Kaupallinen yhteistyö Sampo Groupin kanssa.

Sampo.

Tylsyys on hyvästä – myös osakesäästötilillä.

Sampo logo

Omistaja-arvoa vakuutusliiketoiminnoilla.

Sampo on Pohjoismaiden johtava vakuutuskonserni, joka toimii tytäryhtiöidensä kautta myös Isossa-Britanniassa ja Baltian maissa. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt If, Topdanmark, Hastings ja Mandatum Life.

Sammon strategisena fokusalueena ja omistaja-arvonluonnin keskiössä on vahinkovakuutusliiketoiminta. Sampo on tytäryhtiöidensä Ifin ja Topdanmarkin kautta Pohjoismaiden suurin vahinkovakuuttaja noin 21 prosentin markkinaosuudella. Syksyllä 2020 Sampo laajensi vahinkovakuutusliiketoimintaansa entisestään ostamalla enemmistöosuuden englantilaisista, moottoriajoneuvovakuutuksiin keskittyneestä Hastingsista.

Vahinkovakuutusliiketoiminnan ohella Sammolla on myös henkivakuutusliiketoimintaa. Mandatum Life on yksi Suomen suurimmista henkivakuuttajista, minkä lisäksi yhtiö on viime vuosina panostanut voimakkaasti erilaisiin varainhoidon palveluihin. Topdanmark puolestaan on Tanskan neljänneksi suurin henkivakuuttaja.

Vakuutusliiketoiminta, eritoten vahinkovakuuttaminen, on luonteeltaan varsin defensiivistä ja ennustettavaa. Esimerkiksi koti-, moottoriajoneuvo- ja tapaturmavakuutuksille on kysyntää yli suhdanteiden. Hyvin johdettuna vakuutusbisnes onkin tylsää, mutta erittäin kannattavaa. ”Boring is good”, kuten Sammossa on tapana sanoa.

Sammon ensisijainen tavoite on luoda osakkeenomistajilleen arvoa kannattavilla liiketoiminnoillaan, mutta myös erilaiset yritysjärjestelyt ovat olleet konsernin historiassa merkittävässä roolissa. Vahvan taseensa myötä Sammolla on hyvät edellytykset tarttua tulevaisuudessa mahdollisesti aukeaviin tilaisuuksiin.

Tietoa Sammosta.

Kaupankäyntitunnus

SAMPO

Markkinapaikka

Nasdaq Helsinki

Konsernijohtaja

Torbjörn Magnusson

Keskustelua Sammon osakkeesta

Sharevilleen

Katso kurssi ja käy kauppaa

osta/myy

Sampo Nordnet Markets -valikoimassa

Bull & Bear

Lainoitusaste

85 %

Lue lisää Sammosta sijoituskohteena

IR-blogiin

Yhtiön verkkosivut

sampo.comlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Sammon tulevat sijoittajatapahtumat

IR-kalenteriinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Seuraa Sampoa Twitterissä

@Sampo_plclinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Seuraa Sampoa Instagramissa

@sampo_oyjlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan


Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Sampo pähkinänkuoressa.

 • If (omistusosuus 100 %)
  Pohjoismaiden suurin vahinkovakuuttaja noin 16 prosentin markkinaosuudellaan. Ifillä on yli kolme miljoonaa asiakasta ja se on yhdistetyllä kulusuhteella mitattuna yksi kannattavimmista vahinkovakuuttajista jokaisella markkinalla.
 • Topdanmark (46,7 %)
  Tanskan toiseksi suurin vahinkovakuutusyhtiö (markkinaosuus 16 %) ja merkittävä henkivakuutusyhtiö (10 %). Topdanmarkilla on noin 620 000 vahinkovakuutus- ja noin 140 000 henkivakuutusasiakasta.
 • Hastings (70 %)
  Iso-Britanniassa toimiva Hastings on keskittynyt erityisesti moottoriajoneuvovakuuttamiseen, jossa sillä on noin 8 prosentin markkinaosuus. Lisäksi yhtiö on kasvanut viime vuosina voimakkaasti kotivakuuttamisessa. Hastingsillä on noin kolme miljoonaa asiakasta.
 • Mandatum Life (100 %)
  Yksi Suomen johtavista ja arvostetuimmista finanssi¬palveluyhtiöistä. Mandatum Life tarjoaa erilaisia henkivakuutus- ja varainhoitopalveluja, ja sillä on noin 300 000 henkilö- ja noin 20 000 yritysasiakasta. Suomen lisäksi Mandatum Life toimii Baltian maissa.
 • Sijoitukset
  Sampo on yksi Pohjoismaisen suurimmista sijoittajista. Konsernin tytäryhtiöiden sijoitusten arvo on noin 20 miljardia euroa. Lisäksi emoyhtiö Sampo Oyj:llä on suoria sijoituksia pohjoismaisella finanssi- ja fintech-sektorilla. Niistä suurin on Nordea, josta Sampo omistaa 15,9 prosenttia. Emoyhtiön sijoituksiin lukeutuvat myös Nordax, Nets, Saxo Bank, Enento Group ja Bank Norwegian.

Sampo-konserni lukuina.

Sampo-konserni lukuina

Miksi sijoittaa Sampoon?

Sammon osake tarjoaa sijoittajalle laajan hajautuksen defensiiviselle ja kannattavalle vakuutustoimialalle.

Kannattavien vakuutusliiketoimintojen lisäksi arvonnousupotentiaalia tarjoavat Sampo Oyj:n suorat finanssisijoitukset, joista suurin on pankkikonserni Nordea. Sammolla on myös hyvät edellytykset osallistua tulevaisuudessa mahdollisesti aukeaviin yritysjärjestelytilaisuuksiin.

Sampo on profiililtaan osinkoyhtiö ja sen tavoitteena on jakaa osinkoa vähintään 70 prosenttia vuotuisesta nettotuloksesta satunnaiset erät pois lukien.

Klikkaa alla olevia painikkeita lukeaksesi lisää.

Sampo tarjoaa laajan maantieteellisen hajautuksen vakuutustoimialalle, joka on luonteeltaan tasaista ja ennustettavaa.

Sammon suurin tytäryhtiö If on onnistunut parantamaan vakuutusteknistä kannattavuuttaan tasaisesti vuodesta toiseen.

Sammon tavoitteena on jakaa omistajilleen houkuttelevaa osinkoa, joka on vähintään 70 prosenttia konsernin vuotuisesta nettotuloksesta (satunnaiset erät pois lukien).

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.