Tervetuloa uuteen Nordnet.fi-palveluun!Lue lisää tästä.
Verkkosivustomme käyttää evästeitä. Käyttämällä palvelujamme hyväksyt evästeiden käytön.Lue lisää

Kaupallinen yhteistyö Valoe Oyj:n kanssa.

Merkintäaika on päättynyt 18.10.2019 klo 16.00.

Valoe Oyj:n osakeanti 27.9.–18.10.2019

Puhdasta sähköä auringosta.

Valoe Oyj (”Valoe” tai ”Yhtiö”) tarjoaa merkittäväksi 111 111 111 uutta osaketta. Osakeannin tavoitteena on kerätä noin 10 miljoonan euron bruttovarat, josta noin 7 miljoonaa euroa käteisenä ja velkoja kuittaamalla merkittäisiin noin 3 miljoonan euron arvosta osakkeita.

Osakeannissa Yhtiö tarjoaa merkittäväksi osakkeita seuraavasti:

 • (i) alustavasti enintään 111 111 111 osaketta yksityishenkilöille ja yhteisöille Suomessa (”Osakeanti”)
 • Yhtiön hallitus voi harkintansa mukaan hyväksyä myös ulkomaalaisten sijoittajien merkinnät.

Osakeannin syyt ja varojen käyttö:

Osakeanti toteutetaan Yhtiön käyttöpääomavajauksen kattamiseksi, Yhtiön strategisten investointien rahoittamiseksi ja Yhtiön pääomarakenteen vahvistamiseksi.

Valoe lyhyesti.

Valoe on teknologiayhtiö, joka pyrkii vahvalla tuotekehityksellä tehokkaampaan aurinkoenergian hyödyntämiseen.

Yhtiö valmistaa Mikkelissä aurinkopaneeleita kehittämällään taustajohdinteknologialla ja valmistelee Vilnassa Liettuassa IBC-aurinkokennojen valmistuslinjaansa.

Valoella ja sen edeltäjillä on yli 30 vuoden historia innovatiivisena ja osaavina kansainvälisinä teknologiayrityksinä. Yhtiö hallitsee materiaalitekniikan ja ymmärtää piin olemuksen puolijohteena. Muut Valoen osaamisalueet liittyvät lasertekniikan monipuoliseen käyttöön, automaatioon ja robotisointiin.

Valoe siirtyi uudelle kasvavalle aurinkosähkön teollisuudenalalle viisi vuotta sitten. Oppiminen ja tuotekehitys vei aikansa, mutta viiden vuoden tuotekehityksen jälkeen yhtiöllä on tuotteita aurinkosähkön kasvaville maailmanmarkkinoille.

Valoella on Mikkelissä yhteensä 24 työntekijää, joista kahdeksan toimii tuotekehityksessä. Liettuan kennotehtaan kaupan toteutuessa Valoe-konsernin palvelukseen siirtyy kahdeksan henkilöä, joista kaksi toimii tuotekehityksessä.

Tietoa Osakeannista.

Merkintähinta

0,09 EUR

Merkintäaika alkaa

27.9.2019 klo 10.00

Minimimerkintämäärä Osakeannissa

9 000 osaketta

Merkintäaika päättyy viimeistään

18.10.2019 klo 16.00

Osakeannin tulos (arvio)

14.10.2019

Uusien osakkeiden kaupankäynti Helsingin pörssissä alkaa (arvio)

21.10.2019

Kaupankäyntitunnus

VALOE

ISIN-tunnus

FI0009006951

Yhtiön verkkosivut

valoe.filinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Sijoittajien ei tule merkitä eikä ostaa arvopapereita eikä tehdä sijoituspäätöksiä muuhun kuin Valoe Oyj:n laatiman ja Finanssivalvonnan hyväksymän Esitteen sisältämään tietoon perustuen. Esite on saatavilla sähköisenä yhtiön verkkosivustolta valoe.fi/Osakeanti2019linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan ja Nordnetin verkkosivustolta (tämä sivu).

Osakeannin materiaalit:
Rekisteröintiasiakirjalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan
Tiivistelmä ja arvopaperiliitelinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan
Markkinointiesitelinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Lisätietoja:
Nordnetin asiakaspalvelu
puh. 020 198 5898 arkisin klo 9.45–18.30
asiakaspalvelu@nordnet.fi

Valoen houkutteleva kehitysvaihe

Aurinkosähkö on yksi nopeimmin kasvavista aloista. Asennusten arvon ennustetaan kasvavan kymmenessä vuodessa 100 miljardista eurosta/vuosi 500 miljardiin euroon/vuosi ¹. Vaikka kiinalaiset ovat ottaneet nykyiset vakiotuotteiden markkinat haltuunsa massiivisilla tehtaillaan ja armottomalla hintakilpailulla, uuden teknologian tuotteissa suuret ja kasvavat markkinat ovat avoinna räätälöitävien erikoistuotteitten valmistajalle. Valoen uudet tuotteet ovat tyypiltään tehokkaimpia ² ja niissä jo käytettyjen teknologioiden ennustetaan kasvattavan lähivuosina markkinaosuuttaan voimakkaasti. ³

Lähde: Markkinointiesite, sivu 4.
Datan lähde: International Technology Road Map of Photovoltaics 2019, ITRPV 2019

IBC-kenno mahdollistaa uudentyyppiset erikoispaneelit.

IBC-kenno lisää Valoen paneelien kilpailukykyä ja antaa mahdollisuuden uuden tyyppisten erikoispaneelien valmistukseen. IBC-kennoja on tällä hetkellä vain hyvin rajoitetusti saatavilla.

Uudistettava kennolinja sijaitsee samassa vuokratilassa Solitekin paneelitehtaan kanssa. Valoe teki sopimuksen Solitekin emoyhtiön kanssa helmikuussa 2019 yhtiön kennoliiketoiminnan ostosta. Kauppa ei ole vielä tullut voimaan. Vuonna 2018 Valoe hankki Italiasta käytetyn aurinkokennolinjan, joka siirrettiin Liettuaan.

Uusi IBC-linja hyödyntää sekä jo paikalla olevaa Solitekin konekantaa ja rakennuksen infrastruktuuria että Italiasta hankittuja laitteita. Valoe vuokrasi Solitekin linjan omaan tuotantoonsa vuoden 2018 ajan ja tuntee sen toiminnan. Yhtiön arvioiden mukaan Liettuan tehdas pystyy valmistuessaan tuottamaan 100 %:n käyttöasteella vuosittain noin 20-25 miljoonan euron arvosta IBC-kennoja nykyisin markkinahinnoin. Yhtiö perustaa arvionsa asiakkaiden kanssa käytyihin neuvotteluihin. Tämä ei kuitenkaan ole yhtiön liikevaihtoennuste.

Uuden kennolinjan asennukset ovat syyskuussa 2019 jo pitkällä. Tuotantoon arvioidaan päästävän vuoden 2020 alkupuolella. Yhtiö arvioi, että seitsemän miljoonan euron antirahoitus on riittävä, jotta tehdas alkaa tuottaa markkinoiden kaipaamia IBC-kennoja, vaikka antituottoja käytetään ensisijaisesti Yhtiön käyttöpääomavajauksen kattamiseen.

Miksi sijoittaa Valoeen?

"Aurinkosähkömarkkina kasvaa 20% vuosittain

Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla Valoe on ainoa ympäristötekniikkaan ja erityisesti aurinkosähköön keskittynyt yritys. Aurinkosähkömarkkinan koko on tänään 100 miljardia euroa vuodessa ja vuotuinen kasvu on 20 %. Valoe haluaa ottaa osansa tästä kasvusta.

Taustajohdinpaneeleille ennustetaan voimakasta kasvua

Valoen aurinkopaneelien taustajohdinteknologia on osoittautunut hyväksi valinnaksi. Tämän paneelityypin markkinaosuuden ennustetaan kasvavan rajusti lähivuosina. Kasvusta merkittävä osa muodostuu sellaisista uusista käyttökohteista, joihin perinteinen teknologia ei lainkaan taivu. Valoen tekniikka sen sijaan sopii epätavanomaisiin puhtaan sähkön sovellutuksiin.

Kasvava liikevaihto ja positiivinen kassavirta

Tähän saakka Valoen liikevaihto on ollut pientä. Jos saamme kennotehtaan suunnitellusti toimintaan, arvioimme liikevaihtomme moninkertaistuvan IBC-kennojen ja kaksipuolisten paneelien olemassa olevien toimitussopimusten ansiosta. Tällöin Valoe-konsernin kassavirta myös kääntyisi positiiviseksi vuonna 2020.

Sijoita Valoen antiin. Ole tukemassa puhtaan aurinkosähkön käytön lisääntymistä sekä suomalaisen teknologiaosaamisen vientiä maailmalle."

- Iikka Savisalo, Valoen toimitusjohtaja

"Suomi tarvitsee yhtiöitä, jotka tavoittelevat maailman kärkisijoja. Valoen tavoitteet ovat korkealla ja teknisen osaamisen tunnen jo Nokian ajoilta. Osakkeenomistajana seuraan yhtiön uusia suunnitelmia kiinnostuneena."

- Jorma Ollila, Valoen osakkeenomistaja

 • Aurinkosähkösovelluksilla keskeinen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa
 • Valoen käyttämän taustajohdinteknologian markkinaosuus kasvaa kasvavilla markkinoilla.¹
 • Voimakkaasti kasvavilla aurinkosähkömarkkinoilla on tilaa myös erikoistuotteiden valmistajalle.
 • Valoen viiden vuoden tuotekehitykseen on käytetty noin 9,5 M€. Työn tuloksena yhtiöllä on taustajohdinpaneeli ja IBC-kennon toimiva prototyyppi.
 • Valoe tavoittelee laajentumista IBC-kennotuotantoon. Uusi IBC-kennotyyppi on markkinoiden tehokkain ¹, kustannuksiltaan edullinen ja visuaalisesti näyttävä.
 • IBC-kennolinja, joka on ainoa Euroopassa, on valmis tuotantoon vuoden 2020 alkupuolella edellyttäen, että Liettuan kennotehdasinvestointi saadaan toteutettua suunnitellusti.
 • Yhtiön arvion mukaan Liettuan tehdas pystyy vuosittain tuottamaan 100 %:n käyttöasteella noin 20 –25 miljoonan euron arvosta IBC-kennoja nykyisin maailmanmarkkinahinnoin. ²
 • Uusilla tuotteilla merkittävä määrä ennakkotilauksia ja toimitussopimuksia.

 

1) International Technology Road Map of Photovoltaics 2019, ITRPV 2019

2) Arvio perustuu asikkaiden kanssa käytyihin neuvotteluihin sekä tuotantolaitteiden valmistajilta saatuun tekniseen informaatioon. Arvio ei kuitenkaan ole Yhtiön liikevaihtoennuste.

Video: Valoe Oyj sijoituskohteena.

Video: Valoen toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja SijoitusSummit-haastattelussa.

Video: Valoen yhtiöesittely Helsingissä 1.10.2019.

Sijoittajien ei tule merkitä eikä ostaa arvopapereita eikä tehdä sijoituspäätöksiä muuhun kuin Valoe Oyj:n laatiman ja Finanssivalvonnan hyväksymän esitteen sisältämään tietoon perustuen. Esite on saatavilla sähköisenä Yhtiön verkkosivus­tolla www.valoe.fi/Osakeanti2019 sekä Nordnetin verkkosi­vuilta www.nordnet.fi/valoe arviolta 25.9.2019 alkaen.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Osallistu antiin.

Osallistu antiin Nordnetin asiakkaana.

Jos olet Nordnetin asiakas, voit osallistua antiin helposti ja nopeasti verkkopalvelussa sisäänkirjautuneena.

 • Kirjaudu sisään Nordnetin verkkopalveluun.
 • Osallistu antiin verkkopalvelun kohdassa Sivuni > Yhtiötapahtumat > Listautumisannit (IPOt), uusmerkinnät, ym.

Merkintäaika on päättynyt

Tule asiakkaaksi ja osallistu antiin.

Oletko yksityishenkilö, mutta et vielä Nordnetin asiakas? Avaa ensin tili. Sen jälkeen voit osallistua antiin Nordnetin verkkopalvelussa sisäänkirjautuneena.

 • Avaa tili verkkopankkitunnuksilla – tämä vie vain muutaman minuutin. Asiakkuus ja sen avaaminen eivät maksa mitään.
 • Kirjaudu sisään.
 • Osallistu antiin verkkopalvelun kohdassa Sivuni > Yhtiötapahtumat > Listautumisannit (IPOt), uusmerkinnät, ym.

Osallistu Osakeantiin muun pankin kuin Nordnetin asiakkaana.

Jos et ole vielä Nordnetin asiakas etkä pysty tai ehdi avata asiakkuutta tämän osakeannin aikana (esim. yritykset), voit osallistua antiin täyttämällä merkintälomakkeen.

Olen tutustunut osakeantia koskevaan Esitteeseen sekä yhtiöesitteestä ilmeneviin osakeantia koskeviin rajoituksiin ja riskeihin ja vahvistan, että merkitsijällä on oikeus osallistua osakeantiin sen ehtojen mukaisesti. Rajoitettuja valtioita ja alueita ovat esimerkiksi Yhdysvallat, Kanada, Australia, Japani, Hongkong, Singapore ja Etelä-Afrikka. Merkitsijä ei ole myöskään minkään kansainvälisen rajoitteen, kuten Yhdistyneiden Kansakuntien ja/tai Euroopan Unionin asettaman pakotteen, kohteena.

Tärkeää tietoa

Tällä verkkosivulla olevien tietojen ja asiakirjojen saatavuutta rajoitetaan voimassaolevan sääntelyn mukaisesti. Sinun tulee lukea seuraavassa esitetty ennen kuin jatkat eteenpäin. Seuraavassa esitetty soveltuu tämän sivun jälkeen esitettäviin tietoihin, minkä vuoksi sinun tulee lukea huolellisesti ja hyväksyä tässä esitetty ennen sitä seuraavien tietojen lukemista, arvioimista tai muuta hyväksi käyttämistä.

Osakeantiin sovelletaan Suomen lakia. Yhtiön osakkeiden tai Osakeannin rekisteröimiseksi tai osakkeiden yleiseksi tarjoamiseksi missään muualla kuin Suomessa ei ole ryhdytty minkäänlaisiin toimenpiteisiin. Osakkeita ei saa suoraan tai välillisesti tarjota, myydä, myydä edelleen, siirtää tai toimittaa sellaisissa valtioissa tai hallintoalueella tai muutoin olosuhteissa, joissa se olisi lainvastaista tai edellyttäisi muun kuin Suomen lain mukaisia toimia, mukaan lukien Yhdysvallat, Australia, Kanada, Hongkong, Japani, Singapore ja Etelä-Afrikka. Osakeantiin liittyviä asiakirjoja, mukaan lukien yhtiöesite, ei saa toimittaa henkilöille edellä mainittuihin maihin eikä niitä saa jäljentää millään tavoin. Yhtiö edellyttää, että asianomaiset henkilöt hankkivat asianmukaiset tiedot näistä rajoituksista ja noudattavat niitä. Yhtiöllä tai Yhtiön edustajilla ei ole minkäänlaista oikeudellista vastuuta tällaisista rikkomuksista riippumatta siitä, ovatko tällaiset rajoitukset Yhtiön osakkeisiin sijoittamista harkitsevien tiedossa vai eivät. Yhtiö pidättää itsellään oikeuden, omassa yksinomaisessa päätösvallassaan, hylätä minkä tahansa osakkeen merkinnän, jonka Yhtiö uskoo aiheuttavan lain, säännön tai määräyksen rikkomisen tai rikkomuksen.

Painaessani alla olevaa Hyväksyn-linkkiä päästäkseni merkintälomakkeeseen, minun katsotaan vakuuttaneen, että:

 • Olen tutustunut ja ymmärtänyt edellä mainitut ohjeet sekä rajoitukset ja hyväksyn ne itseäni sitoviksi.
 • Olen lukenut ja ymmärtänyt Nordnet Bank AB Suomen sivuliikkeen merkintäpalvelun yleiset ehdot ja hyväksyn ne itseäni sitoviksi.
 • En ole Yhdysvaltojen, Kanadan, Australian, Japanin, Hongkongin, Singaporen tai Etelä-Afrikan kansalainen enkä ole tällä hetkellä näissä maissa.
 • Mikäli olen muun maan kuin Suomen kansalainen tai olen tällä hetkellä muualla kuin Suomessa, olen hankkinut asianmukaiset tiedot ehdoista ja rajoituksista, jotka koskevat näiden tietojen jakelua sekä osallistumistani osakeantiin ja sitoudun noudattamaan niitä.
 • Olen lukenut ja ymmärtänyt seuraavat dokumentit ja hyväksyn ne itseäni sitoviksi:

Merkintäaika on päättynyt

Tervetuloa kuulemaan lisää Valoesta sijoituskohteena!

Tule tapaamaan yhtiön edustajia ja kuulemaan lisää kansainvälisestä kasvutarinasta aurinkoenergian hyödyntämisessä.

Yhtiöesittelytilaisuus Helsingissä.

Päivämäärä: 1.10.2019
Aika: 8:00 - 9:30

→ Katso livelähetystaltiointilinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

 • Klo 08.00–08.30 Ovet auki ja aamupala
 • Klo 8.30–9.30 Valoe – Puhdasta sähköä auringosta, toimitusjohtaja Iikka Savisalo

Päivämäärä: 1.10.2019
Aika: 8:00 - 9:30
Osoite: Nordnet, Yliopistonkatu 5, 3.krs, Helsinki

Yhtiöesittelytilaisuus Turussa.

Päivämäärä: 2.10.2019
Aika: 8:00 - 9:30

→ Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

 • Klo 08.00–08.30 Ovet auki ja aamupala
 • Klo 8.30–9.30 Valoe – Puhdasta sähköä auringosta, toimitusjohtaja Iikka Savisalo

Päivämäärä: 2.10.2019
Aika: 8:00 - 10:00
Osoite: Original Sokos Hotel Wiklund, Eerikinkatu 11, Turku

Yhtiöesittelytilaisuus Tampereella.

Päivämäärä: 2.10.2019
Aika: 15:00 - 17:00

→ Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

 • Klo 15.00–15.30 Kahvitarjoilu
 • Klo 15.30–16.30 Valoe – Puhdasta sähköä auringosta, toimitusjohtaja Iikka Savisalo

Päivämäärä: 2.10.2019
Aika: 15:00 - 17:00
Osoite: Original Sokos Hotel Ilves, Hatanpään Valtatie 1, Tampere

Yhtiöesittelytilaisuus Oulussa.

Päivämäärä: 3.10.2019
Aika: 8:00 - 10:00

→ Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

 • Klo 8.00–8.30 Ovet auki ja aamupala
 • Klo 8.30–9.30 Valoe – Puhdasta sähköä auringosta, toimitusjohtaja Iikka Savisalo

Päivämäärä: 3.10.2019
Aika: 8:00 - 10:00
Osoite: Original Sokos Hotel Arina, Kauppurienkatu 24A, Oulu

Yhtiöesittelytilaisuus Kuopiossa.

Päivämäärä: 4.10.2019
Aika: 8:30 - 10:00

→ Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

 • Klo 8.30–9.00 Ovet auki ja aamupala
 • Klo 9.00–10.00 Valoe – Puhdasta sähköä auringosta, toimitusjohtaja Iikka Savisalo

Päivämäärä: 4.10.2019
Aika: 8:30 - 10:00
Osoite: Original Sokos Hotel Puijonsarvi, Kuopio

Yhtiöesittelytilaisuus Mikkelissä.

Päivämäärä: 4.10.2019
Aika: 14:00 - 16:00

→ Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

 • Klo 14.00–14.30 Kahvitarjoilu
 • Klo 14.30–15.30 Valoe – Puhdasta sähköä auringosta, toimitusjohtaja Iikka Savisalo

Päivämäärä: 4.10.2019
Aika: 14:00 - 16:00
Osoite: Konserttitalo Mikaeli, Sointukatu 1, Mikkeli

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Avaa tili verkkopankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella.

Klikkaa "Avaa asiakkuus" -painiketta ja seuraa osake- ja rahastosalkun avaamisen ohjeita. Asiakkuuden avaaminen verkkopankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella on maksutonta ja vie vain muutaman minuutin.

Tilin avaaminen ilman verkkopankkitunnuksia:

Osake- ja rahastosalkun tai talletustilin voi avata myös ilman verkkopankkitunnuksia tekemällä hakemuksen verkossa. Tällöin asiakassopimus tulee tulostaa itse tai voit valita, että Nordnet lähettää asiakassopimuksen sinulle kotiin allekirjoitettavaksi.

Asiakkuuden avaamisen jälkeen lähetämme sinulle käyttäjätunnuksen ja salasanan Nordnetin palveluun postitse erillisissä lähetyksissä. Saatuasi ne postitse voit vaihtaa ne asetuksista haluamiksesi.

→ Avaa asiakkuus manuaalisesti

Jos sinulla on jo osake- ja rahastosalkku Nordnetissä, voit käyttää olemassa olevaa salkkuasi merkinnän tekemiseen. Voit tehdä merkinnän kohdassa Sivuni > Yhtiötapahtumat > Listautumisannit (IPOt), uusmerkinnät, ym.

Osakkeiden merkintään tarvittavien varojen on oltava salkussa sinä päivänä, kun teet merkinnän.

Kaikki on mennyt oikein, jos:

 1. Olet rekisteröitynyt asiakkaaksi ja jättänyt vastauksen kohdassa Sivuni > Yhtiötapahtumat > Listautumisannit (IPOt), uusmerkinnät, ym.
 2. Sinulla on riittävä määrä varoja käytettävissä siinä salkussasi, johon olet tehnyt osakemerkinnän.
 3. Voit tarkistaa, että merkintäsi näkyy kohdassa Sivuni > Yhtiötapahtumat > Vastaukseni.

Jos olet unohtanut tunnuksesi, voit tilata uudet tästä. Huomioi, että uusien tunnusten saapumisessa kestää 1–2 viikkoa. Vaikka et muistaisi tunnuksiasi, voit kirjautua salkkuusi heti aktivoituasi Mobiilivarmenteen kirjautumismenetelmänä. Lue lisää Mobiilivarmenteesta tästä.

Jos mielestäsi muistat käyttäjätunnuksesi ja salasanasi oikein, etkä silti pääse kirjautumaan sisään kyseisillä tunnuksilla etkä Mobiilivarmenteella, niin tällöin on mahdollista, että tunnuksesi ovat lukittuneet turvallisuussyistä muutaman virheellisen yrityskerran jälkeen. Soita asiakaspalveluumme, niin voimme tarkistaa tilanteen ja poistaa mahdollisen lukituksen jo puhelun aikana. Palvelemme numerossa 020 198 5898.

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.