Siirry pääsisältöön

#rahapodi jakso 73 – Perintö pysyköön suvussa!

 

Perintö pysyköön suvussa!

Miten välttää, että perheen omaisuus ei katoa sen siliän tien hulttiosukupolven törsäilyihin? Perheyritys, säätiö vai perinnöttömyys – mikä ratkaisuksi? Jaksossa annetaan massisuvun patriarkalle avaimet käteen -ratkaisut suvun mustien lampaiden keritsemiseen.

Jakson introssa paljastetaan, miten härskit pankit ovat pelanneet vanhusten rahat kankkulan kaivoon. Miksi pankit pakottavat pahaa-aavistamattomat asiakkaansa realisoimaan tuottoisia omistuksia vuosikymmenten takaa? Tietenkin siirtääkseen varat pankkien omiin rahastoihinsa ja sikahintaisiin strukseihinsa veroista välittämättä. Täydellistä vedätystä! Hienoa, että Fiva on tarttunut asiaan ja antanut sakkoja. Viva la FIVA!

Voit ladata lahjakirjapohjan tämän blogikirjoituksen lopussa olevasta linkistä.

Laita massit kiertoon! -Miikka

Jakso julkaistu 13.4.2017
 
Kuuntele jakso tästä:

 

Jos tämä jakso kiinnosti, kuuntele myös Jakso 23 – #FIVAPRKL – Miksi piiloindeksointiin ei puututa Suomessa?:

 

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Aiemmat #rahapodi-jaksot löydät täältä

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi?
Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

 

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
13.04.2017 14:04

Kuuntelin jo kaksi kertaa ja vieläkin kuulostaa uskomattomalta, mutta: Voinko siis lahjoittaa vaimolle minun nimissä olevia indeksi-ETF:iä 5kE, hän voi myydä ne vuoden päästä siten, että hankintahintaolettama on lahjoitushetken arvo ja myyntivoittoverot lasketaan siitä? Ja voidaan toistaa 3 v välein?

Tässä siis plänäilen sijoitusten asteittaista käteiseksi siirtämistä tuossa 15-20 v päästä. Oletetaan kysymykseen vastaamisen helpottamiseksi, että samat säännöt koskee lahjoituksia vielä silloinkin.

#omateläkesäästöt