Siirry pääsisältöön

Myrskyvaroitus | #rahapodi 236

Nordnet mukana Lukiolaisten sijoittajakoulussa

Kuudessa lukiossa on pilotoitu tänä lukuvuonna Lukiolaisten sijoittajakoulu -kurssia, jossa nuoret pääsevät opettelemaan sijoittamisen ja osakesäästämisen perusteita opettajien johdolla. Kurssin takana on Talous ja nuoret TAT sekä konseptin kehittäjä, historian ja yhteiskuntaopin opettaja Timo Holmström. Ensi syksyksi kurssi tulee kaikkien Suomen lukioiden käytettäväksi. Nordnet toimii hankkeen kumppanina yhdessä Suomen Osakesäästäjien ja Inderesin kanssa. Kannustamme kaikkia lukioita ottamaan kurssin mukaan valikoimaansa! Lukiot voivatkin nyt ilmoittautua mukaan lukuvuodelle 2021–2022. Kuuntele jakso ja lue lisää tästä.

Inflaatio ja Hetemäen myrskyvaroitus

Viime vuoden koronadipissä koettiin jotain ennenkuulumatonta: osakkeet ja pitkät korot laskivat samanaikaisesti. Mitä tämän taustalla on, ja mitä se tarkoittaa USA:n valtion velkakirjojen asemalle turvasatamasijoituksena jatkossa? Syrjäyttävätkö Bitcoin ja muut kryptovaluutat Yhdysvaltain dollarin? Entä huuhtooko nouseva inflaatio pian osakesijoitusten arvot ja sukanvarteen kerrytetyt säästöt kuin vuorovesi hiekkalinnat rannalta? Martin antaa jaksossa kuulijoille synkän myrskyvaroituksen markkinoiden tilasta, mutta tarjoaa samalla myös pelastusliivit, kompassin ja äyskärin.

Jakson Fees & Money -osiossa käsitellään kuulijakysymyksiä:
32:00 Miten tavallinen osakesijoittaja voi käytännön konstein suojautua inflaatiolta?
35:57 Miten Miikka ja Martin näkevät työllistymismahdollisuudet kaupallisella alalla ilman maisterin papereita tai ilman vuosien työkokemusta suuryrityksestä?
45:48 Lahjaverotuksen optimointi
49:15 Kuinka voi tehdä hyvän sijoitussuunnitelman – ja myös pysyä siinä meemiosakkeiden ja muiden “get-rich-quick”-houkutusten aikakaudella?
57:49 Miten hyvin positiivinen/negatiivinen tulosvaroitus siirtyy osakkeen hintaan ja millaisella aikavälillä?

Voit katsoa jakson myös YouTubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
7 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
20.03.2021 09:32

Jakso 236 oli kyllä oikein kunnon ylistyslaulu maahanmuutolle. Tällaista lisää!!

Nimetön
Nimetön
19.03.2021 07:31

Joo on tullut hyvin selväksi jo aiemmissa Nordnet podcasteissa, että Martin haluaa lisää maahanmuuttoa, hinnalla millä hyvänsä. Mutta siihen en ole saanut vastausta, mitä Martin aikoisi tehdä suomalaisille pitkäaikaistyöttömille, Helsingin kodittomille, nuorille työttömille ja syrjäytyneille nuorille? Ratkaiseeko maahanmuutto edellä mainittujen kantasuomalaisten ongelmat, ja jos niin millä tavalla?

Tutkitusti ulkomaan kansalaisten työttömyysaste on yli kaksinkertainen verrattuna Suomen kansalaisiin. Tämän ovat todenneet mm. Elinkeinoelämän keskusliitto ja Tilastokeskus. Silti lisää maahanmuuttoa pitää saada. Voitko perustella paremmin. Kiitos.

Nimetön
Nimetön
16.03.2021 12:44

Voisiko joku vastata Jorman kysymykseen, että mitä on PR-tyyppinen osakemarkkinatuote? Itseä kiinnostaisi asia myös. Asiat voisi myös jatkossa esittää niin, että tällaisia ei tarvitsisi erikseen kysyä, kiitos.

Nimetön
Nimetön
15.03.2021 15:49

Työttömiä on täällä pohjoisessa (etelä-Savosta ylöspäin) pilvin pimein ja taas puhutaan roskaa kuinka tekijöitä tarvitaan ulkomailta….ja turha puhua, että tulkaa etelään – sinne ei tulla.

Nimetön
Nimetön
15.03.2021 14:42

Kohdassa 35.50: Mitä on “PR-tyyppinen osakemarkkinatuote”?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
16.03.2021 13:08

Sanoin epäselvästi “Bear” tyyppinen instrumentti, eli tarkoitin sellaisia tuotteita joiden arvo nousee kun markkinat laskevat.

Muista olla laittamatta tällaisiin enempää kuin mitä olet valmis häviämään ja huomioi niin sanotut knockaukset (https://www.nordnet.fi/blogi/minifutuurit-seka-bull-ja-bear-sertifikaatit-mita-ne-ovat/).

Nimetön
Nimetön
15.03.2021 11:36