Siirry pääsisältöön

Nordnet utökar utbudet till placeringsförsäkring i Finland

Nordnet planerar att lansera den första helt och hållet digitala och skatteeffektiva placeringsförsäkringen som inkluderar aktier, fonder och ETF:er, samt livförsäkring. Nordnets norska livförsäkringsbolag har lämnat in en anmälan till den norska finanstillsynsmyndigheten om sin avsikt att grunda en filial till bolaget i Finland. Verksamheten i Finlands nya filial kommer att inledas under de kommande månaderna.

Sparlivförsäkringsfilial till Nordnet Finland

Nordnet har ett livförsäkringsbolag i Norge, Nordnet Livsforsikring AS, som är dotterbolag till svenska Nordnet Pensionsförsäkring AB. Nordnet lämnade i december 2022 in en anmälan till den norska finanstillsynsmyndigheten (Finanstilsynet) om etablering av en filial till ett försäkringsbolag i Finland. Nordnet Livsforsikring AS finsk filial som är i processen att grundas är en del av Norges livförsäkringsbolag. Som försäkringsgivare i Finland fungerar det norska livförsäkringsbolaget.

Anmälningsprocessen förväntas avslutas under andra kvartalet och verksamheten väntas inledas kort därefter. Orsaken till att en filial till försäkringsbolaget grundats är att Nordnets affärsverksamhet i Finland expanderar till försäkringssparprodukter.

Vi har redan länge arbetat med projektet och det är fint att äntligen få berätta om vår expansion i Finland. Vi erbjuder olika lösningar för pensionssparande redan nu på den svenska, norska och danska marknaden. Vårt mål är att fungera som en one-stop-shop för sparare och investerare i alla länder och i och med lanseringen av placeringsförsäkringen kommer vi nu ett steg närmare detta mål i Finland. Vårt starka digitala kunnande möjliggör att vi kan skapa en modern placeringsförsäkring för den finländska marknaden.

Kaisa Alamäki som försäkringsbolagets filialchef

Kaisa Alamäki, framtida chef för den finska filialen till Nordnet Norges livförsäkringsbolag

Kaisa Alamäki utsågs till Nordnet Livsforsikring AS försäkringsbolagets filialchef då verksamheten inleddes. Kaisa Alamäki har jobbat hos Nordnet sedan hösten 2022 och har tidigare varit anställd vid AllianceBernstein i Luxemburg och München och även vid Nooa Säästöpankki i Helsingfors. Alamäki har erfarenhet av livförsäkrings-, placeringsfond- samt Private Banking -branschen.

Behandlingen av anmälan har förlöpt enligt planerna och vi har haft en god dialog med finanstillsynsmyndigheten under behandlingen. Anmälan har under våren 2023 också lämnats in till Finansinspektionen i Finland av Finanstillsynsmyndigheten i Norge. De senaste månaderna har vi byggt upp en organisation och en placeringsförsäkringsprodukt hos Nordnet med ett projektteam på cirka 100 personer. Vi ser fram emot att inleda verksamheten och erbjuda investerare Finlands mest flexibla placeringsförsäkring.

Kaisa Alamäki, framtida chef för den finska filialen till Nordnet Norges livförsäkringsbolag

Jag är väldigt glad över att få Kaisa Alamäki med i team Nordnet. Vi hittade genast en gemensam ton genom att kombinera Alamäkis starka bakgrund i försäkringsprodukter och Private Banking-verksamheten med Nordnets digitala affärsmodell. Tillsammans kan vi skapa något helt nytt.

Finlands mest flexibla placeringsförsäkring redo för marknaden

Nordnet planerar att revolutionera försäkringsplacerandet genom att öppna en placeringsförsäkringsprodukt för digital handel som inkluderar fonder, aktier och ETF:er. Prissättningen blir konkurrenskraftig och lätt att förstå.

Nordnet Placeringsförsäkring är som produkt investerarvänlig. Den lämpar sig för sparare med lång tidshorisont, erbjuder köp och försäljning utan direkta skattepåföljder inom försäkringen och innehåller livförsäkring. Om man så önskar får man också ett månadssparavtal för produkten och man har möjlighet att utnyttja kreditlimit.

Kaisa Alamäki

Vi lanserade framgångsrikt aktiesparkontot i början av 2020 och vi har redan över 210 000 aktiesparkonton på Nordnet, men kontotypen fyller inte alla investerares behov. Det finns några minus med kontot: en maximigräns på 50 000 euro för insättningar och aktier som enda instrument. Med hjälp av placeringsförsäkringen kan vi svara på dessa behov och erbjuda allt större möjligheter att placera skatteeffektivt.

Mer information om Nordnet Placeringsförsäkring hittar du på nordnet.fi/placeringsforsakring. Då du beställer brevet om placeringsförsäkringen är du en av de första som får veta när den här nya kontotypen går att ta i bruk!

Placeringsförsäkringen beviljas av Nordnet Livsforsikring AS finsk filial. Nordnet Livsforsikring AS finsk filial säljer placeringsförsäkringar med hjälp av Nordnet Bank AB.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit