Siirry pääsisältöön

Autonominen sähköauto – suurin mullistus sitten kännykän? | Traders’ Club 87

Autokannan sähköistyminen ja autonomisen ajamisen yleistyminen tuovat mukanaan teknologisen murroksen, joka voi hyvin olla suurin mullistus sitten kännykän keksimisen. Millä tavoin liikkuminen ja koko rakennettu ympäristö tulevat muuttumaan, kun ihmiskuski korvataan tekoälyllä? Miten lähellä ollaan hetkeä, jolloin robottiautot ottavat kadut haltuun ja ihmisille sallitaan ajaminen korkeintaan mökkitiellä? Entä miten kuumaan toimialaan kannattaisi sijoittaa – onko ilmiselvä valinta sähköautojen brändikuningas Tesla, vai ehkä sittenkin jokin kilpailijoista: Waymo (Alphabet), Mobileye (Intel), Zoox (Amazon), Cruise (GM), Argo AI (Volkswagen & Ford)… ARK Invest asetti Teslan osakkeelle vuoden 2025 tavoitehinnaksi $3000. Miten realistisena ammattitreidaaja Jukka Lepikkö pitää Teslan arvon reilua nelinkertaistumista muutamassa vuodessa? Katso Traders’ Club 87, niin tiedät mitä sähköautorintamalla on luvassa! Mukana myös markkinakatsaus ja viimeisimmät kuulumiset Jukan ja Tuomaksen salkuista.

Seuraa Jukan markkina-analyysiä myös Nordnet Blogissa ja Twitterissä (@JukkaLepikko).

Nordnet Traders’ Club on viikoittainen videosarja, jossa seurataan markkinoiden kuumimpia puheenaiheita, analysoidaan mennyttä ja ennakoidaan tulevaa. Seuraamalla sarjaa opit kaiken oleellisen treidausstrategioista, markkinoiden ennakoinnista, kaupankäyntityökaluista jne. Lisäksi perehdymme tekniseen analyysiin, joka oikein käytettynä voi parantaa mahdollisuuksiasi ajoittaa markkinaa ja tehdä oikea-aikaisia ostoja ja myyntejä. Lue lisää Nordnet Traders’ Clubista ja Nordnetin tarjoamista eduista aktiivisille kaupankävijöille.

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Nordnet Markets -tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Traders’ Club -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.

Nordnet Traders’ Club -video on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jukka Lepikön kanssa.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Tohveli
Tohveli
09.04.2021 12:07

En tajua autonomisen auton pointtia. Koko auton omistamisen pointtihan on vapaus. Mikäli ohjaamisen ja liikkumisen vapaus annetaan auton ohjelmistolle, on vapaus menetetty.

En oikein ymmärrä, kuka tätä muutosta ajaa? Eivät ainakaan auton omistajat, eli ajajat.

Pahveli
Pahveli
Vastaa  Tohveli
12.04.2021 14:40

Autoharrastajat on aina asia erikseen, ei heiltä viedä autoja pois ja ajamisen iloa vielä pitkään. Mutta suurissa kaupungeissa voidaan olla yllättävän nopeasti tilanteessa, jossa ihmisen ohjaamat autot kielletään kokonaan. Vapautta autonomiset autot eivät poista ollenkaan. Päinvastoin, ne lisää sitä. Sinun ei tarvitse enää omistaa autoa, voit vain tilata sen kuin taksin kotiovelle. Hyppäät sisään ja auto vie sinut mihin haluat. Erona se, että autossa ei ole taksikuskia joten voit olla omassa rauhassa. Lisäksi täyssähköinen autonominen robotaksi on merkittävästi edullisempi kuin normaalitaksit. Niin edullinen, että sillä voi kulkea vaikka päivittäin työmatkat jos siltä tuntuu. Useimmille tällainen robotaksi on merkittävästi edullisempi päivittäisessä… Lue lisää >>