Siirry pääsisältöön

Hoitajalakko + Fees & Money | #rahapodi 283

#rahapodi-jakson 283 pääaiheena on hoitajalakko. Miten umpisolmu saataisiin avattua ja sovinto pöytään? Mikä olisi järkevä palkankorotus hoitajille ja miten se kustannettaisiin? Vai olisiko valtiontalouden kannalta kestävämpää tarjota korotusten sijaan muhkeat veronalennukset? Entä jos sovintoa ei nyt synnykään? Aletaanko suomalaista julkista terveydenhuoltoa ajamaan alas ja jatkossa hoitoa saa vain yksityiseltä sektorilta rahaa ja kattavia vakuutuksia vastaan?

Hoitajalakon lisäksi Miikka ja Martin käsittelevät kuulijakysymyksiä mm. Fortumiin ja inflaatioon liittyen. Kuuntele jakso!

Voit katsoa jakson myös YouTubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
4 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
atk-ammattilainen
atk-ammattilainen
19.04.2022 17:05

Terveydenhuollon tietojärjestelmien osalta jäi mainitsematta yksi merkittävä tehostamiskohde – avoimen lähdekoodin käyttö terveydenhuollon tietojärjestelmissä. Tällä hetkellä kaikki tai ainakin suurin osa käytettävistä järjestelmistä ovat kaupallisia ja ns. suljettua lähdekoodia – asiakas ostaa myyjältä lisenssin kautta käyttöoikeuden ohjelmistoon, mutta asiakkaalla itsellään ei ole pääsyä lähdekoodiin, eikä näin ollen myöskään mahdollisuuksia sen muokkaamiseen. Asiakas on täysin myyjän armoilla kehitettävien ominaisuuksien, tuen, konsultoinnin, jne. sekä niiden hinnoittelun osalta. Avoimen lähdekoodin järjestelmien lähdekoodi on julkisesti kenen tahansa saatavilla, jolloin kuka tahansa voi hyödyntää tai jatkokehittää sitä omien tarpeidensa mukaisesti koodin käyttämän avoimen lähdekoodin lisenssin sallimissa puitteissa. Tällöin asiakas ei ole enää riippuvainen yhdestä tietystä… Lue lisää >>

hoitsu
hoitsu
16.04.2022 21:43

Mielenkiintoinen jakso, kiitos siitä! Näin ruohonjuuritasolta, lähihoitajana asioita pitkään katsoneena, yksi iso ongelma on se, että joko ei tiedetä ja ymmärretä mitä mikäkin maksaa, tai sitten ei vain välitetä siitä. Rekrytointi, kilpailutukset, hankintaketjut jne. pyörii sen varassa minkä verran rahaa on käytössä, mutta ei lasketa mitä sillä saadaan ja voitaisiinko asioita toisin tekemällä saada vastaavalla summalla enemmän. Avarakatseisuus puuttuu, tai se torpataan heti, jos asioihin yrittää tuoda uutta näkökulmaa. Työvuorosuunnittelu on asia, johon tulisi puuttua isolla kädellä. Eniten työvoimaa monessa paikassa tarvitaan aamuisin ja iltaisin. Käytännössä työntekijöitä on paikalla eniten vuoronvaihdon aikaan alkuiltapäivästä, kun aamu lopettelee vuoroa ja ilta aloittelee.… Lue lisää >>

Harri Luukkonen
Harri Luukkonen
15.04.2022 11:45

‘Ei ne hoitajapalkat, vaan UMPISURKEA JOHTAMINEN’

Julkisella puolella keskitytään johtavalinoissa kapea-alaisesti toimialan maisteri tutkintoitoihin.

Niissä valinnoissa jää useimmiten parhaat ‘johtajat’ haun ulkopuolelle.

Siitä on vahinkoa, lähes kaikille ko. organisaation osapuolille. Kun tarjolla olisi ollut parhaita JOHTAMISEN osaajia, tuloksentekijöitä, Laaja-alaisesti.

Palikka
Palikka
14.04.2022 19:25

Tuohon “tekijöille tupla palkkaa ja tumpelot pihalle” aiheeseen. Mitäs jos se tumpelo on aikaisemmin tehnyt sitä tulosta ja väsynyt? Siinä äkkiä tulee sellainen työpaikka joka vain repii kaikki työntekijän selkänahasta ja sitten kun ei enää jaksa, palkka laskee ja lopuksi potkitaan pois. Työnantajallehan se on hyvä, mutta ei todellakaan työntekijälle. Pidemmän päälle tuolla systeemillä suomessa ei ole kuin loppuun palaneita työttömiä.