Siirry pääsisältöön

Vakuutuskuoreen haudattua koiraa etsimässä | #rahapodi 344

Kuori, vakuutuskuori, säästöhenkivakuutus… Nordnetin uusi palvelu tunnetaan kansan suussa monella nimellä. Mistä Nordnet Sijoitusvakuutuksessa on kyse? Miten se vertautuu perinteisiin AOT- ja OST-tilityyppeihin? Entä minne on se kuuluisa “koira haudattuna?” #rahapodi-vieraana Kaisa Alamäki, Nordnet Liv Suomen johtaja. Miikka Luukkonen ja Martin Paasi haastattelevat.

Sijoitusvakuutuksen myöntää Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike. Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike myy sijoitusvakuutusta Nordnet Bank AB:n avulla.

Voit kuunnella/katsoa jakson seuraavissa palveluissa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
15 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Tuija
Tuija
28.10.2023 18:46

Hei,

Pystyykö sijoitusvakuutuksella ohittamaan rintaperillisen lakiosaoikeuden? Jos on esim. kaksi lasta ja edunsaajana on vain toinen eikä kuolintapauksessa jaettavaa perintöä ole. Vai voiko toinen lapsi vedota lakiosaansa ja saada 1/3 sijoitusvakuutussummasta? Maksetaanko silloin lahja- vai perintöveroa?

Soile/Nordnet
Soile/Nordnet
Vastaa  Tuija
29.10.2023 14:38

Rintaperillisellä on oikeus lakiosaan, eli hän voi sitä vakuutusmaksuista vaatia. Henkivakuutuskorvaus lähiomaisille on perintöveron alaista tuloa.

Miika
Miika
23.10.2023 14:20

Moi
Vielä jäi itselle hieman auki, miten tämä Sijoitusvakuutus SV eroaa arvo-osuustili AOT tilistä? Varat tottakai siirtyvät vakuutusyhtiön taseeseen kontra AOT mutta mitenkä muuten eroaa? Näin pitkäaikais-sijoittajana, jolla tähtäin eläkkeen kartuttamisessa sekä mahdollinen perintö lapsille. Sijoitustyylinä Osta ja pidä.

Soile/Nordnet
Soile/Nordnet
Vastaa  Miika
24.10.2023 09:51

Hei! Sivulta https://www.nordnet.fi/fi/palvelut/tilit/sijoitusvakuutus löydät taulukon “Miten sijoitusvakuutus (SV) eroaa osakesäästötilistä (OST) ja arvo-osuustilistä (AOT)?”, josta näet tilien yleisimmät erot. Voisimme kirjoittaa sijoitusvakuutuksen eroista näihin muihin tileihin myös kattavamman blogikirjoituksen syksyn aikana. -Soile

Meri
Meri
13.10.2023 01:19

Olen pitkäaikaissairas ja syöpä iski pari vuotta sitten. Saanko tätä kautta henkivakuutuksen?

Soile/Nordnet
Soile/Nordnet
Vastaa  Meri
13.10.2023 10:24

Henkivakuutuksia on sekä riskihenkivakuutuksia että säästöhenkivakuutuksia.

Riskihenkivakuutuksessa ei ole sijoituselementtiä, vaan vakuutettu maksaa vuosimaksua ja usein kuolinkorvauksen suuruus on suhteessa vuosittaiseen vakuutusmaksuun. Riskihenkivakuutuksen myöntämisprosessiin liittyy terveysselvitys.

Nordnet Sijoitusvakuutus ei ole riskihenkivakuutus, vaan kuuluu säästöhenkivakuutuksiin, joissa kuolinkorvauksen suuruus on vakuutetun kuolinhetken säästöt ja sijoitukset sijoitusvakuutuksessa.

Lena
Lena
10.10.2023 19:45

Kan man ha utländska värdepapper i Nordnets livsförsäkringar?

MartinNordnet
Vastaa  Lena
10.10.2023 21:36

Ja, naturligtvis 👍

Jere
Jere
09.10.2023 16:39

Kiitos mielenkiintoisesta jaksosta! Vakuutukseen ei siis voi siirtää muiden vakuutusten sisältöä ainakaan vielä, voiko joskus tulevaisuudessa? Entä jo olemassa olevia osakeomistuksia, onko ajatuksena että jos voisi siirtää, kun nyt ilmeisesti vain rahan lisäminen onnistuu? Pitääkö vakuutuksessa olla aina käteistä tuon hallinnointikulun edestä, jos esimerkiksi vakuutuksessa on osakeomistuksia ja kaikki varat allokoituna eri instrumentteihin?

Soile/Nordnet
Soile/Nordnet
Vastaa  Jere
09.10.2023 18:55

Juuri näin, Nordnet Sijoitusvakuutukseen voi siirtää vain rahaa. Välttääkseen negatiivisen saldon, asiakkaan tulee varmistaa, että sijoitusvakuutuksessa on riittävästi rahaa hallinnointipalkkion veloitusta varten.

nikke
nikke
07.10.2023 20:10

Kiitos taas todella mielenkiintoisesta jaksosta! Tuote vaikuttaa mielenkiintoiselta mutta varmaan monelle 5000€ minimitalletus alussa voi olla liian suuri.

heppu
heppu
06.10.2023 19:54

Varmaan käy niin että kun asiakkailla on rahaa tarpeeksi tuossa niin vakuutusyhtiön ja/tai nordnetin palkkiot nousevat taivaisiin, vai onko ehdoissa kohta jossa sanotaan että palkkiot pysyvät samana koko vakuutuksen voimassaolon ajan?
Toinen kysymys voiko ulosottomies ulosmitata vakuutuksen jos asiakkaalla on ulosotossa omaisuutta?

Soile/Nordnet
Soile/Nordnet
Vastaa  heppu
09.10.2023 19:02

Suosittelemme kääntymään ulosottokysymyksissä Ulosottolaitoksen puoleen.

Nordnet Sijoitusvakuutuksen ehtoihin voi tutustua täältä: https://cdn.prod.nntech.io/pdf/fi-FI/allm_villkor_placeringsforsakring.pdf. Ehdoissa sanotaan mm. seuraavaa:
“Vakuutusyhtiöllä on oikeus tehdä muutoksia ehtoihin ja laskentaperusteisiin vakuutuksen voimassaoloaikana, jos vakuutuksen sisältö ei muutu olennaisesti ja muutos perustuu johonkin seuraavista syistä:
– korkotason muutos
– yleisen vahinkokehityksen muutos
– kuolleisuuskehityksen muutos
– muuttunut lainsäädäntö tai viranomaisen päätös.  
Vakuutusyhtiöllä on oikeus tarkistaa kaikkia vakuutusehtoihin, hinnastoon tai laskuperusteisiin sisältyviä euromääriä ja euromääräisiä rajoja enintään sen verran, mitä elinkustannusindeksi tai sen sijaan perustettu indeksi on muuttunut siitä ajankohdasta, jolloin mainitut euromäärät viimeksi vahvistettiin. Edellä mainittuja euromääriä ei kuitenkaan alenneta indeksin mahdollisesti laskiessa.”

Raimo Rinne
Raimo Rinne
06.10.2023 14:11

Voiko tässä vakuutuskuoren sijoituksissa käyttää myydessä 10 vuoden jälkeen 40% hankintameno-olettamaa?? Oli yllätyksenä, että osakesäästötilillä ei voi käyttää hankintameno-olettamaa! Kuinka tässä??

Soile/Nordnet
Soile/Nordnet
Vastaa  Raimo Rinne
06.10.2023 17:04

Samaan tapaan kuin osakesäästötilillä vakuutuksen sisällä ei voi hyödyntää sijoitusten hankintameno-olettamaa.