Siirry pääsisältöön

Kaupallinen yhteistyö Sampo-konsernin kanssa.

Sampo.

Tylsyys on hyvästä – myös osakesäästötilillä.

Ajankohtaista:

Sampo logo

Jatkossa entistäkin tylsempi.

Sampo on Pohjoismaiden johtava vakuutuskonserni, joka toimii tytäryhtiöidensä kautta myös Isossa-Britanniassa ja Baltian maissa. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt If, Topdanmark, Hastings ja Mandatum Life.

Sammon strategisena tavoitteena on jatkaa uudelleensuuntautumistaan kohti puhdasta vakuutuskonsernia painopisteenään vahinkovakuutusliiketoiminta. Sampo on tytäryhtiöidensä Ifin ja Topdanmarkin kautta suurin vahinkovakuuttaja Pohjoismaiden erittäin kannattavilla markkinoilla. Hastings puolestaan on yksi Ison-Britannian johtavista moottoriajoneuvovakuuttajista.

Suomen suurimpiin henkivakuuttajiin lukeutuva Mandatum Life keskittyy yhä voimakkaammin erilaisiin varainhoidon palveluihin ja sijoitussidonnaisiin tuotteisiin. Myös Topdanmarkilla on henkivakuutusliiketoimintaa.

Konsernin strategisen suuntautumisen mukaisesti Sampo aikoo ajan myötä irtautua vakuutusliiketoimintaan kuulumattomista sijoituksistaan. Näihin lukeutuvat omistukset Nordeassa, Saxo Bankissa, Nordaxissa, Netsissä, Bank Norwegianissa ja Enento Groupissa.

Vakuutusliiketoiminta, eritoten vahinkovakuuttaminen, on luonteeltaan varsin defensiivistä ja ennustettavaa. Esimerkiksi koti-, moottoriajoneuvo- ja tapaturmavakuutuksille on kysyntää yli suhdanteiden. Hyvin johdettuna vakuutusbisnes onkin tylsää, mutta erittäin kannattavaa.

Boring is good”, kuten Sammossa on tapana sanoa. Voisi myös sanoa, että konsernin uudelleensuuntautumisen myötä Sammosta tulee entistäkin tylsempi – ja se on hyvä.

Sammon osinkopolitiikkana on jakaa osinkoa vähintään 70 prosenttia konsernin nettotuloksesta satunnaiset erät pois lukien. Osingon perustan muodostaa ”vakuutusosinko”, joka on konsernin vakuutustoimistojen rahoittama osuus osingosta. Sammon tavoitteena on kasvattaa tätä osuutta progressiivisesti vahinkovakuutusliiketoimintojen tuottojen mukaisesti.

Vakuutusosingon lisäksi Sampo on sitoutunut palauttamaan osakkeenomistajille finanssisijoitusten myynneistä mahdollisesti kertyvän ylimääräisen pääoman.

Sampo Group CFO Knut Arne Alsaker interviewed on Q3/2021 results:

Tietoa Sammosta.

Kaupankäyntitunnus

SAMPO

Markkinapaikka

Nasdaq Helsinki

Konsernijohtaja

Torbjörn Magnusson

Keskustelua Sammon osakkeesta

Sharevilleen

Katso kurssi ja käy kauppaa

osta/myy

Osinkoehdotus vuodelle 2021

1,70 €

Sampo Nordnet Markets -valikoimassa

Bull & Bear

Lainoitusaste

85 %

Lue lisää Sammosta sijoituskohteena

IR-blogiin

Yhtiön verkkosivut

sampo.comlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Sammon tulevat sijoittajatapahtumat

IR-kalenteriinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Seuraa Sampoa Twitterissä

@Sampo_plclinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Seuraa Sampoa Instagramissa

@sampo_oyjlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan


Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Sampo pähkinänkuoressa.

 • If (omistusosuus 100 %)
  Pohjoismaiden suurin vahinkovakuuttaja noin 16 prosentin markkinaosuudellaan. Ifillä on yli kolme miljoonaa asiakasta ja se on yhdistetyllä kulusuhteella mitattuna yksi kannattavimmista vahinkovakuuttajista jokaisella markkinalla.
 • Topdanmark (46,7 %)
  Tanskan toiseksi suurin vahinkovakuutusyhtiö (markkinaosuus 16 %) ja merkittävä henkivakuutusyhtiö. Topdanmarkilla on noin 620 000 vahinkovakuutus- ja noin 140 000 henkivakuutusasiakasta.
 • Hastings (70 %)
  Iso-Britanniassa toimiva Hastings on keskittynyt erityisesti moottoriajoneuvovakuuttamiseen, jossa sillä on noin 8 prosentin markkinaosuus. Lisäksi yhtiö on kasvanut viime vuosina voimakkaasti kotivakuuttamisessa. Hastingsillä on yli kolme miljoonaa asiakasta.
 • Mandatum Life (100 %)
  Yksi Suomen johtavista ja arvostetuimmista finanssipalveluyhtiöistä. Mandatum Life tarjoaa erilaisia henkivakuutus- ja varainhoitopalveluja, ja sillä on noin 300 000 henkilö- ja noin 20 000 yritysasiakasta. Suomen lisäksi Mandatum Life toimii Baltian maissa.

Sampo-konserni lukuina.

Sampo-konserni lukuina

Miksi sijoittaa Sampoon?

Sammon osake tarjoaa sijoittajalle laajan maantieteellisen hajautuksen defensiiviselle ja kannattavalle vakuutustoimialalle.

Sampo on profiililtaan osinkoyhtiö ja sen tavoitteena on jakaa osinkoa vähintään 70 prosenttia vuotuisesta nettotuloksesta satunnaiset erät pois lukien. Osingon perustan muodostaa ”vakuutusosinko”, joka on konsernin vakuutustoimistojen rahoittama osuus osingosta.

Sampo on sitoutunut palauttamaan osakkeenomistajille finanssisijoitusten myynneistä mahdollisesti kertyvän ylimääräisen pääoman.

Klikkaa alla olevia painikkeita lukeaksesi lisää.

Sampo tarjoaa laajan maantieteellisen hajautuksen vakuutustoimialalle, joka on luonteeltaan tasaista ja ennustettavaa.

Sammon suurin tytäryhtiö If on onnistunut parantamaan vakuutusteknistä kannattavuuttaan tasaisesti vuodesta toiseen. Ifin tavoite vuosille 2021-2023 on saavuttaa alle 85 prosentin yhdistetty kulusuhde.

Sammon tavoitteena on jakaa omistajilleen houkuttelevaa osinkoa, joka on vähintään 70 prosenttia konsernin vuotuisesta nettotuloksesta (satunnaiset erät pois lukien).

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.