Siirry pääsisältöön

#rahapodi jakso 70 – Kuulijakysymykset, osa 4

 

Kuulijakysymykset, osa 4

#rahapodi vastaa jälleen suureen määrään kuulijakysymyksiä. Käsittelyssä aiheet kuten markkinaromahdus, korkorahastot, pitkät asuntolainat, lapselle säästäminen ja osakeannit.

Muun muassa näitä aiheita käsitellään jaksossa:

  • Mitä sijoittajan pitäisi tehdä jos markkinat romahtavat? Realisoida voitot vai ottaa osakemarkkinaindeksit ja myyntioptiot käyttöön?
  • Arjen säästövinkit. Pienistä puroista syntyy suuri joki?
  • Ovatko korkorahastot ja -instrumentit järkeviä sijoituskohteita?
  • Voiko suomalainen hakea Ruotsista pitkää asuntolainaa?
  • Millainen verotuskäytäntö Amerikkaan rekisteröityjen ETF:ien osalta on? Tuleeko verotuksessa ongelmia voittoja realisoitaessa? Entä voiko suomalainen piensijoittaja osallistua amerikkalaisen yhtiön osakeantiin?
  • Lapselle säästäminen. Omistuksia voi esimerkiksi siirtää 4 999 euroa per kolme vuotta ilman veroseuraamuksia.
  • Kirjasuosituksia. Michael Lewis: Liar’s Poker, Roger Lowenstein: Buffett – The making of an American capitalist, Marko Erola: Paras sijoitus, Jukka Oksaharju ja Karo Hämäläinen: Sijoita kuin guru, William Sharpe: Investments ja McKinsey & company: Valuation.

Jakso julkaistu 23.3.2017

Kuuntele jakso tästä:

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Aiemmat #rahapodi-jaksot löydät täältä

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi?
Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

 

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit