Siirry pääsisältöön

Sähköistyvä sähkökeskustelu | #rahapodi 312

Sähkön hinta on taivaissa, omakotitalojen kuukausittaiset sähkölaskut yli 1000 euroa, sähkökatkoja tiedossa ja poliitikot paniikissa. Onko suunnitellusta hintakatosta pelastajaksi? Saadaanko Fortumin ja muiden tilanteesta hyötyvien sähköyhtiöiden windfall-tuotot verotettua kapitalistien taskuista pois, hyödyttämään sähkökurimuksesta kärsivää kansaa? Miikka ja Martin ruotivat #rahapodi-jaksossa 312 talven ykkösaihetta: sähkömarkkinaa ja sen ympärillä vellovaa tunteikasta keskustelua. Sähköistä joulunalusaikasi ja kuuntele jakso!

Voit kuunnella/katsoa jakson seuraavissa palveluissa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
4 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
27.12.2022 13:51

Pienenä tarkennuksena, Nord Poolissa käydään kauppaa seuraavan vuorokauden fyysisen sähkön toimituksista tuntitasolla, ei muuta. Kaikki pidemmät tuotteet (päivä, viikko, kuukausi jne.) ovat kaupan Nasdaqin johdannaispörssissä. Kaksi täysin eri toimijaa kyseessä.

Nimetön
Nimetön
27.12.2022 10:41

Kiitokset taas hyvästä jaksosta! Uusimmassa sähkötuessa ihmetyttää omavastuut. Miksei sähkön kWh-hinnassa ole omavastuuta. Nykyisessä ehdotuksessa tukea saavat myös paljon halpaa sähköä kuluttavat. Jos tukea saisi esimerkiksi yli 10 senttiä/kWh ylittävältä osalta, niin mielestäni tuki kohdistuisi paremmin. Tällöin myös 100€/kk omavastuuta voisi laskea.

Nimetön
Nimetön
23.12.2022 20:46

Korviin koski kun väititte ettei Sannalle kukaan tarjoa apua. Kyllähän Hänelle on apua tarjonneet kaikki Presidentistä lähtien muttei Hän ota apua vastaan koska onhan Hän sentään PÄÄMINISTERI joka osaa ja tietää kaiken!

Nimetön
Nimetön
23.12.2022 10:45

Vähiin tainneet jäädä toimet lämmityssähkön kulutuksen vähentämiseksi millä tahansa ilmaa paikoillaan pitävällä materiaalilla?

Roskiin vaan pakkausstyroxit ja -kuplamuovit? Aaltopahvit ja kankaat? Jne.

BTW: Alempi sisälämpötia riittää jos antaa pattereiden lämmön vapaasti säteillä asukkaille ja samalla estää ikkunoiden kylmäsäteilyä.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki