Siirry pääsisältöön

Kohde-etuuden tuottoon sidotut instrumentit.

Kohde-etuuden tuottoon sidotut instrumentit – esimerkiksi sertifikaatit – ovat sijoitustuotteita, joiden kehitys on sidottu kohde-etuuteen, joka voi olla esimerkiksi osake, indeksi, raaka-aine tai valuutta.

Niin kutsuttu tracker-sertifikaatti seuraa kohde-etuuttaan 1:1. Tämä tarkoittaa, että sertifikaatti kehittyy prosentuaalisesti samaan tahtiin kuin kohde-etuuden arvo.

Huomioi pörssilistattuihin instrumentteihin liittyvät riskit. Voit menettää koko sijoittamasi pääoman, jos markkinat etenevät positioosi nähden väärään suuntaan.

Testaa tietosi.

Kun olet lukenut kohde-etuuden tuottoon sidotuista tuotteista, on aika testata tietämyksesi. Jos pääset testin läpi, voit alkaa käydä kyseisillä arvopapereilla kauppaa.

Huomioi nämä, ennen kuin teet sijoitus­päätöstä.

Hallinnointipalkkio.

Maksat hallinnointipalkkiota sertifikaatista niin kauan kuin omistat sitä, samaan tapaan kuin rahastoissa.

Ehdot.

Kaikilla tracker-sertifikaateilla on erilliset ehtonsa. Ehdoista selviää, miten tarkasti sertifikaatti seuraa kohde-etuuden arvoa, miten mahdolliset osingonjaot ja muut markkinatapahtumat vaikuttavat sertifikaatin arvoon.

Luottoriski.

Sertifiikaatteja laskee liikkeeseen pankki tai muu finanssi-instituutio. Jos liikkeeseenlaskija menee konkurssiin, voit menettää koko sijoittamasi pääoman.

Mahdollisuus ostaa ja myydä.

Rajujen markkinaliikkeiden yhteydessä tai liikkeeseenlaskijan teknisten ongelmien aikana tuotteiden ostaminen tai myyminen voi olla mahdotonta.