Siirry pääsisältöön

Jos Venäjä valloittaisi Suomen | #rahapodi 279

Jos Venäjä valloittaisi Suomen, miten kävisi Nordnet-omistuksille ja rahoille? Tämä kysymys on ollut monien asiakkaidemme mielessä viime aikoina, joten #rahapodi-miehet Miikka ja Martin tarttuivat härkää sarvista ja hakivat vastauksia kaikkein ikävimpien sotaskenaarioiden varalle. Käsittelyssä myös Suomen BKT:n kehitys, joka on vihdoin ylittänyt 2008 finanssikriisiä edeltäneen tason, sekä parhaat tavat torjua inflaatiota. Kannattaisiko viimeistään nyt ottaa vipua sijoituksiin, ostaa kesän grillikaasupullot varastoon ja vaihtaa bensakone sähköautoon sekä öljylämmitys lämpöpumppuihin? Miikka ja Martin listaavat käytännöllisiä tapoja torjua inflaatiota. Kuuntele jakso ja kommentoi omat inflaationtorjuntavinkkisi alle!

Jakson sisältö:
0:00 Tsädäm
1:01 Aihe 1: Suomen BKT ylitti finanssikriisiä edeltäneen tason – hip hei!
19:24 Aihe 2: Miten käy varojen Suomessa, jos Putin hyökkää tänne?
33:06 Aihe 3: Käytännön vinkit inflaation torjuntaan

Voit katsoa jakson myös YouTubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
9 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Martti
Martti
22.03.2022 13:05

Hyviä rahansäästövinkkejä, mutta yksi jäi mainitsematta. Suihkussa käynti kuluttaa paljon sekä vettä että lämmitysenergiaa. Usein puhutaan suihkussa käytettävän ajan lyhentämisestä, mutta harvemmin huomataan sitä, että suihkupään vaihdolla on mahdollista saada aikaan suuriakin säästöjä. Usein suihkupäät kuluttavat (eli päästävät lävitseen) vettä noin 9 l/min. Ikeassa on myynnissä edullisia suihkupäitä, joiden sadeasetus kuluttaa noin 5 l/min. Minä en väännä omaani läheskään täysille, vaan noin puolitiehen. Tällöin vettä kuluu about 3 l/min, eli kolmasosa alkuperäiseen suihkupäähän verrattuna. Laskin, että näin kaukolämpölaitoksella säästyy 150 kg haketta/hlö/vuosi.

Isipappa
Isipappa
21.03.2022 15:41

Sen lisäksi, että maa on Venäjästä katsoen kaukana (eli se ei ole keskeinen palikka Venäjän strategisen kulttuurin mukaisessa etupiiriajattelussa), Portugalin puolesta puhuu ainakin joissain korvissa myös erään puolustusliiton jäsenyys.

Eve
Eve
20.03.2022 16:12

Terveiset nuorten maailmasta, jossa nyt todella mietitään, mitä maanpuolustusvelvollisuus käytännössä tarkoittaa. Tässä yhteydessä pohdinta Algarven kultarannikon oluen hinnoista vaikuttaa, jos ei nyt ylimieliseltä, niin ainakin harkitsemattomalta.

Jussi
Jussi
Vastaa  Eve
21.03.2022 15:12

Samaa mieltä.

hobo
hobo
Vastaa  Jussi
26.03.2022 02:30

Totta. Tuossahan kyllä sanottiin myös, että sinne voi lähettää perheen turvaan kun itse jää tappelemaan Putinia vastaan.

Kulta into Pii
Kulta into Pii
19.03.2022 14:20

Pettymys on suuri kun kultarannikko ja jopa hopearannikko mainittiin, ja kahdenkympin seteleinä tonnin väitettiin olevan kullanarvoinen. Siltikin historiallisesti tärkein sodanajan sijoitus, joka on sotatilanteissa osoittanut arvonsa jo niistä päivistä asti kun ihmisapinat ryhtyivät kivittämään toisiaan alas puista, jäi mainitsematta fyysinen Kulta ja Hopea. Esimerkiksi Somaliasta saattoi ostaa salakuljettajilta matkan Eurooppaan kultakorulla.

Helppo kätkeä kengänpohjaan, n.12.000€ arvoinen kultaharkko mahtuu kätevästi stidiaskiin, vaikka on 250g painoltaan. Hopearahoja voi myös ostaa unsseina joiden arvo on siinä 25€ hujakoilla. Ne eivät ruostu mökkijärven pohjassa tai syty tuleen talon perustuksissa.

Osan hopearahoista voi sitten vaihtaa tupakkakartonkeihin tai sokeripakettiin.

Eläkeläinen Minä
Eläkeläinen Minä
18.03.2022 16:22

Höpö höpö onhan meitä eläkeläisiä, mitä lisäduunia tekisimme. Paljonko Suomessa on eläkeläisiä ja työikäiset työtä tekevät. Huonoja neuvoja eläkeläiselle. villasukat on jo.

Hilda-täti, 50 vuoden sijoituskokemuksella
Hilda-täti, 50 vuoden sijoituskokemuksella
18.03.2022 10:14

Vai “alkaa olla absurdia, että Venäjä hyökkää Suomeen”.
Absurdiahan se oli Ukrainankin osalta vai mitä?
Muistutan Suomen vieressä Venäjän “elintärkeät keskukset” Murmansk, Pietari ja Kronstadt ja maan johdossa Hitler.
Itsellä todennäköisyys yli 50 %.

Palataan asiaan.

Pirjo Tamminiemi
Pirjo Tamminiemi
17.03.2022 16:02

Yksityinen kulutus, joka oli ja on velkaa . . .