Siirry pääsisältöön

Osakepoiminnan sietämätön vaikeus | Nordnet Traders’ Club 75

Tilastot kertovat osakepoiminnan vaikeudesta karua kieltä. Aktiivisen osakepoiminnan tarkoitus on tavoitella ylituottoa suhteessa indeksiin, mutta jo pelkästään matematiikan lakien johdosta puolet sijoittajista jää keskiarvoa heikompaan tuottoon. J.P. Morganin data maalaa osakepoimijoiden taivaalle vieläkin synkempiä pilviä. Aikavälillä 1980-2014 jopa 66 % osakkeista on hävinnyt indeksille ja mediaaniosake on jäänyt indeksin jalkoihin peräti 54 % erotuksella. Onko osakepoiminta hullujen hommaa vai antaako mahdollisuus megavoittajien osumisesta omaan salkkuun oikeutuksen vaivannäölle?

Jaksossa perehdytään myös Nomad Investin treidausvuoteen 2020 ja pelikirjaan vuodelle 2021. Nomadit näkevät potentiaalisina riskeinä edellisessä Traders’ Clubissakin käsiteltyjä inflaatioyllätystä, bondikuplan puhkeamista ja tiettyjen hypesektorien kuplaantumista. Nomadit nostavat pöydälle myös poliittisia riskejä ja “tuntemattomat tuntemattomat” eli tilanteet, jotka ovat niin odottamattomia, ettei niitä osata ottaa huomioon riskejä kartoittaessa.

Katso tuoreimmasta Traders’ Club -jaksosta, miten ammattitreidaaja Jukka Lepikkö on onnistunut omissa sijoitusvalinnoissaan!

Seuraa Jukan markkina-analyysiä myös Nordnet Blogissa ja Twitterissä (@JukkaLepikko).

Nordnet Traders’ Club on viikoittainen videosarja, jossa seurataan markkinoiden kuumimpia puheenaiheita, analysoidaan mennyttä ja ennakoidaan tulevaa. Seuraamalla sarjaa opit kaiken oleellisen treidausstrategioista, markkinoiden ennakoinnista, kaupankäyntityökaluista jne. Lisäksi perehdymme tekniseen analyysiin, joka oikein käytettynä voi parantaa mahdollisuuksiasi ajoittaa markkinaa ja tehdä oikea-aikaisia ostoja ja myyntejä. Lue lisää Nordnet Traders’ Clubista ja Nordnetin tarjoamista eduista aktiivisille kaupankävijöille.

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Nordnet Markets-tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Traders’ Club -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.

Nordnet Traders’ Club -video on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jukka Lepikön kanssa.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki