Siirry pääsisältöön

Julkinen ostotarjous – juridinen miinakenttä | #rahapodi 284

Mikä yhdistää Baswarea, Next Gamesia ja Twitteriä? Kaikkien kolmen yhtiön osakkeista on hiljattain tehty julkinen ostotarjous. Mitä ostotarjous oikeastaan tarkoittaa ja mitä siitä pitäisi tietää, jos sellainen joskus osuu omalle osakesäästötilille? Miikka ja Martin käsittelevät julkiset ostotarjoukset juurta jaksain #rahapodi-jaksossa 284.

Millaisen tiedon varassa ostotarjous tehdään ja miten hintapreemio määritetään? Miten prosessi alkaa ja etenee? Kannattaako ostotarjouksen kohteena olevat osakkeet myydä markkinalla jo etukäteen vai ilmaista myyntihalukkuutensa Yhtiötapahtumat-sivun lomakkeen kautta? Entä jos on jo sitoutunut myymään osakkeensa, mutta tuleekin kilpaileva ostotarjous? Kuuntele #rahapodin buyout-special, niin tiedät miten toimia!

Voit kuunnella/katsoa jakson seuraavissa palveluissa:

Vastuunrajoitus.
Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
7 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
27.04.2022 11:52

Jos voisi jaksotoiveen esittää, niin pyytäkää Varapuulta Mikko Sjögren. Olisi mielenkiintoista kuulla hänen näkemyksiään sijoittajan mielenliikkeistä.

kiitos

Nimetön
Nimetön
21.04.2022 20:02

Miksi Soundcloud sivulta jakso puuttu?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
22.04.2022 09:37

Hei! Olemme vaihtaneet SoundCloudin toiseen palveluntarjoajaan (Anchor). Perimmäinen syy tähän on, että sitä kautta saamme myös videot näkyviin Spotifyhin. Tämä ei ollut mahdollista SoundCloudin kautta. SoundCloud-kuunteluiden osuus on ollut myös suhteellisen pieni esim. verrattuna YouTube- ja Spotify-kuuntelijoihin/katselijoihin. Rahapodi on jatkossa kuunneltavissa seuraavien palveluiden kautta: Spotify, YouTube, Apple Podcasts, Google Podcasts ja Acast.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
22.04.2022 12:51

Spotify, YouTube, Apple Podcasts, Google Podcasts ja Acast palveluista ei pysty lataa jaksoa. Vaan pitää streemata. Sieltä ei saa ladattuu mp3 tiedostoa.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
25.04.2022 06:24

Jääpähän tämänkin kuunteleminen pois, kun jaksoa ei saa enää ladattua mistään mp3-muodossa.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
14.05.2022 17:49

Piiiiitkä miinus täältäkin palautteena. Reilu 200 jaksoa kuunneltuna Rahapodia. Olen ladannut jokaisen mp3-tiedostona tietokoneelleni ja kuuntelen mp3-soittimella iltalenkilläni. En pysty striimaamaan lenkillä. Rahapodin alkuaikoina Martin mainosti, että tämä on erinomaista lenkkiseuraa, kannattaa kuunnella Rahapodia lenkillä. Nyt on sitten tämä estetty Nordnetin päätöksellä, harmi juttu… alanko raahaamaan painavaa 500 euron älypuhelinta 2 tunnin juoksulenkille pomppimaan lenkkitakin taskussa ja suojakotelo hiostumaan hiestä märäksi, ei ole mukavaa, jokaisella juoksuaskeleella tulee myös epämiellyttävä pomppiva tunne taskussa. Siksi olen sormenkynnen kokoisen mp3-soittimen ostanut, jotta voi juoksulenkillä kuunnella podeja. Luulin, että Nordnetilla on kesätyöntekijä unohtanut sallia tiedoston lataamisen Sounscloudissa, mutta tämä muutos olikin näemmä tarkoituksella tehty.… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
31.05.2022 22:52

Kiitos paljon…..!!! Nyt taas toimii download Soundcloudissa ja jaksot pystyy lataamaan mp3-soittimelle ja kuuntelemaan ilman nettiyhteyttä lenkillä. Joku on tehnyt jotain asialle, kiitos siitä. Toivottavasti ei ole Nordnetin näkökulmasta kovin aikaa vievä operaatio muuttaa jaksot mp3-muotoon, nyt vasta jälkikäteen tuli mieleen, että ehkä ei onnistukaan sormea napsauttamalla jos teknisiä ongelmia ollut. Lämmin kiitos joka tapauksessa, nyt taas pääsen suosikkipodia kuuntelemaan.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki