Siirry pääsisältöön

Flash crash ja korkopommi | #rahapodi 286

Rahapodin uutisstudion tähtireportterit Martin “Arvi Lind” Paasi ja Miikka “Ripsa Papunen-Koskinen” Luukkonen käsittelevät jälleen viikon kuumimmat puheenaiheet, joihin mahtuu mm. flash crashia, valmiuslakia ja VR:n idänkauppaa.

  • Flash crash: Joku Citillä istui vahingossa enterin päälle ja aiheutti markkinoilla nopean pudotuksen (ja palautumisen). Miten tämä edes mahdollista?
  • VR lopettaa idänkaupan: Allegro lopetti jo aiemmin matkustajaliikenteen, nyt tuli ilmeisesti lopullinen stoppi myös tavaraliikenteelle. Pitäisikö Suomen vaihtaa myös raideliikenteen raideväli länsieurooppalaiseksi?
  • Uusi valmiuslaki tulossa: suomalaisten eläke-, korvaus- ja päivärahamaksut stoppiin, mutta itärajaa ei saada kiinni. WTF? Ennen riitti, että luovuttaa valtiolle nelivetomaasturinsa. Nyt se vie jo tuhkatkin pesästä.
  • Korot: USA:n keskuspankki kokousti tällä viikolla. Miltä näyttää ohjauskorkorintamalla nyt ja jatkossa?
  • Loppukevennys: Fennovoima vaihtaa nimensä.

Voit kuunnella/katsoa jakson seuraavissa palveluissa:

Vastuunrajoitus.
Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Timo
Timo
06.05.2022 10:42

Viihdyttävää ja asiapitoista tässä kylmässä maailmassa.