Siirry pääsisältöön

Bitcoin nousee taas – näin sijoitat kryptovaluuttoihin Nordnetissä

Bitcoinin hinnassa nähtiin hiljattain yli 30 % nousu sen jälkeen, kun Kiinan presidentti Xi Jinping kertoi julkisesti Kiinan kannattavan lohkoketjuteknologiaa. Presidentti sanoi, että Kiinan tulee nopeuttaa teknologian kehitystä, koska sillä tulee olemaan merkittävä rooli tulevaisuudessa. Bitcoinin lisäksi myös muut kryptovaluutat ja lohkoketjuteknologian kehitykseen liittyvät yritykset nousivat rajusti uutisen jälkeen.

Vuoden 2019 alusta Bitcoinin hinta on noussut yli 150 % ja yhden Bitcoinin arvo on tällä hetkellä 9250 dollaria. Alimmillaan Bitcoin noteerattiin tammi–helmikuussa noin 3450 dollarin hintaan. Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen ei katsota yleisesti seuraavan pörssien kehitystä, joten niistä on tullut useille sijoittajille vaihtoehtoisia sijoituskohteita, kuten kulta.

Bitcoinin kurssikehitys vuoden 2019 alusta

Nordnetissä voit sijoittaa useisiin kryptovaluuttoihin ns. tracker-sertifikaattien kautta, joilla käydään kauppaa pörssissä ja ne seuraavat kryptovaluuttojen arvoja tarkasti. Halutessasi spekuloida kryptovaluutoilla, voit hyödyntää myös vivutettuja minifutuureita, joilla voit tehdä tuottoa nousevien kurssien lisäksi myös laskeviin kursseihin. Lue lisää kryptovaluuttoihin sijoittamisesta tämän artikkelin lopusta.

Uusia toimijoita mukaan lohkoketjubuumiin

“Bitcoin-manian” loppupuolella vuonna 2017 Bitcoinin arvo nousi räjähdysmäisesti yli 20 000 dollariin. Vaikka useat tuntemattomammat kryptovaluutat kaatuivat seuraavana vuonna, sekä lohkoketjuteknologia että kryptovaluutat ovat pysyneet kuumana aiheena. Yksi vuoden 2019 tärkeimmistä uutisista lienee Facebookin ilmoitus sen kehittämästä omasta kryptovaluutasta, Librasta. Libran julkistamisen jälkeen Yhdysvaltain hallinto on suhtautunut kielteisesti projektiin ja Mark Zuckerberg on joutunut aiheesta kongressin grillattavaksi. Voittoa tavoittelemattomalla Libralla oli alunperin 27 potentiaalista jäsentä, mutta lokakuussa mm. Visa, Mastercard ja PayPal jättäytyivät pois kasvavan julkisen kritiikin vuoksi.

Lohkoketjuteknologiaan erikoistuneita yrityksiä löytyy myös Pohjoismaista. Heinäkuussa Tukholman pörssiin listautui QuickBit, joka on erikoistunut kryptovaluuttojen maksuratkaisuihin. Yhtiö allekirjoitti äskettäin aiesopimuksen korttien myöntämisestä Visan ja Mastercardin kanssa. QuickBit on ollut pörssiraketti, jonka kurssi on heilunut voimakkaasti viimeisien kuukausien aikana. Tällä hetkellä osakkeella käydään kauppaa yli 300 % antihinnan yläpuolella.

Näin sijoitat kryptovaluuttoihin

Voit sijoittaa kryptovaluuttoihin ja lohkoketjuteknologian yrityksiin helposti suoraan pörssissä. Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen arvoa seuraavat pörssilistatut tracker-sertifikaatit. Näiden lisäksi Nordnetin valikoimasta löytyy myös minifutuureita, joiden kautta kryptovaluuttoihin voi sijoittaa vivulla sekä hyödyntää myös laskevat kurssit short-minifutuureilla.

SijoituskohdeTrackerViputuotteet (long/short)
BitcoinBitcoin-trackeritMinifutuurit
EthereumEthereumMinifutuurit
LitecoinMinifutuurit
RippleMinifutuurit

Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Tällä sivulla kuvatut tuotteet eivät sovi kaikille sijoittajille. Kyseiset tuotteet ovat monimutkaisia ja vaativat sijoittajalta selkeän ymmärryksen kohde-etuuksina olevista markkinoista sekä tuotekohtaisista ehdoista ja ominaisuuksista. Vipuvaikutuksella sijoittamiseen liittyy suuri riski koko sijoitetun pääoman menettämisestä.

Tässä tekstissä kuvatut tuotteet eivät sovi kaikille sijoittajille. Kyseiset tuotteet ovat monimutkaisia ja vaativat sijoittajalta selkeän ymmärryksen kohde-etuuksina olevista markkinoista sekä tuotekohtaisista ehdoista ja ominaisuuksista. Käydäksesi kauppaa Tracker-tuotteilla Nordnetissä sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
9 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
05.11.2019 13:53

Bitcoin-verkon ylläpito kuluttaa sähköä noin Itävallaan verran (0.33% koko maapallon sähkönkulutuksesta), mutta sähkölaskut täytyy maksaa virallisilla valuutoilla (ylläpito on siis hyvin kallista).
Lopullinen niitti Bitcoinille tulee kvanttitietokoneella (mm. Googlelta löytyy) ajettulla Shorin algoritmilla.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
05.11.2019 20:49

Kuinka tämä algoritmi tulee niittaamaan Bitcoinin lopullisesti?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
20.11.2019 12:45

Jos vielä sitä laskentaa mietit, niin sitä tehdään (myös sillä) energialla, mistä on ylituotantoa eli jouduttaisiin muuten hukkaamaan energia ajamalla tuotantoa ala ja siten laskuja ostaa sen ns. tuotantohintaan ja (yksinkertaistetusti) muuttaa hukkuvan energian bitcoiniksi.

Kvantti sitä kvantti tätä, huhut kertoo myös, että sillä kvantilla avaa myös pankkikorttien pin-luvut, joten eiköhän palata takaisin kolikko-talouteen. Taikka sitten odotellaan että mihin se kvantti oikeasti pystyy, vai onko sen tutkimus vain tohtorien harrastusten rahoitusmekanismi.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
14.12.2019 17:13

Sähkölasku täytyy edelleen maksaa virallisilla fiat-valuutoilla – myös Itävallassa (jonka kulutuksen verran (0.33% koko maapallon sähkönkulutuksesta) bitcoin-verkon ylläpito tällähetkellä kuluttaa).
Ja kyllä. Shorin algoritmilla purkaa käytännössä kaiken salatun internet liikenteen, myös tavallisten verkkopankkien liikenteen.

Nimetön
Nimetön
06.11.2019 10:09

Nordnetin kautta bitcoiniin sijoittaessa ei omista yksityisavainta bitcoiniin. Miksi ei samantien vain ostaisi (ja myisi) suoraan itse bitcoineja? Tällöin olisi ostaja tämän bitcoin-varallisuuden suvereeni, eikä mikään mahti maailmassa siihen käsiksi pääsisi ilman yksityisavainta. Viputuotteista kyllä iso plussa, siinä pääsee treidaamisen makuun. Harmi vaan että näitäkään voittoja ei voi realisoida Nordnetin kautta bitcoineiksi. Ehkä joskus tulevaisuudessa? Olisi varmasti kysyntää palvelulle, jossa voisi suoraan bitcoinit kääntää osakkeiksi ja päinvastoin. Kun välistä puuttuu yksi varallisuuden muoto (eurot tai dollarit), poistuu myös yksi veron realisoitumiskerta.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
13.11.2019 13:58

Mitä näillä bitcoineilla oikeasti tehdään muuta kun ostetaan lapsipornoa ja kylkeen vähän huumeita. En arvosta tällasta toimintaa sivuaviakaan aiheita.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
02.12.2019 17:52

Aijuu dollareilla ja euroilla niitä ei ole ostettu ? …. Äly hoi älä jätä !

Nimetön
Nimetön
29.03.2020 19:54

Miten ostan parhaiten biticoneja?

elm
elm
05.09.2020 00:55

Jos haluat ansaita hyötyä bitcoinista, sinun pitäisi päiväkäyntiä ja suosittelen kaupankäyntiä Nikola Mitrovichin kanssa, olen tehnyt niin yli 1 vuoden ajan ja pärjään hienosti. Voit tavoittaa hänet sähköpostilla,
nikolatrades101@gmail.com