Siirry pääsisältöön

#rahapodi jakso 72 – 35-vuotiaana eläkkeelle?

Nuuka, Martin ja P.Ohatta

35-vuotiaana eläkkeelle?

Bloggaajat P.Ohatta (pohatta.com) ja Nuuka (nuuka.blog) kertovat #rahapodissa kunnianhimoisista tavoitteistaan jäädä 35- ja 50-vuotiaina eläkkeelle. Mihin heidän säästämistavoitteensa perustuvat, ja onko taloudellinen riippumattomuus nuorella iällä täyttä utopiaa? Voimmeko me muut oppia jotain tästä kokeilusta? Lisäksi paljastamme bloggaajien arjen säästövinkit ja kerromme, mitä sijoitusmuotoja he suosivat.

Jaksossa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:

  • P.Ohatan ja Nuukan sijoitustyylit vertailussa
  • Millaiset tavoitteet bloggaajilla on?
  • Miten säästetään arjessa ja ihan tavallisissa töissä? Ehkä jokainen keksii jotain karsittavaa omasta kulutuksestaan?
  • Nuoret ja säästäminen – Opetetaanko koulussa oikeita asioita sijoittamisesta?
  • Korkeat tulot ja elämänhallinta – Korkeatuloiset yhä useammin velkaongelmissa
  • Bloggaajien ja #rahapodin kootut säästämisvinkit – Mistä lähteä liikkeelle?
  • Tähän asti opittua

Jakso julkaistu 6.4.2017

Jos tämä jakso kiinnosti, kuuntele myös Jakso 3 – Miksi iPhone maksaa 38 000 e?.

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Aiemmat #rahapodi-jaksot löydät täältä

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi?
Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
3 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
17.04.2017 14:16

Hyvä aihe ja vaikkei aivan ajankohtainen itselle niin monelle varmasti tarpeellinen (lähinnä ajattelen raha-asioiden ymmärtämisen opiskelua). Itseä olisi kiinnostanut myös P.Ohatan ja Nuukan ajatus yhteiskunnan roolista heidän aikaisessa eläköitymisessään. Tuntuuko väärältä, että voi esim. 35 vuotiaana jäädä pois tuottavasta työstä? Voiko 10-15 vuoden työnteolla ansaita itselleen yhteiskunnan tuen seuraavaksi 40+ vuodeksi? En mitenkään tuomitse heidän ajatustaan, mutta omaan korvaan on särähtänyt esim. muutaman downsiftaajan kommentit elää mahdollisimman vähällä. Kuitenkin yhteiskunnan tukea käytetään pakostakin infran, terveydenhuollon, koulutuksen jne. muodossa. Blogaajat eivät siis välttämättä ole downsiftaajia, mutta kyllähän heidän panoksensa yhteiskunnalle väkisin pienenee aikaisen eläköitymisen myötä. Vaikka veroja vielä maksaisikin pääomatuloista. Entä… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
20.04.2017 00:59

Itse mielummin säätiöitän varallisuuteni tai muuten takaan, ettei niitä jälkipolvi saa kerralla käyttöön. Tai sitten pitää olla varma että varallisuus tulee käyttöön järkevästi.

Molemmat maksamme aika pitkän pennin veroja myös pääomatuloista koko eläkeiän ( ja ennen sitä) ajan, joten itselle ei ainakaan ole moraalinen ongelma käyttää yhteiskunnan palveluita tulevaisuudessa.

Nimetön
Nimetön
15.04.2017 12:25

Maukas podcast, hyvin valittu kaksi eri sijoitusnäkökulmaa ja hyviä kysymyksiä mikä saa ihmisen ryhtymään tähän. Mukavaa pääsiäistä!