Siirry pääsisältöön

#rahapodi jakso 76 – Hallintarekisterin paluu

Hallintarekisterin paluu

Keskustelu hallintarekisteristä jatkuu kiivaana. Mistä kohu tällä kertaa kumpuaa ja onko sijoittajalla syytä huoleen? #rahapodi avaa hallintarekisterin ja suoran omistuksen mallin haitat ja hyödyt. Jaksossa käsitellään myös aiheita kuten defensiiviset osakkeet, rahastojen palkkiot, sijoitusyhtiön perustaminen opiskelijana ja käytännön vinkit lapselle säästämiselle.

Jakson aiheita:

  • Nordnet Markets – Viputuotteita ilman välityspalkkioita
  • Paljon keskustelua herättänyt hallintarekisteri suurennoslasin alla. Mistä on kyse?
  • Hallintarekisteri ja suoran omistuksen malli vertailussa. Mitä hallintarekisteri käytännössä tarkottaisi sijoittajalle?
  • #rahapodin “sponssiohjelma”
  • Mikä on defensiivinen osake?
  • Mihin rahastojen palkkiot käytetään?
  • Todellinsen tyyliniekan arjen säästövinkki
  • Kannattaako esim. opiskelijan perustaa sijoitusyhtiö?
  • Lapselle säästäminen lahjakirjalla

Jakso julkaistu 4.5.2017

Jos tämä jakso kiinnosti, kuuntele myös: Jakso 6 – Hallintarekisteri vai suorat arvo-osuustilit? ja Jakso 74 – Penninvenytysvinkit

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Aiemmat #rahapodi-jaksot löydät täältä

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi?
Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
11.05.2017 19:56

Terve,

Jaksossa väitettiin, että suomalaiset voi hallintarekisteröidä suomalaisen osakeomistuksensa tälläkin hetkellä käyttämällä ulkomaista osakevälittäjää. Kaikkialla muualla väitetään toisin. Kuka on väärässä?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hallintarekisteri
“Vuonna 2017 hallintarekisteriesitys hyväksyttiin talousvaliokunnassa keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattamana. Esityksen mukaan suomalaisten olisi mahdollista omistaa suomalaisten yhtiöiden osakkeita ulkomailla salaisesti hallintarekisterin kautta.”

http://yle.fi/uutiset/3-9585562
“Laki sallii suomalaisten omistaa suomalaisyrityksiä ulkomaisten hallintarekisterien kautta.”