Siirry pääsisältöön

Kiina-special feat. Jussi Hyöty | #rahapodi 256

Kiinan jättimäinen reformi on alkanut! Alibaban maksusovellus aiotaan pilkkoa ja jättiyhtiöt halutaan rahoittamaan yhteiskunnan toimintoja. Kiinteistöjätti Evergranden 260 miljardin euron velkoja ei enää tueta. Tämä on kuitenkin vasta alkusoittoa. OP Varainhoidon huippustrategi Jussi Hyöty on #rahapodi-studiossa Miikan ja Martinin vieraana taustoittamassa tänä vuonna alkanutta Kiinan kysyntäreformia, sen taustoja ja päämääriä sekä vaikutuksia markkinoille.

Kiinassa asuntojen hinnat ovat kuusinkertaistuneet lyhyessä ajassa. Kiinteistökupla halutaan puhkaista hallitusti samalla, kun yritysten velkaisuutta ajetaan alas. Saksasta opittua tehokkuutta halutaan jalkauttaa pieniin ja keskisuuriin yrityksiin kasvattamaan oman talouden tuottavuutta ja vauhdittamaan kotimarkkinan kasvua. Tuottavuuden kasvua tuetaan antamalla kansalaisille parempaa koulutusta, terveydenhuoltoa ja halvempaa asumista. Kaikilla sektoreilla pyritään nostamaan jalostusasteita.

Miksi? Kiinassa on ymmärretty, että edellinen, yli 40 vuotta sitten aloitettu globaaleihin markkinoihin tukeutuva kasvureformi on tullut tiensä päähän. Katse siirtyy nyt valtavaan ja alikehittyneeseen kotimarkkinaan. Kiina haluaa lisäksi välttää 90-luvun Japanin polun, joka pysäytti sikäläisen talouskasvun kymmeniksi vuosiksi. Kiina kääntyy nyt sisäänpäin. Tämä on huono uutinen yhä jakaantuneemmille länsimaille.

Miten yksityissijoittajan tulisi suhtautua Kiinasta kuuluviin uutisiin? Mitä maailman toiseksi suurimmasta markkinasta pitäisi tietää nyt? Kuuntele #rahapodi 256!

→ Lue myös Jussi Hyödyn raportti “Kiinan suuri progressiivinen kysyntäreformi on alkanut”

Voit katsoa jakson myös YouTubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit