Siirry pääsisältöön

Herää Suomi! | #rahapodi 212

Pörssiyhtiö UPM sulki Kaipolan tehtaan, irtisanoi 450 ja jakaa silti miljardiin pyöristyvän summan osinkoina omistajilleen. Mitä tästä pitäisi ajatella? Miikka ja Martin kertovat kantansa ja latovat teesinsä, miten Suomen tuottavuus saadaan reivattua Euroopan kärkikastiin. Fees & Money -osiossa käsittelyssä kuulijakysymyksiä mm. pörssien seitsemän prosentin oletustuoton realistisuudesta ja indeksisijoittamisen tulevaisuudesta – onko indeksirahastojen voittokulku tullut päätökseensä?

Voit katsoa jakson myös videona YouTubessa.

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi? Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
5 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
24.09.2020 14:11

 Miten tässä voi olla huoleton, kun kaikki maksivoivat voittonsa. Niin profeetat kuin papitkin pettävät kansaa. Huolettomasti he parantavat minun kansani vammoja. He sanovat: “Nyt on rauha, kaikki hyvin!” vaikka rauhaa ei ole.

Nimetön
Nimetön
12.09.2020 22:34

UPM on vallinnut helpon tien – investoidaan selluunn ja muuhun alhaisen jalostusasteen tuotantoon. Jakaa voitot 50-70% omistajille 500-750 Meur, tutkimukseen ja kehitykseen jää “reilut” 100-150 Meur. Ei yllättävää, koska Wahlroos johtaa UPM -hallitusta. Hänen mantransa on kasvava osinko. Nordea ajoi seinään ja samalla tiellä on UPM. Ei ollut uutta tuotantoa kehitettynä Kaipolan paperia korvaamaan. Kuulen tänne Arabianrantaan asti kun Walden raivoaa haudassaan – R.I.P.

Nimetön
Nimetön
05.09.2020 08:57

Indeksirahastokeskusteluun viitaten: kuinka megatrendeihin sijoittaminen onnistuu kustannustehokkaasti lapselle kun säästösumma on 50-100 e/kk?

Nimetön
Nimetön
04.09.2020 12:54

Hyvää juttua yleensä, mutta…
Mielestäni on älyllisesti epärehellistä lähteä oletuksesta että Kaipola on tappiollinen yksikkö. Eli väittää että yritykset sulkevat vain tappiollisia yksiköitä. Hyvin tiedätte että voitollisia yksiköitä suljetaan jatkuvasti. Kuitenkin investointiosiossa tuotte hyvin esiin pääoman tuottovateen ja investointien mittaamisen ja vertaamisen, kannattavimma voittaa. Ei riitä että on “vain plussalla”.

Paperiteollisuuden/prosessiteollisuuden osalta kyseessä lienee tilanne missä kaikki yksiköt ovat sinällään kannattavia, mutta volyymien laskiessa tehtaiden käyntiasteet tippuvat. Sitten kun 10 tehdasta käy 90% käyttöasteella on kannattavampaa pyörittää 9 tehdasta 100% käyttöasteella.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
25.09.2020 19:25

Tonttu Karvinen tuhosi Kemijärven tuottavan tehtaan.Yritti tuhota myös Sunilan tehtaan ,ei onnistunut.Sunila voi hyvin,Kemijärvi ei.