Siirry pääsisältöön

Osakkeiden arvostustasot nyt – järkeä vai ei? | Traders’ Club 119

Apple ylitti vastikään ensimmäisenä yhtiönä maailmassa kolmen biljoonan dollarin markkina-arvon. Samalla kun teknologiasektorin jätit jatkavat kallistumistaan, niiden painoarvo yleisindekseissä kasvaa, mikä nostaa myös indeksien arvostuskertoimia. Esimerkiksi S&P 500 -indeksin P/E-luku on tällä hetkellä 21,5, mikä on huomattavasti historiallisia lukemia korkeampi. Vieläkö markkinoille kuitenkin kannattaa hypätä mukaan, nauttimaan tammikuuilmiöstä? Ammattitreidaaja Jukka Lepikkö ja Nordnetin tuottaja Tuomas Tuominen luovat katsauksen markkinoiden arvostuskertoimiin, yksittäisten teknoyhtiöiden tunnuslukuihin ja teknisen analyysin indikaattoreihin. Käsittelyssä mm. Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Tesla, Meta Platforms (Facebook) ja Nvidia. Lopussa kurkataan tuttuun tapaan myös Jukan ja Tuomaksen salkkuihin.

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Nordnet Markets -tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Traders’ Club -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.

Nordnet Traders’ Club -video on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jukka Lepikön kanssa.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
13.01.2022 09:43

First time here, haha

Nimetön
Nimetön
08.01.2022 10:57

Luetteko näitä? Viputuotteista ja kaikesta muustakin voi todeta, että jos ollaan takaajien armoilla hinta ei ole kovin hyvä. Tämän jätitte sanomatta.