Siirry pääsisältöön

Sankariopettajan sijoituskoulu | #rahapodi 264

#rahapodi-vieraana yhteiskuntaopin ja historian opettaja, TATin sijoittajakoulun perustaja Timo Holmström. Kuka Holmström on miehiään, mistä syntyi idea lukiolaisille suunnatusta sijoituskoulusta ja mitä projektille kuuluu tänä päivänä? Miikka ja Martin haastattelevat.

0:00 Intro
00:45 Kuka on Timo Holmström?
04:33 Miksi Timo halusi perustaa Lukiolaisten sijoittajakoulun?
19:22 Miten Lukiolaisten sijoittajakoulu sai alkunsa?
30:33 Miten hanke saatiin levitettyä?
37:46 Mikä Lukiolaisten sijoittajakoulu on?
51:32 Millaisen vastaanoton Lukiolaisten sijoittajakoulu on saanut?
1:03:14 Mitä seuraavaksi?

Voit katsoa jakson myös YouTubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
20.11.2021 14:16

Hyvä idea mutta huono toteutus. Tässä on aika pieni osanottajamäärä. Jos tunnille tai kurssille tulee tai mahtuu 60 opiskelijaa niin miksei laita tunteja ja aineistoa saatavaksi ilmaiseksi youtubeen ja muualle nettiin? Tai vaikka podcasteja tunneista. Koitappa mahduttaa pienikin 1000 ihmisen youtube yleisö luokkahuoneeseen.

Nimetön
Nimetön
19.11.2021 01:10

Moikka! Oli hyvä jakso tämä sijoituskoulu! Kun oli puhe siitä, että vähävaraisten on hyvä saada kokemusta tai “simulaatiota” siitä mitä sijoittaminen voi tarjota muistui mieleen, että noin vuonna 2000 kauppalehden nettisivuilla oli mahdollisuus sijoittaa ns. leikkirahalla osakesijoituskisaan, jossa pystyi tekemään simulointisijoituksia ja katsomaan miten positio kehittyi. Muistaakseni parhaiten arvoa kasvattaneet virtuaalisalkun haltijat jotenkin palkittiinkin. Itse olen laittanut osakkeisiin ensimmäisiä kesätyörahoja mahdollisuuksien mukaan jo lukioajoista 1990 luvun lopulla, mutta olen varovaisuudellani sössinyt niin, että en ole miljonääriksi onnistunut päätymään, kun lisäksi on tullut käyteltyä rahoja asuntolainoihin, lapsiin ja perheen lomareissuihin. Pointtini on kuitenkin se, että en tiedä onko kauppalehdellä vielä sama… Lue lisää >>