Siirry pääsisältöön

Korona Fees & Money | #rahapodi 198

Kannattaako nyt tankata lentoyhtiöiden osakkeita? Aiheuttaako korona hyperinflaation? Joko romahduksen pohja on nähty? Te kysyitte, #rahapodi vastaa. Miikka ja Martin ovat kolunneet kuulijapalautetta ja -kysymyksiä koronakaranteenissa ja käyvät niitä läpi tämänkertaisessa jaksossa.

Voit katsoa jakson myös videona YouTubessa.

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi? Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
4 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
13.04.2020 14:28

Mitä mieltä olette tämän hetken asuntomarkkinoista? Olen muuttamassa syksyllä Turkuun, jossa aloitan Turun kauppakorkeakoulussa opinnot, jotka kestävät ainakin sen viisi vuotta. Minulla on ASP-tili, jonka turvin voisin ostaa melko vaivatta yksiön. Minusta tuntuu, että 5 vuotta vieraan pussiin vuokrien kautta maksaminen olisi vähän turhaa, mutta toisaalta asunnon osto olisi opiskelijalle todella suuri ostos, joka ei välttämättä mene ihan putkeen, jos asunnosta aiheutuukin ongelmia ja päänvaivaa. Voiko koronatilanne pudottaa asuntojen hintoja tuntuvasti myös kasvukeskuksissa? Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Nimetön
Nimetön
04.04.2020 11:35

Miksi veromyyntipohdinnoissa ohitettiin kokonaan se, että realisoidut tappiot voi vähentää myös osingoista? Pitkäjänteisellä osakesäästäjällä niitä osinkojakin tulee vuosittain. Turhahan niistä on veroja maksella, jos salkussa on hapantuneita osakkeita joista voi saada tappioita verotukseen.

Nimetön
Nimetön
03.04.2020 17:35

En ymmärrä näitä “hästäkkejä” mutta tätäkin kautta viesti saavuttanee teidät? Hyvä keskustelu ja yhtä mielenkiintoista aihetta sivuttiin, mutta sitä voisi käsitellä hieman enemmän.

Öljyn hinta ja sen seuraaminen. Öljy on halpaa nyt, mutta onko mitään indikaattoreita joilla sen tulevaa kurssia voi arvailla?

Yksinkertaistettuna: “Ostaisitko nyt polkupyörän, vai sijoittaisit saman rahan öljypainotteiseen rahastoon ja mahdollisesti ostaisit hieman paremman pyörän 3-5v kuluttua?

Nykyinen öljyn hinnan polkeminenhan saattaa tiputtaa markkinoilta osan yrityksistä, (vai jopa pienistä öljyvaltioista?) pois ja jäljelle jääneet toimijat voivat nostaa hinnan entistä korkeammaksi myöhemmin.

Nimetön
Nimetön
03.04.2020 11:52

Kiitos hyvästä keskustelusta!

Mikä on mielipiteenne minimum volatility rahastoista? Etsin SP500 rahastoa, mihin voi sijoittaa pienemmällä kk summalla säännöllisesti. Yksi tällainen Nordetin kk säästöohjelmassa on IBCK, mutta onko minimivolatiliteetti komponentista haittaa tällaisessa laskumarkkinassa?

Lisäksi, millaisella strategialla kannattaa ostaa lapsen osakesäästötilille, jos käteiskassa on rajallisempi ja ajallinen hajautus hankalampaa? Valita 2-3 laatuyhtiötä, joita tankata useammassa erässä laskun mukaan, vai hajauttaa kerralla useampaan yhtiöön kun laskua esim. 40%?

Kiitos jo etukäteen!