Siirry pääsisältöön

#rahapodi jakso 94 – Veikkauksen varatoimitusjohtaja vieraana

Veikkauksen vara-tj Nummikoski vieraana

Miten Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski vastaa #rahapodin ja usean suomalaismedian kritiikkiin rahapelien markkinoinnista? Millä tavalla suomalainen pelaaja eroaa eurooppalaisesta ja mikä oikeuttaa pelimonopolin olemassaolon? Miksi Veikkaus haluaa kasvattaa liikevaihtoaan jos koko toiminnan ideana on säädellä pelaamista?

Jakson aiheet:

 • EU:n pelialan sääntely, miten se käytännössä toimii? (6:30)
 • Veikkauksen markkinointibudjetti syynissä (7:45)
 • Mitä ovat viheät ja kovat pelit? Millä tavalla pelien markkinointi poikkeaa toisistaan? (11:00)
 • Faktat veikkauksen taloudesta (15:00)
 • Onko Veikkaus Euroopan paras rahapelijärjestelmä? (17:20)
 • Voiko peli- ja alkoholimonopoleja verrata keskenään? (19:20)
 • Veikkauksen 60 miljoonan euron markkinointibudjetti – onko se perusteltavissa? (23:20)
 • Suomen pelimarkkinat vastaan Ruotsin – kummassa maassa tehokkaampi järjestelmä? (26:20)
 • Veikkauksen budjetista keskustellaan suomalaisissa medioissa – perustuvatko faktat faktoihin? (34:20)
 • Johdon tulospalkkaus (36:15)
 • Faktatarkistus (39:00)

Jakso julkaistu 9.11.2017

Voit katsoa jakson myös videona YouTubessa!

Lue Kauppalehden artikkeli Rahapelihaitat halutaan kuriin – keinoina pakkotunnistautuminen ja peliautomaattien poistaminen

Lue Suomen Kuvalehden artikkeli Veikkaus rikkoi taas lakia – johto puhuu puuta heinää, poliitikot eivät ota vastuuta: ”Ei koskaan tuomittu”

Lue Helsingin Sanomien kirjoitus Rahapelaaminen on tulonsiirtoa köyhiltä ja mielenterveysongelmaisilta hyväosaisille, väittää uusi tutkimus

Kuuntele myös Jakso 92 – Veikkaus ja peliriippuvuuden anatomia

Kuuntele myös Jakso 71 – Valtion syntiset paheyhtiöt

Kuuntele myös Jakso 38 – Veikkaus ja kadonneen rahavuoren metsästys

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi?
Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

Äänestä #rahapodi voittoon Jakso.fi:n podcast-äänestyksessä!

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
7 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
31.05.2018 09:57

Kutsuu ”lapselliseksi” ja jankuttaa ”mut! mut!”

Tämä selittää paljon veikkauksen toimintaa.

Ei jatkoon.

Nimetön
Nimetön
28.12.2017 15:06

Poikkesin lähiössä sijaitsevan työpaikkani lähellä olevaan supermarkettiin tässä joulun lähipäivinä. Aulassa laskin olevan 9 peliautomaattia, joista viimeinenkin ”miehitettiin” postin tiskille jonottaessani. Analyysini perusteella 8/9 pelaajista oli eläkeläisiä, yksi pelaajista ehkä 25 vuotias. Koitan olla tuomitsematta kirjaa kansiin katsomalla, mutta minusta näytti, että nämä 8 eläkeläistä eivät pelanneet ns. ylimääräisiä kolikoitaan vaan automaatin syövereihin laitettiin rahaa, jolla olisi ollut muutakin käyttöä heidän taloudessaan. Vaikka olisi todella väärässäkin, niin siinä rivissä lienee joka tapauksessa ihmisiä jotka saavat jotain tukea yhteiskunnalta vain pelatakseen osan siitä näihin peleihin. Tätä pohtiessani en voinut mitenkään ymmärtää sitä Veikkauksen selittelyä, miten tällaisen systeemin pyöritys olisi yhteiskunnan etujen… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
19.11.2017 20:14

Ihan käsittämätöntä juttua Nummikoskelta. Aloitin podcastin oletuksella, että edellisten jaksojen pointeille saadaan perusteltuja vastaväitteitä ja kuva Veikkauksesta kirkastuisi väkisinkin. Toisin kävi.

Nummikoski esiintymisellään ja argumentoinnillaan munasi täysin mahdollisuutensa. Hän ei silmissäni esiintymisellään ainoastaan menettänyt täysin omaa uskottavuuttaan, vaan välillisesti myös Veikkauksen, joka hänet on palkannut. Erityisesti vihaksi pisti jääräpäinen, yksipuolinen ja vajaa argumentointi, mutta myös esimerkiksi “syödyistä sienistä” ja “lapsenomaisesta uskosta” puhuttaessa ilmenevä uskomaton alentuva ja ylimielinen suhtautuminen vastapuolen argumentteihin.

Nimetön
Nimetön
15.11.2017 16:16

Johan oli suoraan sanottuna epämiellyttävä ulosanti tällä herrasmiehellä. Yhden käden sormilla oli laskettavissa niiden kertojen määrä, kun saitte esitettyä kysymyksenne ilman päälle puhumista yms. Jos Nummikosken tarkoituksena oli parantaa kuvaa Veikkauksesta ja sen toiminnasta, niin hän kyllä epäonnistui pahemman kerran. Mitä tuollaiseen ulosantiin kykenevä mies tekee varatoimitusjohtajan pallilla?

Nimetön
Nimetön
12.11.2017 20:43

Kuinka niin Veikkaus ei markkinoi punaisia pelejä? Nuorten suosimassa Spotifyssä ja radiossa tulee jatkuvalla syötöllä urheiluvedonlyönnin mainoksia.

Nimetön
Nimetön
12.11.2017 13:58

Hieno keskustelu, joskin Veikkauksen edustaja pitäisi laittaa käytöskurssille. Antoi itsestään todella asiantuntemattoman ja ylimielisen kuvan. Toivoisin, että pyytäisitte rahapodiin vielä Jorma Vuoksenmaan keskustelemaan vedonlyönnistä ja sijoittamisesta. Hän voisi vähän opponoida teidän näkemyksiä vedonlyönnistä. Ja hän on selkeäsanainen herrasmies.

Nimetön
Nimetön
09.11.2017 21:57

No nyt pojille pisteet. Puoliso kuunteli uudestaan kun tykkäsi niin paljon ja sanoi että Veikkauksen herra kuulosti hirveältä (epätoivoiselta?) selittelijältä. Ilmeisesti herran pointti oli että Veikkauksen pitää vallata tämä markkina koska muuten muut tekevät sen. “On parempi kuolla kuninkaan palveluksessa, koska toisen palveluksessa kuoleminen on häpeällistä”?

Ettekä edes päässeet siihen oleelliseen pointtiin että Veikkaus on lähinnä poliitikkojen sokerivirkahautomo.