Siirry pääsisältöön

Visio Suomelle | #rahapodi 361

Miten Suomi saataisiin takaisin kasvu-uralle 15 vuoden junnaamisen jälkeen? Miikka ja Martin käyvät #rahapodi-jaksossa 361 läpi konkreettiset askeleet, joilla kaukaisesta, kylmästä Venäjän rajamaasta tehdään huipputeknologiainvestointeja puoleensa vetävä, menestyvä maailmantalouden solmukohta. Lämpimästi tervetuloa Tesla, Apple, Google ja Microsoft! Jonotuslipun voi lunastaa Helsinki–Tukholman luotijuna-asemalta.

Voit kuunnella/katsoa jakson seuraavissa palveluissa:

Vastuunrajoitus:

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
4 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Sanni R
Sanni R
15.02.2024 10:36

Mihin katosi Martinin kaivoskriittisyys? Hyvä että ajattelu kehittyy mutta 180 asteen käännös yhteen edelliseen jaksoon nähden mietityttää.

Citytorppareista cityorjia
Citytorppareista cityorjia
11.02.2024 08:03

Eiköhän suunnata Suomi kasvu-uralle veroremontin kautta? Uudistetaan verotus kasvuun kannustavaksi ja annetaan yrittelijöillekin mahdollisuus vaurastua kunniallisesti. Suomalaisesta osinkoverotuksesta taisitte puhua podituotantonne alkupäässä hieman mutta sen jälkeen mielenkiintoinen aihe lakaistu oudosti syrjään. Podistudiolle kipattu kuorma vihreitä kuulia?

Tuuli Lindberg
Tuuli Lindberg
10.02.2024 11:22

Hei Martin ja Miikka, Rahapodit ovat yleensä mielenkiintoista katsottavaa. RP 361 oli sikäli poikkeuksellinen, että siinä otettiin kantaa Suomelle, Euroopan “päätepysäkille” erittäin tärkeään asiaan. Miten saada Suomi käyntiin! Toitte esiin Merenkurkun sillan (Kiinassa on tietääkseni useita pitkiä merisiltoja). Nopea vilkaisu karttaan tuo mieleen, että silta lounaisrannikolta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan toisi tiettyjä hyötyjä, koska olisi tukikohta puolivälissä. Se tietysti poistaisi laivaliikenteelle edullisen Norja mallin, Tanskan salmet olisi kierrettävä. Ajatus Suomen tuomisesta lähemmäs keskistä Eurooppaa on tärkeä ja kiehtova, ja sitä pitää harkita ilman konditionaaleja. Toinen asia, Miikan esittämä “Suurlähetystöt hyötykäyttöön”, on pohtimisen arvoinen, kysymys on, miten? Pitkän ulkomailla asumiseni aikana olen… Lue lisää >>

MartinNordnet
Vastaa  Tuuli Lindberg
12.02.2024 08:38

Kiitos Tuuli palautteesta! Joo näinhän se on, pyrimme rahapodissa aina välillä herättelemään keskustelua ja nostamaan tavoitelaitantaa. Toteutus on onneksi jonkun muun heiniä 😉

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki