Siirry pääsisältöön

#rahapodi jakso 91 – Parempien eläkkeiden metsästys, osa 2

Parempien eläkkeiden metsästys, osa 2

Eläkekeskustelu käy jälleen kuumana ja tällä kertaa #rahapodin studioon astuu Työeläkevakuuttajien eli TELA:n edunvalvontajohtaja Nikolas Elomaa. Onko Suomen eläkejärjestelmässä valuvikoja? Mitä sanoo eläkeasiantuntija?

Jakson aiheet:

 • Suomen eläkejärjestelmä pähkinänkuoressa (2:10)
 • Miksi eläkemaksut ovat niin korkeat? Palkansaajan bruttotuloista noin neljännes menee eläkkeisiin (4:10)
 • Onko järjestelmä toimiva? Onko Suomen järjestelmä hyvä verrattuna muihin maihin? (7:10)
 • Voisiko nykyisen eläkejärjestelmän korvata tehokkaammalla? (15:50)
 • Osakepaino eläkesijoituksissa – Eläkesäästäjän valinnanvapaus ja omat toiveet (25:00)
 • Kuinka paljon eläkettä eri ikäryhmät käytännössä saavat ja voisiko tätä määrää kasvattaa? (30:00)
 • Suomen, Ruotsin ja Englannin eläkejärjestelmät vertailussa (35:50)
 • Miten työeläkeyhtiöt sijoittavat? (37:40)
 • Työeläkesijoittamisen kulut (42:00)
 • Miksi eläkeyhtiöitä ei voi yhdistää? (43:50)
 • Tyoelake.fi – Kuinka paljon eläkettä sinulle on kertynyt? (53:52)
 • Parannusehdotuksia nykyiseen järjestelmään (57:00)

Jakso julkaistu 19.10.2017

Voit katsoa jakson myös videona YouTubessa!

Selvitä kuinka paljon eläkettä tulet saamaan www.työeläke.fi

Kuuntele myös Jakso 85 – Parempien eläkkeiden metsästys, osa 1

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi?
Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

iTunesissa

SoundCloudissa

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
4 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
24.10.2017 11:07

Rupesin tässä leikkimään sellaisella ajatuksella, että olisikohan mahdollista esim. teidänkaltaisessa asiantuntijaorganisaatiossa mahdollista neuvotella sellainen sopimus, että tekisitte siellä työtä yksityisyrittäjinä ja jotakuinkin määräisitte omasta eläkkeen maksusta. En asiasta juuri mitään tiedä, joten kysyn teiltä, että olisiko tällaisella menettelyllä mahdollisuus maksaa alhaisempia eläkemaksuja?

Nimetön
Nimetön
22.10.2017 12:34

Ensin ketutti kun kansankuppaajien PR-pelle pyöritteli poikia kun märkää rättiä pitkin studion lattiaa. Sitten jossain vaiheessa alkoi ihan huvittaa. Jos näin ilmeinen huijari, joka saisi kaiken maailman Jamie Dimonit ja Jethro Rothstedit kalpenemaan, on tarvittu eläkejärjestelmän pyörittämisen järkevyyttä perustelemaan niin ei ole hyvin asiat. Tervejärkinen kansalainen ei tuolta miehiltä harkitsisikaan käytetyn auton ostamista mutta Suomen valtio lupaa 25 % kansalaistensa tuotannosta tämän kaltaisten näätien leikkikaluksi niin ei tätä toimintaa voi edes kritisoida vakavasti kun koko touhun taso on niin koomisen surkeaa. Silloin kun N00bel-mies totesi ohimennen muuta asiaa käsittelevässä paneelissa että sitten kun se eläkejärjestelmä kohta kaatuu (koska se on… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
21.10.2017 23:39

Mahtava jakso. Pisteet rahapodille siitä että jaksatte vääntää näistä asioista ihmisten/järjestöjen kanssa jotka eivät ymmärrä asioita. Jotenkin yllättävää että Nikolas ei ymmärrä taloustieteestä tai sijoittamisesta yhtään mitään. Etenkin yllättäävää oli kun hän piti 40 vuoden sijoitushorisonttia riskipitoisena.. Hän toki on eläkevakuutusyhtiön edustaja, joten hän ei voi vapaasti puhua. Lisää näitä!

Nimetön
Nimetön
21.10.2017 20:42

Kiitos vaan Rahapodi-tiimi. Tein työtä käskettyä ja kävin tarkistamassa arvioidun eläkkeeni & vertasin arviota vaihtoehtoon, jossa maksamani eläke-eurot olisi korvamerkitty vain minulle ja sijoitettu osakemarkkinoille aina eläkeikään asti. Nyt tunnen pyhää vihaa kaikkia herttaisia eläkeläismummoja ja -pappoja kohtaan! 😀 #rahapodi #vihapuhe