Siirry pääsisältöön

#rahapodi jakso 83 – Kolmannen kauden aloitus

Kolmannen kauden aloitus

Finnairin lisäeläkekohu, sähköautojen nousu, tuloskauden huomioita ja nousevat korot. #rahapodi palaa kesätauolta ja hyökkää heti isojen aiheiden kimppuun. Jaksossa käsitellään myös kesän kuulijapalautteet uhkapelaamisesta eettiseen sijoittamiseen. Miltä #rahapodin syksy siis kuulostaa?

Jakson aiheita:

  • Finnairin lisäeläkekohu, mistä on kyse? (2:40)
  • Pitäisikö VR pilkkoa neljään osaan eli kalustoyhtiöön, kiinteistöyhtiöön, kunnossapitoyhtiöön sekä varsinaista liiketoimintaa harjoittavaan yhtiöön? (10:00)
  • Dieselautojen kohtalo? Mitä tapahtuu autoteollisuudessa jos uusmyynti loppuu vuonna 2040? Sähköautot vs. Biopolttoaineet (13:40)
  • Tuloskauden huomioita (19:45)
  • Nousevat korot – Mitä sijoittajan pitäisi ajatella? (22:10)
  • ETF-sijoittamisella voidaan purkaa tuleva eläkepommi? (32:15)
  • Onko kestävään kehitykseen sijoittaminen oikeasti kannattavaa? Martin käy läpi kiinnostavia tutkimuksia aiheesta (39:50)
  • #rahapodin syksyn ohjelma – mitä on luvassa? (47:15)

Jakso julkaistu 24.8.2017

Jos tämä jakso kiinnosti, kuuntele myös:

Tutustu myös Nordnetin kestävän sijoittamisen sivustoon

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Aiemmat #rahapodi-jaksot löydät täältä

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi?
Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
24.08.2017 16:04

Moi, Podcastissa oli puhetta kestävän kehityksen sijoittamisesta ja Nordnetissä on jopa sivustokin sille. https://www.nordnet.fi/kestava itse en ainakaan löytänyt mistään tähän linkkiä nordnetin-sivustolta. Olisiko kuukausisäästämiseen mahdollisesti myös tulossa kestävän kehityksen etf?