Siirry pääsisältöön

Asuntomarkkinat umpijäässä? | #rahapodi 339

Korot ja rakentamisen kustannukset hipovat taivaita kuin Kalasataman puolivalmiit tornitalot. Miltä Suomen asuntomarkkinat, kaupunkikehitys ja rakentamisen tulevaisuus näyttävät tällä hetkellä? #rahapodi-vieraana YIT:n toimitusjohtaja Heikki Vuorenmaa. Miikka Luukkonen ja Martin Paasi haastattelevat.

Voit kuunnella/katsoa jakson seuraavissa palveluissa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
3 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Sari
Sari
04.09.2023 13:52

Höpö höpö, uudella toimitusjohtajalla ei ensinnäkään ollut mitään käsitystä asuntomarkkinoiden tilanteesta 10 kuukautta sitten. YIT menee konkurssin partaalle jo ennen kuin markkinat lähtee kunnolla taas nousuun. YIT:llä on myymättömiä asuntoja tällä hetkellä lähes 800. Toimitilarakentamisen voimakkaampi aloittaminen ei kuittaa näiden myymättömien asuntojen tuottamia tappioita. No ei kai tietenkään uusia asuntoja ole YIT aloittanut, koska edelleen on tuo 800 myymättä.

Pirjo T
Pirjo T
31.08.2023 16:36

Helsinki veloittaa kaavoitusmaksua 2000,-/per neliö. Että jos tämä maksaa 2000,-/neliö niin eiväthän ne rakennuskustannukset ole se neliöhinta ollenkaan eikä lähellekään.

Pirjo T
Pirjo T
31.08.2023 16:31

Väestönkasvu ei ole toivottavaa ja kaupungistuminen on sitten toinen asia. Ja kaupungistuminen on myös poliittinen valinta.