Siirry pääsisältöön

Onko sijoitusvakuutus tapa turvata tulevaisuus?

Sijoitusvakuutusten suosio on kasvanut merkittävästi viime vuosien aikana. Yli 600 000 suomalaisella on säästö- tai sijoitusvakuutus (Finanssiala). Tutkimuksen* mukaan lähes kaksi viidestä suomalaisesta (38 %) pitää vakuutuskuoria kiinnostavana ja sijoittajista yli puolet (53 %).

Sijoitusvakuutus yhdistää verotehokkaan sijoittamisen ja perintösuunnittelun

Sijoitusvakuutus on taloudellisen turvan kartuttamiseen suunniteltu säästöhenkivakuutus, jossa yhdistyy verotehokas sijoittaminen ja henkivakuutus.

Se sopii pitkäaikaiselle sijoittajalle, joka kenties myös harkitsee, miten varallisuutta voisi siirtää järkevästi tuleville sukupolville.

Sijoitusvakuutus mahdollistaa korkoa korolle -ilmiön tehostetun hyödyntämisen

Vaikka sijoitusvakuutusten verotuksessa on tapahtunut viime vuosina monia muutoksia, tärkein etu, eli veronmaksun lykkääminen, on yhä voimassa.

Voimassaoloaikanaan sopimus tarjoaa osakesäästötilistä tuttuja verotuksellisia etuja: sijoitusvakuutuksen sisällä myyntivoitot ovat verottomia. Tuottoa verotetaan vasta kun vakuutuksesta nostetaan varoja ulos.

Sijoitusvakuutuksessa ei ole kuitenkaan maksimitalletusrajaa toisin kuin osakesäästötilillä.

Sijoitusvakuutus ohittaa kuolinpesän ja testamentin

Sijoitusvakuutus mahdollistaa sijoitusvarallisuuden siirron seuraavalle sukupolvelleilman testamenttia.

Sijoitusvakuutussopimuksen erääntyessä vakuutuksenottajan kuolemaan edunsaajamääräys määrittelee, kenelle sijoitusvarallisuus siirtyy henkivakuutuskorvauksena. Vakuutuksenottaja voi vapaasti määrätä edunsaajat.

Korvaus luetaan kuolinpesän ulkopuoliseksi varallisuudeksi ja on lähiomaiselle perintöveron alaista tuloa.

Sijoitusvakuutus tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden varautua perintöveroihin, sillä vakuutuksen sijoitusvarallisuus maksetaan edunsaajille heti kuolemantapauksen jälkeen, eikä perintöveroja varten tarvitse alkaa likvidoimaan muuta varallisuutta.

Kaisa Alamäki, Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliikkeen johtaja

Nordnet Sijoitusvakuutus täyttää aukon sijoitustuotteiden markkinalla

Tutkimuksen* mukaan sijoittajat, joilla on jo vakuutuskuori, toivovat niihin laajempaa valikoimaa sijoituskohteita. Korkealle toivelistalla nousee myös mahdollisuus hoitaa ja seurata sijoituksia verkossa tai mobiilipalvelussa.

Nordnet mullistaa vakuutussijoittamisen ja tuo nyt markkinoille ensimmäisen täysin digitaalisen sijoitusvakuutuksen sisältäen ei ainoastaan yli 70 rahastoyhtiön rahastot, vaan myös osakkeet ja ETF:t.

Hinnoittelu on kilpailukykyinen ja helppo ymmärtää. Transaktioiden tai nostojen määrässä per vuosi ei ole rajoituksia.

Nordnet Liv Suomen johtaja Kaisa Alamäki

Tuomme markkinoille sijoitusvakuutuksen, joka uskollisena Nordnetin liiketoimintamallille on täysin digitaalinen sekä tarjoaa erittäin laajan valikoiman sijoituskohteita. Olemme Suomessa tutkineet markkinaa miettien, mikä vakuutuksellinen sijoitustuote palvelisi suomalaisia asiakkaitamme parhaiten. Päädyimme sijoitusvakuutukseen, jolla on sijoitustuotteena hyvin monipuolinen elinkaari.

Kaisa Alamäki

Vakuutussäästäminen on pitkäjänteisen säästäjän valinta

Nordnet Sijoitusvakuutus sopii sekä aktiiviselle osakepoimijalle että helppoa säästöratkaisua arvostavalle rahastosäästäjälle.

Sijoitusvakuutuksen voi avata helposti verkossa ja tehdä toimeksiantopyynnöt itse Nordnet-sovelluksella tai verkkopalvelussa.

*Kyselytutkimuksen toteutti Nordnetin toimeksiannosta tutkimusyhtiö YouGov Finland ajalla 15.–18.2.2023.

Sijoitusvakuutuksen myöntää Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike. Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike myy sijoitusvakuutusta Nordnet Bank AB:n avulla.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit