Sampo.
Tylsyys on hyvästä – myös osakesäästötilillä.
Ajankohtaista:
10.2.2023 aamulla: Sampo julkistaa vuoden 2022 tilinpäätöstiedotteen. Lue lisää tuloskaudesta ja katso Inderesin Sampo-live klo 9.25 alkaen.
31.1.2023: Sammon nimitys- ja palkitsemisvaliokunta aikoo ehdottaa entisen hallituksensa jäsenen Antti Mäkisen valintaa Sampo Oyj:n hallituksen uudeksi jäseneksi yhtiökokouksessa 17.5.2023 ja tämän nimitystä edelleen Sammon puheenjohtajaksi. Lue tiedote.
Jatkossa entistäkin tylsempi.
Sampo on Pohjoismaiden johtava vakuutuskonserni, joka toimii tytäryhtiöidensä kautta myös Isossa-Britanniassa ja Baltian maissa. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt If, Topdanmark, Hastings ja Mandatum.
Sammon strategisena tavoitteena on jatkaa uudelleensuuntautumistaan kohti puhdasta vakuutuskonsernia painopisteenään vahinkovakuutusliiketoiminta. Sampo on tytäryhtiöidensä Ifin ja Topdanmarkin kautta suurin vahinkovakuuttaja Pohjoismaiden erittäin kannattavilla markkinoilla. Hastings puolestaan on yksi johtavista toimijoista Ison-Britannian digitaalisella moottoriajoneuvovakuutusmarkkinalla.
Suomen suurimpiin henkivakuuttajiin lukeutuva Mandatum keskittyy yhä voimakkaammin erilaisiin varainhoidon palveluihin ja sijoitussidonnaisiin tuotteisiin.
Konsernin strategisen suuntautumisen mukaisesti Sampo aikoo ajan myötä irtautua vakuutusliiketoimintaan kuulumattomista sijoituksistaan. Näihin lukeutuvat omistukset Saxo Bankissa, Nordaxissa, Nexissä ja Enento Groupissa. Nordea-omistuksestaan Sampo luopui huhtikuussa 2022.
Vakuutusliiketoiminta, eritoten vahinkovakuuttaminen, on luonteeltaan varsin defensiivistä ja ennustettavaa. Esimerkiksi koti-, moottoriajoneuvo- ja tapaturmavakuutuksille on kysyntää yli suhdanteiden. Hyvin johdettuna vakuutusbisnes onkin tylsää, mutta erittäin kannattavaa.
”Boring is good”, kuten Sammossa on tapana sanoa. Voisi myös sanoa, että konsernin uudelleensuuntautumisen myötä Sammosta tulee entistäkin tylsempi – ja se on hyvä.
Sammon osinkopolitiikkana on jakaa osinkoa vähintään 70 prosenttia konsernin nettotuloksesta satunnaiset erät pois lukien. Osingon perustan muodostaa ”vakuutusosinko”, joka on konsernin vakuutustoimistojen rahoittama osuus osingosta. Sammon tavoitteena on kasvattaa tätä osuutta progressiivisesti vahinkovakuutusliiketoimintojen tuottojen kanssa.
Vakuutusosingon lisäksi Sampo on sitoutunut palauttamaan osakkeenomistajille finanssisijoitusten myynneistä mahdollisesti kertyvän ylimääräisen pääoman osinkojen ja/tai omien osakkeiden takaisinostojen muodossa.


Tietoa Sammosta.
Kaupankäyntitunnus: SAMPO
Markkinapaikka: Nasdaq Helsinki
Konsernijohtaja: Torbjörn Magnusson
Keskustelua Sammon osakkeesta: Sharevilleen
Sammon osinko: Katso osinkokalenteri
Katso kurssi ja käy kauppaa: osta/myy
Sampo Nordnet Markets -valikoimassa: Bull & Bear
Lainoitusaste: 85 %
Lue lisää Sammosta sijoituskohteena: IR-blogiin
Yhtiön verkkosivut: sampo.com
Sammon tulevat sijoittajatapahtumat: IR-kalenteriin
Seuraa Sampoa Twitterissä: @Sampo_plc
Seuraa Sampoa Instagramissa: @sampo_oyj
Sampo pähkinänkuoressa.
If (omistusosuus 100 %)
Pohjoismaiden suurin vahinkovakuuttaja noin 16 prosentin markkinaosuudellaan. Ifillä on yli kolme miljoonaa kotitalousasiakasta ja se on yhdistetyllä kulusuhteella mitattuna yksi kannattavimmista vahinkovakuuttajista jokaisella markkinalla.Topdanmark (48,3 %)
Tanskan toiseksi suurin vahinkovakuutusyhtiö (markkinaosuus 16 %) ja merkittävä henkivakuutusyhtiö. Topdanmarkilla on noin 620 000 vahinkovakuutus- ja noin 140 000 henkivakuutusasiakasta.
Hastings (100 %)
Iso-Britanniassa toimiva Hastings on keskittynyt erityisesti moottoriajoneuvovakuuttamiseen, jossa sillä on noin 8 prosentin markkinaosuus. Lisäksi yhtiö on kasvanut viime vuosina voimakkaasti kotivakuuttamisessa. Hastingsillä on yli kolme miljoonaa asiakasta.Mandatum (100 %)
Yksi Suomen johtavista ja arvostetuimmista finanssipalveluyhtiöistä. Mandatum tarjoaa erilaisia henkivakuutus- ja varainhoitopalveluja, ja sillä on noin 300 000 henkilö- ja noin 20 000 yritysasiakasta.
Sampo-konserni lukuina.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.
Miksi sijoittaa Sampoon?
Sammon osake tarjoaa sijoittajalle laajan maantieteellisen hajautuksen defensiiviselle ja kannattavalle vakuutustoimialalle.
Sampo on profiililtaan osinkoyhtiö ja sen tavoitteena on jakaa osinkoa vähintään 70 prosenttia vuotuisesta nettotuloksesta satunnaiset erät pois lukien. Osingon perustan muodostaa ”vakuutusosinko”, joka on konsernin vakuutustoimistojen rahoittama osuus osingosta.
Sampo on sitoutunut palauttamaan osakkeenomistajille finanssisijoitusten myynneistä mahdollisesti kertyvän ylimääräisen pääoman osinkojen ja/tai omien osakkeiden takaisinostojen muodossa.