Siirry pääsisältöön

Kolme urapolkua | #rahapodi 290

Oletko urapolkusi alussa oleva nuori tai jo varttuneempi, uranvaihtoa harkitseva harmaapantteri? Tätä #rahapodi-jaksoa et halua missata!

Urapolut voi jakaa karkeasti kolmeen: julkisen puolen palkkaduuneihin, yksityisen puolen palkkaduuneihin ja yrittäjyyteen. Mitä hyviä ja huonoja puolia kuhunkin liittyy? Mistä tietää, mikä polku itselle sopii? Millaista palkkaa voi odottaa miltäkin urapolulta ja voisiko uraa rakentaa myös hybridimallilla, jossa poimitaan parhaat puolet kustakin? Miikka ja Martin käyvät juurta jaksain läpi erilaisten urapolkujen hyviä ja huonoja puolia ja kertovat lopussa myös pari isointa työelämään liittyvää mokaansa. Kuuntele jakso!

Lähteitä ja lisätietoa:

Voit kuunnella/katsoa jakson seuraavissa palveluissa:

Vastuunrajoitus.
Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
06.06.2022 17:47

Minkä sodan Suomi on voittanut?

Kokkisodan ehkä .. ..

Nimetön
Nimetön
03.06.2022 17:44

Pitäisikö avoin-yliopisto mielestänne muuttaa tutkintoon johtavaksi koulutusmahdollisuudeksi. Olen viime aikoina miettinyt tätä ja kysynyt samaa kysymystä yhä uudelleen. Pitkälle koulutetut yleensä vastustavat ajatusta, saan “en minäkään jaksanut tehdä graduani loppuun” vastauksia ja valittelua siitä ettei tavallinen duunari varmasti pysty senkään vertaa tekemään. Väittäisin että koulutuksesta maksaminen on aika hyvä motivaatio valmistua. Vähemmän koulutetut valittavat sitä, että jopa 15 000 euron satsaus omaan koulutukseen (avoin on kallis) ei välttämättä johda mihinkään jos arpaonni ei suosi ja satu pääsemään siihen muutaman prosentin ryhmään, joka saa luvan suorittaa tutkinnon, siksi halua opinnoille ei ole. Heitän tämän kysymyksen nyt ilmaan ihan omasta uteliaisuudestani? Mitä… Lue lisää >>