Siirry pääsisältöön

Kiinteän vipuvaikutuksen viputuotteet.

Sertifikaatti on sijoitustuote, jonka arvo on sidottu kohde-etuuteen, kuten osakkeeseen, indeksiin, raaka-aineeseen tai valuuttaan. Sertifikaatin vipuvaikutus tarkoittaa sitä, että tuotteen arvo kehittyy tietyllä kertoimella suhteessa sertifikaatin kohde-etuuden hinnan kehitykseen.

Tuotteissa oleva vipuvaikutus tarkoittaa, että tuotteiden arvot vaihtelevat jyrkemmin kuin itse kohde-etuuden. Tästä johtuen tuotteisiin liittyy myös korkea riski.

Testaa tietosi.

Kun olet lukenut kiinteän vipuvaikutuksen viputuotteista, on aika testata tietämyksesi. Jos pääset testin läpi, voit alkaa käydä kyseisillä arvopapereilla kauppaa.

Näin Bull- ja Bear-sertifikaatit toimivat.

Bull- ja Bear -sertifikaatit antavat mahdollisuuden ansaita ylös- tai alaspäin liikkuvassa markkinassa. Jos ostat Bull-sertifikaattia, hyödyt silloin kun sertifikaatin kohde-etuuden arvo nousee. Jos ostat Bear-sertifikaattia, hyödyt silloin kun kohde-etuuden arvo laskee.

Jos sertifikaattiin sisältyy vipuvaikutus, se näytetään tuotteen nimen perässä olevana X-kirjaimena, jonka perässä on tuotteen vipukerroin.

Huom!

Sijoittajan on tärkeää ymmärtää, että Bull- ja Bear-sertifikaatin vipuvaikutus lasketaan päivittäin. Pitkällä aikavälillä Bull- ja Bear-sertifikaatin tuotto ei siis muodostu koko aikavälin tuotosta kerrottuna sertifikaatin vipukertoimella, vaan päivittäisten muutosten summana. Bull ja Bear -sertifikaatit eroavat tältä osin useimmista viputuotteista.

Päiväkohtaisen vipuvaikutuksen vuoksi Bull- ja Bear-sertifikaatit sopivat parhaiten päivänsisäiseen kaupankäyntiin pitkän aikavälin sijoittamisen sijaan.

Huomioi nämä, kun käyt kauppaa sertifikaateilla:

  • Rahoitusosuus

Sijoittaessasi sertifikaattiin sijoitat myös sen sisältämään rahoitusosuuteen. Rahoitusosuuden kustannus (korko) veloitetaan päivittäin tuotteen arvosta.

  • Luottoriski

Minifutuureja laskee liikkeeseen pankki tai muu finanssi-instituutio. Jos liikkeeseenlaskija menee konkurssiin, voit menettää koko sijoittamasi pääoman.

  • Mahdollisuus ostaa ja myydä

Rajujen markkinaliikkeiden yhteydessä tai liikkeeseenlaskijan teknisten ongelmien aikana tuotteiden ostaminen tai myyminen voi olla mahdotonta.