Siirry pääsisältöön

Rikas iskä, köyhä iskä | #rahapodi 273

Rikkaat vanhemmat opettavat lapsillensa asioita, joita köyhät eivät opeta. Näin yhteiskunnassa on sisäänrakennettu eriarvoistumista synnyttävä ilmiö, jota ei saada kuriin muulla kuin sillä, että käytännönläheisiä taloustaitoja aletaan opettaa peruskoulussa. Jokaisella pitäisi olla perusoikeus oppia korkoa korolle -ilmiöstä ja pitkäjänteisen sijoittamisen antamasta oman talouden vetoavusta jo nuorena.

Miikka ja Martin kuuluvat sukupolveen, joka on saanut löytää (tai olla löytämättä) arjen rahataidot itse, kantapään kautta. #rahapodi-jakson 273 BATTLE-osiossa Miikka ja Martin kertovat vuorotellen, mitkä saamattomat neuvot ovat jääneet harmittamaan eniten. Äänestä suosikkiasi jakson battle-suorituksista ja kommentoi alle, mitkä neuvot sinä olisit halunnut kuulla kauan sitten. 👇

Jakson sisältö:
0:00 Tsädäm!
0:51 HS-artikkeli: Rikastu, hyvä lapsi
22:10 Mitkä saamatta jääneet neuvot harmittavat? #rahapodi-battlen 1. erä
31:10 2. erä: korkoa korolle
41:26 3. erä: riskin käsite ja pitkäjänteisyys

Voit katsoa jakson myös YouTubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
4 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
25.02.2022 16:41

Hyvää tutun asian kertausta:-) Korkoa korolle tärkeintä ja sijoitus asunnon vivutusta;-)

Nimetön
Nimetön
07.02.2022 22:57

Jos ei ole köyhiä- ei riitä rahaa rikkaille? Toisin sanoin tulee hemmetin laaja keskiluokka ja kaikilla about samat rahasummat. Sitähän on jo pohjoismaissa. Jo kaikki rupee säästämään, tuleeko kulutuksen vähenemistä eli turhat ostokset jää ostamatta, palvelut käyttämättä jne–> palvelut vähenee, tavaroiden monipuolisuus pienenee–> tämähän ajettaa talous keskiaikaisuuteen? Kaikkilla sitten on rahaa tilillä mutta ei ole mitään, mihin voisi sitä rahaa käyttää? Rahaa sitten on vain numeroina verkkopankissa, kaikki vaan kilpailee kenellä enemmän numeroita, onko mitään järkeä? Joskus mietin, voiko olla että ainoastaan miksi sijoittamista yritetään kannusutaa on se, että on hypätty kelkaan aikaisemmin–> tulevat sijoittajasukupolvet sijoittaa rahaa, kurssit nousee ja… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
05.02.2022 16:21

Köyhät eivät opeta lapsilleen käytännönläheisiä taloustaitoja? ,🤣🤣🤣

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
05.02.2022 16:40

Korkoa korolle -ilmiö ei taida köyhän iskän lapselle vetoapua antaa, jos säästöön ei juuri euroja jää.
Selkeästi kaikkien alojen asiantuntijat äänessä 🤭