Siirry pääsisältöön

Evergrande, härkämarkkinan Grande Finale? | Traders’ Club 105

Maailma pidättää hengitystään, kun kiinalainen kiinteistöjätti Evergrande horjuu konkurssin partaalla: yhtiön markkina-arvosta on haihtunut tänä vuonna noin 80 %. Viime päivien uutiset ovat saaneet sijoittajat vetämään rahojaan pois laajemminkin osakkeista, etenkin Kiinan markkinoilla. Arvoaan ovat menettäneet länsimaistenkin sijoittajien suosimat osakkeet, kuten some- ja videopelijätti Tencent, “Kiinan AmazonAlibaba Group ja sähköautoyhtiö BYD. Ovatko markkinaliikkeet vasta alkua jyrkemmälle pudotukselle, vai kannattaako yksityissijoittajan “ostaa Kiina-dippi” jo nyt? Entä millaisia pelipaikkoja Kiinan kompurointi tarjoaa treidaajalle? Ammattitreidaaja Jukka Lepikkö kertoo näkemyksensä Traders’ Club -jaksossa 105.

Mikä ihmeen Evergrande?

Evergrande Real Estate Group on Kiinan ja koko maailman mittakaavassa jättimäinen kiinteistökehitysyhtiö, joka operoi yli 1 300 kiinteistöhanketta 280 kaupungissa ympäri Kiinaa. Eräiden arvioiden mukaan Evergrande on tällä hetkellä myös maailman velkaisin kiinteistökehittäjä. Evergrande pyrkiikin nyt kaikin tavoin hankkimaan rahoitusta maksaakseen 305 miljardiin dollariin paisuneita velkavastuitaan, jopa lainaamalla omilta työntekijöiltään. Kiinan valtio suhtautuu nihkeästi yksityisen sektorin toimijoiden tukemiseen, joten Pekingin suunnalta ei liene merkittävästi apua luvassa.

Sijoittajat pelkäävät Evergranden olevan vasta ensimmäinen kaatuva domino Kiinan velkaisella kiinteistösektorilla. Kiinteistöjättien kaatuessa koko Kiinan talous – ja sitä myötä maailmantalous – olisi vaarassa syöksyä jopa lamaan.

Onko Evergrande Kiinan Lehman Brothers vai sittenkin vain myrsky nuudelikulhossa? Kommentoi omat ajatuksesi ja pörssiliikkeesi alle!

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Nordnet Markets -tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Traders’ Club -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.

Nordnet Traders’ Club -video on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jukka Lepikön kanssa.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit