Siirry pääsisältöön

Miten Suomi korjataan? Feat. Sanna Kurronen | #rahapodi 292

Tuottavuus sakkaa, väestö vanhenee, välttämättömiä rakenteellisia muutoksia ei saada aikaiseksi ja Suomi on stagflaation kynnyksellä. Miten tilanne voidaan korjata ja valtiontaloutta elvyttää, kun ollaan jo ylivelkaantuneita inflatorisessa ympäristössä? Miikka ja Martin eivät ole tällä kertaa laatimassa isänmaalle pelastussuunnitelmaa kaksistaan, sillä he saivat studiovieraakseen EVAn ekonomisti Sanna Kurrosen. Pue ylle sinivalkoinen pelastusliivi, ota jerrykannullinen ennätyskallista bensaa kainaloon ja kuuntele #rahapodi 292!

Voit kuunnella/katsoa jakson seuraavissa palveluissa:

Vastuunrajoitus.
Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
4 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Pentti
Pentti
21.06.2022 12:17

Isä

Onko siis Sannan mielestä niin, että jos vanhempi kokee viettävänsä liian vähän aikaa pienten lastensa kanssa, niin se tunne onkin mahdollisesti virheellinen? Pitäisi painaa töitä, töitä, töitä vaikka oman perheen kustannuksella?

Sannan esimerkin pienten lasten äiti joutaa kyllä tekemään töitä myöhemminkin, mutta lapset kasvavat nopeasti. Jos pienten lasten kanssa haluaa viettää enemmän aikaa, on se tehtävä kun lapset ovat pieniä. Se on myös jokaisen oma valinta, jos näin haluaa tehdä.

Toivottavasti Sanna ymmärrät lopettaa vastaavankaltaisten ohjeiden antamisen lähipiirissäsi (ja varsinkin julkisesti).

Tomi
Tomi
20.06.2022 18:21

Hei!

Kuuntelin pääministerin haastattelutuntia, jossa Sanna Marin puhuu siitä, että palkkoja ei tulisi nostaa eikä veroja laskea, jotta Suomen kilpailukyky ei vaarantuisi. Osaatteko selittää mitä tuo kilpailukyky on ja miten esim. palkkojen nostaminen siihen vaikuttaisi? Miksi Suomen hyvä kilpailukyky on tärkeää? Ketä vastaan me kilpaillaan? Ollaanko voitolla?

P.S: Hyvä on ohjelma, siis teidän.

Linkki pääministerin haastattelutuntiin(19.6): https://areena.yle.fi/audio/1-62790694

Marjaana
Marjaana
17.06.2022 13:09

Minä tiedän monta noin 70-vuotiasta naista täällä Oulussa, jotka ovat jatkaneet töitä eläkkeellä ollessaan. Esimerkiksi tarvetta on kovasti henkilökohtaisosta avustamista. Minäkin työskentelen avustajana 66-vuotiaana ja aion jatkaa ainakin vielä pari vuotta. Meitä senioreita arvostetaan tässä työssä, meillä on tervettä järkeä ja kokemusta. Olemme ahkeria ja luotettavia. Minulla on yli 40 v. kokemusta erilaisista työtehtävistä monilla aloilla. Nyt hyväksyn sen, että teen sitä työtä, missä minua tarvitaan ja missä saan arvostusta.

heppu
heppu
17.06.2022 09:37

Ihan vilpittömästi toivon että sanna menettää työkykyään onnettomuudessa tai sairauden kautta sen verran ettei pääse enää mihinkään töihin eikä eläkkeellekään.
Syököön sen jälkeen omat lääkkeensä.