Siirry pääsisältöön

10 uutta ministeriä vetämään Suomi suosta | #rahapodi 241

Suomi on tänä päivänä harmaantuva ja BKT:ltään kitukasvuinen maa, jonka parhaat ajat näyttävät jääneen Nokian ja telekommunikaatioalan kukoistusvuosien mukana historiaan. Koronan jälkeen on aika pohtia, miten saadaan Suomi uuteen nousuun. Reittejä on monia, eikä pyörää tarvitse keksiä uudelleen – rusinat voi poimia esimerkiksi muiden EU-maiden pullista. On myös aika luoda uusia ministerisalkkuja, joilla saadaan potkittua vauhtia kaikkein kriittisimpiin hankkeisiin. #rahapodi esittelee 10 tarkasti rajattua uutta ministeripestiä, jotka toimisivat katalyytteinä Suomen nostamiseksi suosta uudelleen kasvuun kiinni.

  1. Syntyvyyden ja rakastelutieteen ministeri. Tämän ministerin onnistumista mitataan syntyvyyden jatkuvalla nousulla. Päivän syntyvyysluvut on aika nostaa kaikkien huulille ja koronatyyliin tiedotustilaisuus mediassa päivittäin. Nuorille pareille tulee antaa rakastelun ”äitiyspakkaus” valtiolta, jotta snäpit ja pleikkarit jäävät hetkeksi rauhaan. Pakkaus sisältäisi ”heiluvan peiton”, leikkikaluja ja romanttista K-18-materiaalia.
  2. Julkisen talouden armoton leikkausministeri.Valmistelee diktaattorimaisesti 10–20 miljardin euron leikkaukset valtion ja kuntien menopuolelle. Saatu hyöty palautetaan kansalle täysimääräisesti. Kaikkia kannustetaan töihin.
  3. EU-tukien lypsyministeri.Onnistumista mitataan sillä, paljonko saa lypsettyä EU:lta tukiaisrahaa Suomeen. Auttaa yrityksiä saamaan maksimaaliset tuet projekteilleen proaktiivisesti ja hoitaa byrokratian.
  4. Vientisektorin edellytysten parantajaministeri.Onnistumista mitataan viennin arvolla/volyymilla suhteessa kilpailijamaihin. Suomen pitää voittaa tärkeimpien vientialojensa kilpailukyvyssä pahimmat kilpailijansa! Yhtään kiveä ei jätetä kääntämättä, kun Suomesta pyritään mm. verotusta, maksuja ja toimintaedellytyksiä optimoimalla saamaan omien tärkeimpien vientialojensa numero ykkönen. Suomen pitää voittaa vähintään Ruotsi ja Saksa!
  5. Työperäisen maahanmuuton ministeri.Onnistumista mitataan sillä, saako roudattua Suomeen 10 000 korkeasti koulutettua osaajaa vuosittain suoraan töihin. Huolehtii myös asunnoista perheiden tarpeista lähtien, jotta kotoutus Suomeen onnistuu. Esimerkiksi 5 000 intialaista IT-osaajasinkkua tarvitsee 5 000 yksiötä tai kaksiota vuosittain PK-seudulle.
  6. Järkevän vihreän siirtymän ministeri.Onnistumisen mittarina on tarvittavien siirtymien valmiiksi saaminen taloudellisesti kestävällä tavalla. Esimerkkeinä mm. turve, autoilu, energiantuotanto ja asuminen. Suomen kansalaista ei turhaan pidä laittaa vihersiirtymien maksumieheksi.
  7. Suomi digitaaliseksi -ministeri.Ministerin tavoitteena on, ettei valtionhallinnossa liiku jatkossa yhtäkään paperia. Allekirjoitukset hoidetaan sähköisesti ja hallinnosta siirrytään asiakaspalveluun. Kirjepostin kulkua vähennetään, kunnes se lopulta lakkautetaan ja paketit on noudettava noutopisteistä. Niukkoja resursseja vapautuu tuottavampaan työhön. Etätyöskentelyä helpotetaan. SOTE-sektori siirtyy kaksivuorotyöaikaan, työpisteitä sekä SOTE-kiinteistöjä vähennetään ja etä-SOTE saa lähtölaukauksen.
  8. Investoi Suomeen -ministeri.Onnistumista mitataan Suomeen houkuteltujen ulkomaisten yritysten tai investointien määrällä ja työllisyysvaikutuksella.
  9. Innovatiiviset kv.-lait -ministeri.Onnistumista mitataan sillä, pystyykö ministeri luomaan uusilla lakipaketeilla, markkinoinnilla ja insentiiveillä Suomeen startup-keskittymän eli oikean megaklusterin, jossa startup-yritysten perustaminen, rekrytoiminen, kasvaminen, Suomeen rantautuminen ja lopulta rahastaminen on ketterintä ja taloudellisinta koko maailmassa. Tavoitteena luoda Uusi Startupien Piilaakso Suomeen.
  10. Kaikki yrittäjiksi -ministeri. Onnistumista mitataan suomalaisten toisilleen laillisesti myymien palveluiden määrällä. Rakenteet ja lait laitetaan kuntoon siten, että jokaisen toimiminen yrittäjänä olisi hallinnollisesti ja taloudellisesti järkevää.

Jätä tykkäys, jos olet #rahapodin visioimien ministerisalkkujen kannalla!

Voit katsoa jakson myös Youtubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
20.04.2021 12:57

Hyvät ministerit!

Nimetön
Nimetön
19.04.2021 19:25

Zädäm!

Äijät on niin ytimessä! Jos joskus meinaatte politiikkaan lähteä niin jäljellä on vaan yksi ongelma:
1. kumpaa äänestää?!!!

10/10ministeriä

Z