Siirry pääsisältöön

#rahapodi jakso 78 – Suomi rakentamaan Kiinan uutta silkkitietä

Suomi rakentamaan Kiinan uutta silkkitietä

Hallintarekisteri puhuttaa ja #rahapodi kävi eduskuntatalolla aistimassa tunnelmia. Mitä kansanedustajat ovat mieltä asiasta? Jakson pääaiheena on Kiinan uusin jättiprojekti One Belt One Road, joka voisi tarjota tuottoisia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yhtiöille. Mitkä toimijat lähetetään maailmalle rakentamaan 4,4 miljardia ihmistä ja 60 maata yhdistävää uutta silkkitietä? Lisäksi Jukka Oksaharju ja Q1-kommentit sekä kuulijakysymykset.

Jakson aiheita:

  • Hallintarekisteri – Kuuntele kansanedustajien Maria Tolppasen (SDP), Simon Elo (PS) ja Touko Aalto (Vihr.) haastattelut eduskuntatalolta ja #rahapodin ajatukset aiheesta
  • Kiinan uusi silkkitie OBOR eli One Belt One Road – 4,4 miljardia ihmistä ja 60 maata yhdistävä liikenneväylä
  • Suomalaiset firmat pitäisi nyt saada mukaan rakentamaan ja suunnittelemaan jättihanketta. Projektiin tarvitaan runsaasti hissejä, nostureita, satamalaitteita, metsäkoneita ja ennen kaikkea raaka-aineita…
  • Jukka Oksaharju piipahti studiossa summaamassa ensimmäisen vuosineljänneksen tulokset. Mitkä yhtiöt yllättivät positiivisesti ja missä tällä hetkellä mennään markkinoilla?
  • Mitkä yhtiöt pärjäsivät hyvin ja yllättivät positiivisesti?
  • Jukan uusi kirja Laatuguru esittelyssä
  • Fees & Money-osiossa puhutaan muun muassa peruskoulun opetussuunnitelmasta ja Bitcoinista

Jakso julkaistu 18.5.2017

Jos tämä jakso kiinnosti, kuuntele myös Jakso 76 – Hallintarekisterin paluu

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Aiemmat #rahapodi-jaksot löydät täältä

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi?
Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit