääsisältöön

Short squeeze ja hulluuden markkinat | Nordnet Traders’ Club 77

Short squeeze, Redditin meemiosakkeet ja Elon Musk – siinä viime aikojen markkinaliikkeitä dominoineet ilmiöt. Nyt kun osakkeiden hintoja liikuttelevat sijoitusfoorumit ja yksittäisten miljardöörien twiitit, onko tullut aika tyhjentää salkku ja valmistautua kuplan puhkeamiseen?

Indeksitasolla pörssissä eletään melko rauhallista vaihetta, mutta pinnan alla sentimentti hehkuu tietyiltä osin pelottavan kuumana. Yksityissijoittajat ovat historian suurimmalla velkavivulla mukana osakemarkkinoilla, Redditin Wallstreetbets on saanut GameStopin osakekurssin kääntymään lähes 90 asteen kulmaan ja optiokauppa käy kuumempana kuin koskaan. Mitä tapahtuu, kun aamu alkaa sarastaa ja kaikkien aikojen juhlat päättyvät valomerkkiin?

Shortatuimmat osakkeet ovat short squeeze -ilmiön seurauksena tarjonneet merkittävää ylituottoa viime huhtikuun jälkeen. Jos tarkastellaan 16 osaketta, joiden floatista oli vuoden 2020 päätteeksi yli 40 prosenttina shortattuna, on keskimääräinen tuotto vuoden alusta alkaen käsittämättömät 59 prosenttia. Mitä tapahtuu, kun/jos tilanne normalisoituu?

Katso myös meemimarkkinan tuoreimmat hitit ja ammattitreidaaja Jukka Lepikön kuulumiset Traders’ Club -jaksosta numero 77!

Seuraa Jukan markkina-analyysiä myös Nordnet Blogissa ja Twitterissä (@JukkaLepikko).

Nordnet Traders’ Club on viikoittainen videosarja, jossa seurataan markkinoiden kuumimpia puheenaiheita, analysoidaan mennyttä ja ennakoidaan tulevaa. Seuraamalla sarjaa opit kaiken oleellisen treidausstrategioista, markkinoiden ennakoinnista, kaupankäyntityökaluista jne. Lisäksi perehdymme tekniseen analyysiin, joka oikein käytettynä voi parantaa mahdollisuuksiasi ajoittaa markkinaa ja tehdä oikea-aikaisia ostoja ja myyntejä. Lue lisää Nordnet Traders’ Clubista ja Nordnetin tarjoamista eduista aktiivisille kaupankävijöille.

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Nordnet Markets-tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Traders’ Club -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.

Nordnet Traders’ Club -video on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jukka Lepikön kanssa.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
3 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Janus
Janus
28.01.2021 09:14

We like the stock

Don't forget the purpose
Don't forget the purpose
28.01.2021 22:53

Fine! This might be a joke for “stock professors” But you do forget the purpose of this movement and “WSBets”
This was only one reminder for everyone that we THE PPL do matter and we have the power to do anything if we stick together and decide to!!!!

Don't forget the purpose
Don't forget the purpose
Vastaa  Don't forget the purpose
28.01.2021 22:55

the thing is not the money.. it is the JOURNEY