Siirry pääsisältöön

Stop Loss -ehdolliset viputuotteet.

On olemassa useita erilaisia viputuotteita, joissa on niin kutsuttu Stop Loss -toiminto: minifutuuri, turbowarrantti ja unlimited turbo. Tuotteiden arvon kehitys on sidottu kohde-etuuden arvoon, joka voi olla esimerkiksi osake, indeksi, raaka-aine tai valuutta. Stop Loss -toiminto takaa, että tuotteen arvo ei voi muuttua negatiiviseksi.

Tuotteissa oleva vipuvaikutus tarkoittaa, että tuotteiden arvot vaihtelevat jyrkemmin kuin itse kohde-etuuden. Tästä johtuen tuotteisiin liittyy myös korkea riski.

Testaa tietosi.

Kun olet lukenut Stop Loss -ehdollisista viputuotteista, on aika testata tietämyksesi. Jos pääset testin läpi, voit alkaa käydä kyseisillä arvopapereilla kauppaa.

Näin minifutuurin vipu toimii.

Minifutuurin vipuvaikutus syntyy siitä, että minifutuurin hinta on merkittävästi alempi kuin kohde-etuutena olevan osakkeen. Näin minifutuurin arvon muutokset ovat suurempia kuin kohde-etuuden – niin ylös- kuin alaspäinkin.

Minifutuurin rahoitusosuus kertoo, miten suuri osa minifutuurin arvosta koostuu velkapääomasta. Mitä suurempi tuotteen rahoitusosuus on, sitä enemmän tuotteessa on vipuvaikutusta eli velkavipua. Velkavivun rahoituskustannus (korkokulu) veloitetaan päivittäin siten, että tuotteen rahoitusosuutta nostetaan kustannuksen verran.

Mini Long ja Mini Short.

Mini Long -tuotteen arvo nousee, jos kohde-etuuden arvo nousee. Sama logiikka koskee Bull-tuotteita.

Mini Short -tuotteen arvo nousee, jos kohde-etuuden arvo laskee. Sama logiikka koskee Bear-tuotteita.

Huomioi nämä, kun käyt kauppaa minifutuureilla:

Ei päättymispäivää.

Minifutuureilla ei ole määrättyä päättymispäivää. Se tarkoittaa, että minifutuurilla voi käydä kauppaa, kunnes se saavuttaa tai ohittaa Stop Loss -tason (eli knockaa).

Luottoriski.

Minifutuureja laskee liikkeeseen pankki tai muu finanssi-instituutio. Jos liikkeeseenlaskija menee konkurssiin, voit menettää koko sijoittamasi pääoman.

Tuotteiden ostaminen ja myyminen.

Rajujen markkinaliikkeiden yhteydessä tai liikkeeseenlaskijan teknisten ongelmien aikana tuotteiden ostaminen tai myyminen voi olla mahdotonta.