Sampo sijoituskohteena.
Tylsyys on hyvästä – myös osakesäästötilillä.
Ajankohtaista:
28.11.2023: Verohallinto on julkaissut ohjeen Sammon ja Mandatumin osakkeiden hankintamenon määrittämisestä verotuksessa osittaisjakautumisen jälkeen. Sammon osakkeen hankintameno on 91,66 prosenttia ja Mandatumin osakkeen hankintameno 8,34 prosenttia alkuperäisestä hankintamenosta ennen osittaisjakautumista. Lue lisää.
14.11.2023: Sijoittajasuhdepäällikkö Mirko Hurmerinta kertoi Sammosta sijoituskohteena Sijoittaja 2023 -tapahtumassa. Katso taltiointi YouTubessa.

Sampo on nyt puhdas vahinkovakuutuskonserni.
Sampo on Pohjoismaiden johtava vahinkokuutuskonserni, joka toimii tytäryhtiöidensä kautta myös Isossa-Britanniassa ja Baltian maissa. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt If, Topdanmark ja Hastings.
Sampo on viime vuosien aikana strategiansa mukaisesti fokusoitunut vahinkovakuuttamiseen ja irtautunut muista liiketoiminnoistaan. Keväällä 2022 Sampo luopui omistuksestaan Nordeassa ja lokakuussa 2023 Mandatum irtautui konsernista itsenäiseksi pörssiyhtiökseen.
Sammon vahinkovakuutusstrategia perustuu kurinalaiseen riskien arviointiin ja hinnoitteluun, vahvaan operatiiviseen palvelukokonaisuuteen ja asiakaskeskeisyyteen. Tämä yhdistettynä huolelliseen riskienhallintaan mahdollistaa houkuttelevan kannattavuuskehityksen ja vahvan taloudellisen resilienssin, jotka ovat Sammon arvonluonnin keskiössä.
Vahinkovakuuttaminen on luonteeltaan varsin defensiivistä ja ennustettavaa. Esimerkiksi koti-, moottoriajoneuvo- ja tapaturmavakuutuksille on kysyntää yli suhdanteiden. Hyvin johdettuna vakuutusbisnes onkin tylsää, mutta erittäin kannattavaa.
”Boring is good”, kuten Sammossa on ollut tapana sanoa. Se pitää paikkansa edelleen.
Tietoa Sammosta.
Markkinapaikka: Nasdaq Helsinki
Sampo Nordnet Markets -valikoimassa: Bull & Bear, Unlimited turbot
Lue lisää Sammosta sijoituskohteena: IR-blogiin
Yhtiön verkkosivut: sampo.com
Sammon tulevat sijoittajatapahtumat: IR-kalenteriin
Seuraa Sampoa X:ssä: @Sampo_plc
Seuraa Sampoa Instagramissa: @sampo_oyj
Tärkeää tietoa riskeistä.
Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa.
Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.
Sampo pähkinänkuoressa.
Markkinajohtaja
Sampo on noin 20 prosentin markkinaosuudellaan Pohjoismaiden suurin vahinkovakuuttaja. Ison-Britannian digitaalisilla markkinoilla Sampo on puolestaan yksi johtavista moottoriajoneuvovakuuttajista. Yhteensä konsernilla on noin 4 miljoonaa asiakasta.Digijohtaja
Sammon vahvuuksia ovat sen suuri koko, laaja maantieteellinen hajautus ja ainutlaatuinen digitaalinen palvelukokonaisuus, jotka tarjoavat skaalaetuja ja houkuttelevia kasvumahdollisuuksia valikoiduilla alueilla.
Osinkoyhtiö
Sammon tavoitteena on jakaa vakaata ja kestävällä tasolla olevaa perusosinkoa, joka kasvaa konsernin tuottojen mukaisesti. Perusosinkoa voidaan täydentää omien osakkeiden ostojen ja/tai lisäosinkojen muodossa tapahtuvin ylimääräisen pääoman palautuksin.Kansanosake
Sampo on yksi Helsingin pörssin arvokkaimmista ja omistetuimmista osakkeista. Yhtiöllä on yli 200 000 osakkeenomistajaa, joista valtaosa on suomalaisia yksityissijoittajia. Osakekannasta kuitenkin noin 60 prosenttia on ulkomaisessa omistuksessa
Sampo-konserni lukuina.
Miksi sijoittaa Sampoon?
Sammon osake tarjoaa sijoittajalle laajan maantieteellisen hajautuksen defensiiviselle ja kannattavalle vakuutustoimialalle.
Sampo on profiililtaan osinkoyhtiö ja sen tavoitteena on jakaa vakaata ja kestävällä tasolla olevaa perusosinkoa, joka kasvaa konsernin tuottojen mukaisesti. Perusosinkoa voidaan täydentää omien osakkeiden ostojen ja/tai lisäosingon muodossa tapahtuvin ylimääräisen pääoman palautuksin.