Siirry pääsisältöön

Luottoa käyttävien asiakkaiden salkut muita hajautetumpia

Nordnetin kaupankäyntiluotto mahdollistaa luoton hakemisen salkun omistuksia vastaan. Kaupankäyntiluotto sopii aktiiviselle sijoittajalle, joka haluaa parantaa tuottomahdollisuuksiaan vivuttamalla. Luottoa voi nostaa myös muuhun haluamaansa tarkoitukseen.

Luottosopimusasiakkaita on Nordnetissä yli 11 000 (26.1.2020). Luottosopimusten määrä on noussut vuodessa 10 %. Tässä kirjoituksessa tarkastelemme, millaisia kaupankäyntiluottosopimuksen omaavat ja luottoa käyttävät asiakkaamme ovat.

Luottoa käytössä keskimäärin 30 663 €

Jos tarkastellaan sellaisia Nordnetin asiakkaita, joilla on osake- ja rahastosalkkuun kytketty kaupankäyntiluottosopimus ja jotka käyttävät luottoa tällä hetkellä, niin tällaisella mediaaniasiakkaalla on vipua käytössä 8 973 euroa.

Keskimääräisellä luottoa käyttävällä asiakkaalla vipua on käytössä 30 663 €. Salkkujen vakuusarvo on keskimäärin 108 607 euroa, eli luottoa suhteessa vakuusarvoon on 28 %.

Luottoa käyttävien asiakkaiden salkun oma pääoma on keskimäärin 125 922 euroa, ja salkkujen markkina-arvo keskimäärin 156 644 €.

Sijoitusluottoasiakkaiden salkuissa jopa 13,5 instrumenttia

Jos tarkastellaan sellaisia Nordnetin asiakkaita, joilla on kaupankäyntiluottosopimus salkussaan – mutta ei välttämättä luottoa käytössä juuri kirjoitushetkellä – niin tällaisilla asiakkailla on keskimäärin salkussaan 13,5 instrumenttia per tili. Hajautus on moninkertainen suhteessa keskivertoasiakkaaseen.

Moni aloitteleva sijoittaja ostaa vain yhtä tai kahta arvopaperia salkkuunsa. Tällainen salkku ei ole riittävän hajautettu. Useimmille sijoittajille hyvään hajautukseen riittää 10–15 eri osaketta eri sektoreilta (ja maantieteellisiltä alueilta) tai 6–7 eri rahastoa.

Nordnetin kaupankäyntiluoton korko sekä lainoitusasteet riippuvat siitä, miten hyvin salkku on hajautettu. Tämä on jo itsessään houkutin salkun hajauttamiseen. Lue lisää Nordnetin kaupankäyntiluoton dynaamisista lainoitusasteista.

Nordea, Nokia ja Sampo vipusalkun vakuutena

Nordnetin suomalaiset asiakkaat ottavat lainaa hankkiakseen erityisesti osinkoyhtiöiden osakkeita. Seuraavissa listoissa esitetään Nordnetin suomalaisasiakkaiden top-omistukset salkuissa, joissa on olemassa luottosopimus – tiettyä instrumenttia omistavien asiakkaiden määrän mukaan mitattuna, poislukien Superrahastot.

OsakkeetLainoitusasteRahastotLainoitusaste
Nordea 80 %Nordnet Smart 1580 %
Nokia 70 %Handelsbanken USA Indeksi 85 %
Sampo 85 %Nordnet Smart 10 85 %
Fortum 85 %Spiltan Aktiefond Investmentbolag 85 %
Telia 85 %Skagen Global Acc 85 %
Nokian Renkaat 85 %Handelsbanken Eurooppa Indeksi 85 %
Wärtsilä 80 %Evli Suomi Pienyhtiöt B 80 %
UPM-Kymmene85 %BGF World Technology A280 %
Outokumpu70 %Nordnet Smart 5 85 %
Neste85 %JPM US Technology A (dist) USD 80 %

Salkuista löytyy myös muita erikoisempia instrumentteja, kuten Bitcoin- ja Ethereum-sertifikaatteja.

→ Tutustu Nordnetin kaupankäyntiluottoon ja hae luottoa suoraan verkossa

Luotolla sijoittamiseen liittyy merkittävä riski. Jos luotolla ostamiesi rahoitusvälineiden arvo laskee, olet edelleen velvollinen maksamaan takaisin koko luottopääoman sekä korko-osuuden. Kurssien lasku tai muutokset lainoitusasteissa voivat tarkoittaa sitä, että salkun lainoitusarvo laskee ja salkkuun syntyy ylilainoitustilanne. Tämä ei ole sallittua. Jos salkkuun syntyy ylilainoitustilanne, sinun tulee korjata tilanne viipymättä. Muussa tapauksessa riskinä on muun muassa, että rahoitusvälineitäsi pakkomyydään. Pakkomyynti voi johtaa tappioihin, joiden suuruus voi ylittää alkuperäisen luoton määrän.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
03.02.2020 10:24

Enpä suosittele nordnettia jos meinaa hajauttaa useampiin osakkeisiin. Tapahtumat ja laskelmat- sivu kun on ihan perseestä eikä ilman taskulaskinta selviä jos tilillä on yli 20 tapahtumaa vuodessa. Suosittelen siinä tilanteessa myös verenpainelääkkeitä ja aikaa vähintään päivän tapahtumien selvittämiseen.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
03.02.2020 14:39

Kiitos palautteesta. Mitä tarkoitat tuolla, että tarvitaan taskulaskinta? Jos viittaat veroraportointiin, niin senhän me teemme automaattisesti asiakkaan puolesta. Eli kaikki kaupat pitäisi löytyä netotettuna veroilmoitukselta, asiakkaan tehtäväksi jää vain tarkistaa se virheiden varalta. Käytännössä virheellisyyksiä laskelmalla ilmenee yleensä vain erikoisempien yhtiötapahtumien yhteydessä (yrityskaupat, fuusiot ym.), jos niissäkään. /Henri