Siirry pääsisältöön

Kaupallinen yhteistyö Sampo-konsernin kanssa.

Sampo.

Tylsyys on hyvästä – myös osakesäästötilillä.

Sampo logo

Jatkossa entistäkin tylsempi.

Sampo on Pohjoismaiden johtava vakuutuskonserni, joka toimii tytäryhtiöidensä kautta myös Isossa-Britanniassa ja Baltian maissa. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt If, Topdanmark, Hastings ja Mandatum.

Sammon strategisena tavoitteena on jatkaa uudelleensuuntautumistaan kohti puhdasta vakuutuskonsernia painopisteenään vahinkovakuutusliiketoiminta. Sampo on tytäryhtiöidensä Ifin ja Topdanmarkin kautta suurin vahinkovakuuttaja Pohjoismaiden erittäin kannattavilla markkinoilla. Hastings puolestaan on yksi johtavista toimijoista Ison-Britannian digitaalisella moottoriajoneuvovakuutusmarkkinalla.

Suomen suurimpiin henkivakuuttajiin lukeutuva Mandatum keskittyy yhä voimakkaammin erilaisiin varainhoidon palveluihin ja sijoitussidonnaisiin tuotteisiin.

Konsernin strategisen suuntautumisen mukaisesti Sampo aikoo ajan myötä irtautua vakuutusliiketoimintaan kuulumattomista sijoituksistaan. Näihin lukeutuvat omistukset Saxo Bankissa, Nordaxissa, Nexissä ja Enento Groupissa. Nordea-omistuksestaan Sampo luopui huhtikuussa 2022.

Vakuutusliiketoiminta, eritoten vahinkovakuuttaminen, on luonteeltaan varsin defensiivistä ja ennustettavaa. Esimerkiksi koti-, moottoriajoneuvo- ja tapaturmavakuutuksille on kysyntää yli suhdanteiden. Hyvin johdettuna vakuutusbisnes onkin tylsää, mutta erittäin kannattavaa.

Boring is good”, kuten Sammossa on tapana sanoa. Voisi myös sanoa, että konsernin uudelleensuuntautumisen myötä Sammosta tulee entistäkin tylsempi – ja se on hyvä.

Sammon osinkopolitiikkana on jakaa osinkoa vähintään 70 prosenttia konsernin nettotuloksesta satunnaiset erät pois lukien. Osingon perustan muodostaa ”vakuutusosinko”, joka on konsernin vakuutustoimistojen rahoittama osuus osingosta. Sammon tavoitteena on kasvattaa tätä osuutta progressiivisesti vahinkovakuutusliiketoimintojen tuottojen kanssa.

Vakuutusosingon lisäksi Sampo on sitoutunut palauttamaan osakkeenomistajille finanssisijoitusten myynneistä mahdollisesti kertyvän ylimääräisen pääoman osinkojen ja/tai omien osakkeiden takaisinostojen muodossa.

Torbjörn Magnusson interviewed on Sampo's Q1/2022 results:

Tietoa Sammosta.

Kaupankäyntitunnus

SAMPO

Markkinapaikka

Nasdaq Helsinki

Konsernijohtaja

Torbjörn Magnusson

Keskustelua Sammon osakkeesta

Sharevilleen

Katso kurssi ja käy kauppaa

osta/myy

Sampo Nordnet Markets -valikoimassa

Bull & Bear

Lainoitusaste

85 %

Lue lisää Sammosta sijoituskohteena

IR-blogiin

Yhtiön verkkosivut

sampo.com Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Sammon tulevat sijoittajatapahtumat

IR-kalenteriin Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Seuraa Sampoa Twitterissä

@Sampo_plc Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Seuraa Sampoa Instagramissa

@sampo_oyj Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.Sampo pähkinänkuoressa.

 • If (omistusosuus 100 %)
  Pohjoismaiden suurin vahinkovakuuttaja noin 16 prosentin markkinaosuudellaan. Ifillä on yli kolme miljoonaa kotitalousasiakasta ja se on yhdistetyllä kulusuhteella mitattuna yksi kannattavimmista vahinkovakuuttajista jokaisella markkinalla.
 • Topdanmark (48,3 %)
  Tanskan toiseksi suurin vahinkovakuutusyhtiö (markkinaosuus 16 %) ja merkittävä henkivakuutusyhtiö. Topdanmarkilla on noin 620 000 vahinkovakuutus- ja noin 140 000 henkivakuutusasiakasta.
 • Hastings (100 %)
  Iso-Britanniassa toimiva Hastings on keskittynyt erityisesti moottoriajoneuvovakuuttamiseen, jossa sillä on noin 8 prosentin markkinaosuus. Lisäksi yhtiö on kasvanut viime vuosina voimakkaasti kotivakuuttamisessa. Hastingsillä on yli kolme miljoonaa asiakasta.
 • Mandatum (100 %)
  Yksi Suomen johtavista ja arvostetuimmista finanssipalveluyhtiöistä. Mandatum tarjoaa erilaisia henkivakuutus- ja varainhoitopalveluja, ja sillä on noin 300 000 henkilö- ja noin 20 000 yritysasiakasta.

Sampo-konserni lukuina.

Sampo-konserni lukuina

Miksi sijoittaa Sampoon?

Sammon osake tarjoaa sijoittajalle laajan maantieteellisen hajautuksen defensiiviselle ja kannattavalle vakuutustoimialalle.

Sampo on profiililtaan osinkoyhtiö ja sen tavoitteena on jakaa osinkoa vähintään 70 prosenttia vuotuisesta nettotuloksesta satunnaiset erät pois lukien. Osingon perustan muodostaa ”vakuutusosinko”, joka on konsernin vakuutustoimistojen rahoittama osuus osingosta.

Sampo on sitoutunut palauttamaan osakkeenomistajille finanssisijoitusten myynneistä mahdollisesti kertyvän ylimääräisen pääoman osinkojen ja/tai omien osakkeiden takaisinostojen muodossa.

Klikkaa alla olevia painikkeita lukeaksesi lisää.

Sampo tarjoaa laajan maantieteellisen hajautuksen vakuutustoimialalle, joka on luonteeltaan tasaista ja ennustettavaa.

Sammon vahinkovakuutustoimintojen vakuutustekninen kannattavuus on erittäin korkealla tasolla ja strategia etenee suunnitellusti.

Sampo haluaa olla houkutteleva osingonmaksaja. Osingon perustan muodostaa vakuutusosinko, jota on mahdollista täydentää palauttamalla ylimääräistä pääomaa osinkojen ja/tai omien osakkeiden takaisinostojen muodossa.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.