Siirry pääsisältöön

Kryptovaluutat Nordnetissä: Bitcoin, Ethereum, Cardano…

Nordnetissä et voi sijoittaa kryptovaluuttoihin suoraan ns. kryptolompakon kautta, mutta epäsuorasti kyllä. Tämä onnistuu tracker-sertifikaattien kautta. Kyseessä ovat pörssilistatut tuotteet, jotka pyrkivät seuraamaan kryptovaluuttojen arvoja mahdollisimman tarkasti, vähennettynä mahdollisilla juoksevilla kuluilla. Palvelusta löytyy kirjoitushetkellä myös tuotteita, joissa ei ole juoksevia kuluja – tunnistat nämä merkinnästä “Zero” tuotteen nimessä. Tutustu aina huolellisesti avaintietoesitteeseen ennen mahdollisen sijoituspäätöksen tekemistä.

Kannattaako kryptoihin sitten sijoittaa Nordnetissä vai jossakin muussa palvelussa ns. oikean kryptolompakon kautta? Molemmissa on puolensa. Nordnet suorittaa kaikki kaupankäyntiin liittyvät laskelmat automaattisesti ja toimittaa ne verottajalle, jolloin asiakkaan tehtäväksi jää vain tarkistaa esitäytetty veroilmoitus kerran vuodessa. Tämä on ainakin yksi elämää helpottava etu Nordnetin palvelussa, jota tietääksemme yksikään kryptolompakkopalvelu ei tarjoa.

Kryptovaluutat sijoituskohteena Nordnetissä

Voit sijoittaa kryptovaluuttoihin ja lohkoketjuteknologian yrityksiin helposti suoraan pörssissä. Löydät Nordnetin valikoimasta mm. Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen arvoa seuraavia tracker-sertifikaatteja. Näiden lisäksi Nordnetin valikoimasta löytyy myös minifutuureita, joiden kautta kryptovaluuttoihin voi sijoittaa vivulla, tai ottaa short-näkemystä, eli laittaa rahansa likoon valuutan laskun puolesta. Huomioi kuitenkin, että kryptovaluutat ovat erittäin volatiilejä tuotteita, eli niiden arvot heiluvat rajusti. Jos sijoitat kryptovaluuttoihin viputuotteella, arvon heilunta on vielä tätäkin voimakkaampaa, sekä alas- että ylöspäin.

Klikkaamalla sarakkeiden 2 ja 3 linkkejä näet aiheeseen liittyviä tuotteita:

SijoituskohdeTrackerViputuotteet (long/short)
BitcoinBitcoin-trackeritMinifutuurit
EthereumEthereum-trackeritMinifutuurit
CardanoCardano-trackerit
SolanaSolana-trackerit
PolkadotPolkadot-trackerit
LitecoinLitecoin-trackerit
UniswapUniswap-trackerit

Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Tällä sivulla kuvatut tuotteet eivät sovi kaikille sijoittajille. Kyseiset tuotteet ovat monimutkaisia ja vaativat sijoittajalta selkeän ymmärryksen kohde-etuuksina olevista markkinoista sekä tuotekohtaisista ehdoista ja ominaisuuksista. Vipuvaikutuksella sijoittamiseen liittyy suuri riski koko sijoitetun pääoman menettämisestä.

Käydäksesi kauppaa tracker-tuotteilla Nordnetissä sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle.

8 comments

 • Nordnetin kautta bitcoiniin sijoittaessa ei omista yksityisavainta bitcoiniin. Miksi ei samantien vain ostaisi (ja myisi) suoraan itse bitcoineja? Tällöin olisi ostaja tämän bitcoin-varallisuuden suvereeni, eikä mikään mahti maailmassa siihen käsiksi pääsisi ilman yksityisavainta. Viputuotteista kyllä iso plussa, siinä pääsee treidaamisen makuun. Harmi vaan että näitäkään voittoja ei voi realisoida Nordnetin kautta bitcoineiksi. Ehkä joskus tulevaisuudessa? Olisi varmasti kysyntää palvelulle, jossa voisi suoraan bitcoinit kääntää osakkeiksi ja päinvastoin. Kun välistä puuttuu yksi varallisuuden muoto (eurot tai dollarit), poistuu myös yksi veron realisoitumiskerta.

 • Bitcoin-verkon ylläpito kuluttaa sähköä noin Itävallaan verran (0.33% koko maapallon sähkönkulutuksesta), mutta sähkölaskut täytyy maksaa virallisilla valuutoilla (ylläpito on siis hyvin kallista).
  Lopullinen niitti Bitcoinille tulee kvanttitietokoneella (mm. Googlelta löytyy) ajettulla Shorin algoritmilla.

  • Jos vielä sitä laskentaa mietit, niin sitä tehdään (myös sillä) energialla, mistä on ylituotantoa eli jouduttaisiin muuten hukkaamaan energia ajamalla tuotantoa ala ja siten laskuja ostaa sen ns. tuotantohintaan ja (yksinkertaistetusti) muuttaa hukkuvan energian bitcoiniksi.

   Kvantti sitä kvantti tätä, huhut kertoo myös, että sillä kvantilla avaa myös pankkikorttien pin-luvut, joten eiköhän palata takaisin kolikko-talouteen. Taikka sitten odotellaan että mihin se kvantti oikeasti pystyy, vai onko sen tutkimus vain tohtorien harrastusten rahoitusmekanismi.

   • Sähkölasku täytyy edelleen maksaa virallisilla fiat-valuutoilla – myös Itävallassa (jonka kulutuksen verran (0.33% koko maapallon sähkönkulutuksesta) bitcoin-verkon ylläpito tällähetkellä kuluttaa).
    Ja kyllä. Shorin algoritmilla purkaa käytännössä kaiken salatun internet liikenteen, myös tavallisten verkkopankkien liikenteen.