Siirry pääsisältöön

Keskellä kriisiä – mitä tehdä? | #rahapodi 196

Onko se ostopaikan vai pedon merkki, kun #rahapodi siirtyy teljettynä kotikaranteeniin? Joko on aika astua koronaviruksen runtelemille markkinoille, vai vieläkö syöksykierre jatkuu ja pörssi suljetaan kohta lopullisesti? Miikka ja Martin perkaavat pörssiromahdusten historiaa, kommentoivat viruskurimuksen voittajia, häviäjiä ja sitä, mitä sijoittajan pitäisi tilanteesta ajatella. Muista kommentoida!

Voit katsoa jakson myös videona YouTubessa.

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi? Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
4 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
02.04.2020 14:23

Kysymys: Olen säästänyt itselleni ja lapselleni hiljalleen vuosien aikana osittain indeksi- ja etf-rahastoihin, sekä myös käteistä laskumarkkinaa odotellen. Olen avannut meille osakesäästötilit, minne olen siirtänyt nyt keväällä osan sotakassasta ostoja varten. Sijoitushorisontti molemmilla on kymmenien vuosien päähän. Perheen talous, puskuritili ja henk.koht. työtilanne on hyvässä kunnossa. Olen nyt 2x rahastojen kk ostosummat ja ilman lisätalletuksia rahastotilin sotakassa riittäisi täten molemmilla noin vuoden ostoihin. Lisäksi olen aloittanut hiljalleen suorat osakeostot omalle osakesäästötilille, minkä painotus tällä hetkellä 25% osakkeissa ja 75% käteisenä. Lapsen osakesäästötili on vielä 100% käteisenä, koska sotakassa on pienempi (noin 3K) – kertaostoja voi kohtuullisilla ostokuluilla tehdä vähemmän ja… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
23.03.2020 19:53

Kiitos jälleen Miikka ja Martin Olen rahapodin kuuntelija, mutta ollut mukana vasta vuoden alusta, ja kuunnellut noin 30 uusinta jaksoa. Mielenkiintoista kuunneltavaa on ollut. Jonkin muotoista säästämistä osakkeisiin ja rahastoihin olen harjoittanut kohta parisenkymmentä vuotta varsin kirjavalla menestyksellä sekä omiin, että alaikäisten (pian täysi-ikäistyvien) lasteni nimiin. En voi paljonkaan kehua onnistumisillani joitakin yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Ikuisena pessimistinä meno kuitenkin alkoi hirvittää jo syyskuun 2019 alussa, jolloin realisoin suuren osan lasten rahastosijoituksista (kohtuullisella voitolla) ja vähän omiakin. Samaan saumaan saivat lapset lisäksi isovanhemmilta rahalahjoja mökin myynnin jälkeen ja koko rahakasa jäi tuottamattomana pankkiin odottamaan otollisempaa ajankohtaa. Nyt maaliskuussa 2020 tilanne… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
19.03.2020 21:54

Hieno keskustelu, joka asetti asiat oikeisiin mittasuhteisiin!

Nimetön
Nimetön
19.03.2020 21:53

Loistava keskustelu, joka laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin!