Siirry pääsisältöön

Helsinki Special feat. Juhana Vartiainen | #rahapodi 282

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen istuutui #rahapodi-studion piinapenkkiin Miikan ja Martinin grillattavaksi. Jaksossa käydään läpi Helsingin ja koko pk-seudun kohtalonkysymykset: SOTE-uudistus, matkailun näkymät, Kruunusillat, Malmin lentokenttä, Hitas-rakentaminen ja Helenin kivihiilivoimaloiden kohtalo. Jakso on nauhoitettu 6.4.2022.

Sisältö:

0:00 Audioland-voitto!
2:16 Kuka on Juhana Vartiainen?
9:16 Kruunusillat
12:17 Malmin lentokenttä
21:00 Helsingin Energia
29:27 Hitas ja asuminen Helsingissä
39:25 SOTE
48:46 Hoitajien lakko
53:50 Helsingin matkailu
1:03:46 Suomen talous

Voit katsoa jakson myös YouTubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
3 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
13.04.2022 15:16

Todella hyvä avaus tuo Malmin keissi. Selkeästi Juhana on ollut juurikin yksi lobbaajista sen kannalla että saadaan Malmin kenttä pois ja rahat taskuun asunnoista eikä millään muulla ole merkitystä.
Harmi että hänellä ei selkeästikään ole realistista kuvaa siitä että kyseiset lentokentät mahdollistaa ja tuo juurikin rahaa ulkomailta nopeiten paikan päälle. Vaikka kyseinen raha ei varmasti näy suoraan lentokentän tilissä, niin yrityksillä kyllä. Aivan absurdi ajatus että uusi kenttä luotaisi muualle lähistölle..
Helsingin kasvu ja mahdollisuudet vain vähenee kun lentokenttiä poistetaan joihin pääsee nopeasti yksityiskoneella ilman suurta byrokratiaa koska helsinki-vantaalle ne ei mahdu tai saa aikoja samalla tavalla.

Nimetön
Nimetön
10.04.2022 07:59

Suurkiitokset, että Nordnetin rahapodi nosti kissan pöydälle Malmin lentokentän tuhoamisen asiassa. Ja perusteellisesti! Erityisen nautittavaa oli saada tidistus siitä kuinka tietämätön uusi ylipormestari Juhana Vartiainen on kentän kuvioista. Toisin kuin Vartiainen tässä välillisesti väittää Malmin kentästä on jo v.2015 esitetty erittäin kovalla ammattitaidolla suunnitelma siitä, miten kentästä saataisiin todellinen taloudellinen veturi pienlentämisen saralle. Sen laati ja esitteli tunnetun lentokapteeni Esa Korjulan työryhmä. Plani hyväksyttiin kaikissa kaupungin valmisteluportaissa. Meni sitten ministerityöryhmään. Tällöin viime tipassa sen kaatoi vain yksi ministeri. Ilmeisesti omien lyhyentähtäimen ääntenkalastelupyrkimystensä edistämiseksi.

Nimetön
Nimetön
07.04.2022 17:37

Toi Malmin lentokenttä on kyllä joku Martinin fetissi kun ei se ensinmäistä kertaa tule esille.