Kaupallinen yhteistyö Sampo Groupin kanssa.

Sampo.

Tylsyys on hyvästä – myös osakesäästötilillä.

Ajankohtaista:

Sampo on Pohjoismaiden johtava vakuutuskonserni.

Sampo on Pohjoismaiden johtava vakuutuskonserni, jonka ensisijainen tavoite on luoda arvoa osakkeenomistajilleen. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt If, Mandatum Life ja Topdanmark sekä osakkuusyhtiö Nordea.

Sammon arvonluonnin pohjana ovat erittäin kannattavat ja tasaista osinkovirtaa tuottavat liiketoiminnot. Vakuutusliiketoiminta on luonteeltaan defensiivistä; koti-, ajoneuvo- ja tapaturmavakuutuksille on kysyntää vaisummassakin taloussuhdanteessa. Hyvin johdettuna vakuutusbisneksen voi sanoa olevan tylsää, mutta hyvin kannattavaa. ”Boring is good”, kuten Sammossa on tapana sanoa.

Keskeisessä roolissa Sammon historiassa ovat lisäksi olleet yritysjärjestelyt. Suurena, kansainvälisesti tunnettuna ja vakavaraisena toimijana Sammolla hyvät edellytykset osallistua erilaisiin yritysjärjestelyihin, mikäli yhtiön johto ja hallitus katsovat niiden luovan omistaja-arvoa.

Sampo on yksi Nasdaq Helsingin omistetuimmista osakkeista ulkomaisten sijoittajien keskuudessa. Noin 65 prosenttia osakkeista on ulkomaisten ja hallintarekisteröityjen sijoittajien omistuksessa. Sen sijaan omistajien lukumäärällä mitattuna Sampoa voi kutsua niin sanotuksi kansanosakkeeksi. Noin 120 000 suomalaista yksityissijoittajaa omistaa Sampoa.

Suuria suomalaisia instituutio-omistajia ovat valtion sijoitusyhtiö Solidium sekä Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma. Suurin henkilöomistaja on hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos noin 0,9 prosentin omistusosuudellaan.

Katso Sammon toimitusjohtaja Torbjörn Magnussonin haastattelu Q2-tulosjulkistuksen jälkeen 5.8.2020.:

Tietoa Sammosta.

Kaupankäyntitunnus

SAMPO

Markkinapaikka

Nasdaq Helsinki

Konsernijohtaja

Torbjörn Magnusson

Keskustelua Sammon osakkeesta

Sharevilleen

Katso kurssi ja käy kauppaa

osta/myy

Sampo Nordnet Markets -valikoimassa

Bull & Bear

Lainoitusaste

85 %

Lue lisää Sammosta sijoituskohteena

IR-blogiin

Yhtiön verkkosivut

sampo.comlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Sammon tulevat sijoittajatapahtumat

IR-kalenteriinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Seuraa Sampoa Twitterissä

@Sampo_plclinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan


Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Miksi Sampoa kannattaisi ostaa osakesäästötilille?

Sampo on luonteeltaan vakaa osinkopaperi, joka sopii tasaista ja ennustettavaa osinkoa arvostavalle, pitkäjänteiselle sijoittajalle.

Sammon ensisijainen tavoite on luoda osakkeenomistajilleen omistaja-arvoa, mikä näkyy erityisesti korkeana ja vakaana osinkona.

Laaja hajautus Pohjoismaiden vakuutus- ja finanssisektorille tekee Sammosta defensiivisen sijoituskohteen, mikä heijastuu osakkeeseen matalina kurssiheilahteluina. Sammolla on myös edellytykset osallistua finanssi- ja vakuutussektorin yritysjärjestelyihin. Lue lisää klikkaamalla alla olevia painikkeita.

Klikkaa alla olevia painikkeita lukeaksesi lisää.

Sammon tytär- ja osakkuusyhtiöiden toiminta kattaa kaikki Pohjoismaat. Erityisesti vahinkovakuutusliiketoiminnassa ja Nordean pankkiliiketoiminnassa suurin osa tuloksesta kertyy Suomen ulkopuolelta.

Sammon tuloskehitys on ollut historian saatossa vakaata ja ennustettavaa, kiitos vakuutustoimialan defensiivisen luonteen, laajan pohjoismaisen hajautuksen ja liiketoimintojen erittäin hyvän kannattavuuden.

Sammon tavoitteena on jakaa omistajilleen houkuttelevaa osinkoa, joka on vähintään 70 prosenttia konsernin vuotuisesta nettotuloksesta (satunnaiset erät pois lukien).

Sampo pähkinänkuoressa.

 • If (omistusosuus 100 %)
  Pohjoismaiden suurin vahinkovakuuttaja noin 18 prosentin markkinaosuudellaan. Ifillä on yli kolme miljoonaa asiakasta ja se on yhdistetyllä kulusuhteella mitattuna yksi kannattavimmista vahinkovakuuttajista jokaisella markkinalla.
 • Topdanmark (46,7 %)
  Tanskan toiseksi suurin vahinkovakuutusyhtiö (markkinaosuus 17 %) ja neljänneksi suurin henkivakuutusyhtiö (10 %). Topdanmarkilla on noin 620 000 vahinkovakuutus- ja 140 000 henkivakuutusasiakasta.
 • Nordea (<20 %)
  Pohjoismaiden suurin pankki, jolla on noin 10 miljoonaa asiakasta. Nordea on yksi Euroopan vakavaraisimmista pankeista ja sillä on vahva osingonmaksukyky.
 • Mandatum Life (100 %)
  Yksi Suomen johtavista ja arvostetuimmista finanssi­palveluyhtiöistä. Mandatum Life tarjoaa erilaisia henkivakuutus- ja varainhoitopalveluja, ja sillä on noin 300 000 henkilö- ja 20 000 yritysasiakasta. Suomen lisäksi Mandatum Life toimii Baltian maissa.
 • Sijoitustoiminta
  Sampo on yli 20 miljardin euron sijoitusomaisuudellaan yksi Pohjoismaiden suurimmista sijoittajista. Viime vuosina emoyhtiö Sampo Oyj on tehnyt useita suurempia suoria sijoituksia pohjoismaiselle finanssi-ja vakuutussektorille. Näihin lukeutuvat Asiakastieto, Nets, Saxo Bank, Nordax ja Bank Norwegian. Vuonna 2018 hankitun 5,2 prosentin Intrumin omistusosuuden Sampo myi helmikuussa 2020.

Omistaja-arvoa yritysjärjestelyillä.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.