Oslon pörssin osakkeet ilman välityspalkkiota torstaina 16.5.2019.

Alkuun

Tarjous on päättynyt. Katso tuoreet tarjoukset osoitteesta nordnet.fi

Onnea Norja!

Perjantaina 17.5. Norjassa liputetaan kansallispäivän kunniaksi. Osallistumme pohjoisen rajanaapurimme juhlallisuuksiin tarjoamalla Oslon pörssin osakkeet ilman välityspalkkiota torstaina 16.5.2019. Skål til Norge! 🎉

Miten tarjous sitten kannattaisi hyödyntää? Olemme keränneet tälle sivulle hieman ideoita ja inspiraatiota sijoituspäätösten tueksi. Selaa alaspäin! 👇

Tarjous voimassa
to 16.5.

Tärkeää tietoa kampanjan ehdoista:

Tarjous koskee 16.5.2019 toteutuneita osto- ja myyntitoimeksiantoja (maks. 50 kpl/asiakas) Oslon pörssissä ja Axess-markkinapaikalla listatuilla osakkeilla, joilla voi käydä kauppaa verkkopalvelussamme tai mobiilisovelluksellamme. Huomioi, että käydessäsi pörssikauppaa muussa valuutassa kuin euroissa veloitetaan sinulta valuutanvaihtokulut. Automaattisen valuutanvaihdon kulut ovat 0,25 % kauppasummasta ja valuuttatilin kautta itse tehdyn valuutanvaihdon kulut ovat 0,075 % vaihdetusta summasta.

Kaupankäynti kampanjaosakkeilla ei vaikuta kaupankäyntipalkkiotasoosi. Tarjous koskee vain Nordnetin suomalaisasiakkaiden tekemiä kauppoja Norjan markkinoilla listatuilla osakkeilla, ei muualla rinnakkaislistatuilla arvopapereilla. Tarjous ei koske yhteistyökumppaneiden asiakkaita eikä puhelintoimeksiantoja.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Alla listatut osakkeet eivät ole ostosuosituksia kyseisille arvopapereille.

Top-sijoittajien Oslon pörssin suosikkiosakkeet

Kuukauden netto-ostetuimmat osakkeet Sharevillen norjalaisten top-jäsenten keskuudessa.

Osake

Kehitys 5 v

Käy
kauppaa

Keskustelua
osakkeesta

Scatec Solar

+104,35 %*

osta/myy

liity keskusteluun

Hexagon Composites

+12,57 %

osta/myy

liity keskusteluun

Elkem

-24,42 %*

osta/myy

liity keskusteluun

Norwegian Air Shuttle

-73,01 %

osta/myy

liity keskusteluun

Norsk Hydro

-3,18 %

osta/myy

liity keskusteluun

Storebrand

+83,31 %

osta/myy

liity keskusteluun

Tomra Systems

+370,83 %

osta/myy

liity keskusteluun

Ocean Yield

+55,10 %

osta/myy

liity keskusteluun

Lerøy Seafood Group

+168,38 %

osta/myy

liity keskusteluun

REC Silicon

-81,99 %

osta/myy

liity keskusteluun

* Ei kurssidataa viideltä vuodelta, näytetään kolmen vuoden (Scatec Solar) tai vuoden kehitys (Elkem).

Taulukon tiedot päivitetty 15.5.2019. Tuoreet tiedot löydät Shareville Relax -osiosta. Relax Norway on osio, josta näet kuinka norjalaisten Shareville-jäsenten paras kymmenys toimii. Parhaan kymmenesosan salkuilla on korkein riskikorjattu tuotto viimeisen vuoden aikana.

Katso myös Nordnetin suomalaisasiakkaiden
omistetuimmat norjalaisosakkeet – klikkaa tästä.


Nordnetin suomalaisasiakkaiden omistetuimmat Oslon pörssin osakkeet tilien lukumäärän mukaan.
Tilanne 14.5.2019.

Osake

Kehitys 5 v

Käy
kauppaa

Keskustelua
osakkeesta

Nordic Mining

-45,55 %

osta/myy

liity keskusteluun

Equinor

-1,11 %

osta/myy

liity keskusteluun

Thin Film Electronics

-97,33 %

osta/myy

liity keskusteluun

Norwegian Air Shuttle

-73,01 %

osta/myy

liity keskusteluun

NEL

+930,55 %

osta/myy

liity keskusteluun

Ocean Yield

+55,10 %

osta/myy

liity keskusteluun

XXL

-73,92 % *

osta/myy

liity keskusteluun

Seadrill

-23,98 *

osta/myy

liity keskusteluun

Mowi (ent. Marine Harvest)

+160,48 %

osta/myy

liity keskusteluun

Orkla

+44,70 %

osta/myy

liity keskusteluun

* Ei kurssidataa viideltä vuodelta, näytetään kehitys vuoden 2019 alusta (Seadrill) tai kolmelta vuodelta (XXL).

Ajankohtaista Norjan markkinoilla 16.5.:
Norwegian Air Shuttle -lentoyhtiöstä on jätetty ostotarjous – kurssireaktio tänään +18 %.

Tarkastelussa norjalaisten top-sijoittajien ostetuimmat norjalaisosakkeet

Mihin norjalaisosakkeisiin kannattaisi sijoittaa?

Emme voi antaa suoria sijoitussuosituksia, mutta voimme kyllä antaa vinkin, mistä sijoitusideoita voi löytää: yli 220 000 pohjoismaisen sijoittajan sosiaalisesta sijoitusverkostosta, Sharevillestä. Esimerkiksi Sharevillen Relax -osiosta näet, mitä palvelun parasta riskikorjattua tuottoa nauttivaan kymmenykseen kuuluvat jäsenet ovat ostaneet viimeisen kuukauden aikana.

Lue Nordnet Blogista lisää näistä kymmenestä suosikkiosakkeesta!

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:

Koskeeko tarjous minua?


Tarjous koskee kaikkia Nordnet Suomen asiakkaita, jotka ovat normaalin hinnoittelun (Taso 1–4), Private Banking- tai Active Trader -hinnoittelun piirissä. Tarjous ei koske yhteistyökumppaneiden asiakkaita eikä puhelintoimeksiantoja.

Miten Oslon pörssi on auki?


Oslon pörssi on normaalisti (myös torstaina 16.5.) auki klo 10.00–17.25 Suomen aikaa. Kansallispäivänä 17.5. Oslon pörssi on auki vain klo 14.00 asti (mutta huomioi, että itse kansallispäivänä freetrade-tarjous ei ole voimassa).

Paljonko valuutanvaihto maksaa?


Käydessäsi pörssikauppaa muussa valuutassa kuin euroissa veloitetaan sinulta valuutanvaihtokulut. Automaattisen valuutanvaihdon kulut ovat 0,25 % kauppasummasta. Valuuttatilin kautta itse tehdyn valuutanvaihdon kulut ovat 0,075 % vaihdetusta summasta. Lue lisää valuutanvaihdosta.

Liittyykö kampanjaan rajoituksia?


0 € välityspalkkiotarjous koskee Oslon pörssissä noteeratuilla osakkeilla 16.5.2019 Nordnetin kautta tehtyjä kauppoja, maks. 50 toteutunutta toimeksiantoa/asiakas. Huom.: Jos toimeksianto on tehty 16.5., mutta se toteutuu osittain tai kokonaisuutenaan vasta 17.5. tai myöhemmin, niin kaupasta peritään välityspalkkio normaalin hinnastomme mukaisesti.

Miksi palvelussa lukee, että kaupoista veloitettaisiin välityspalkkio?


Uuden palvelumme puolella (next.nordnet.fi) ja Nordnet-sovelluksessa kaupankäyntinäkymässä voi näkyä virheellisesti, että kaupasta veloitettaisiin välityspalkkio. Todellisuudessa välityspalkkiota ei kuitenkaan veloiteta kaupoista, jotka täyttävät tällä sivulla mainitut ehdot.

Maksaako asiakkuus Nordnetissä?


Nordnetissä et maksa arvo-osuustilistä eli salkusta lainkaan säilytysmaksuja*, asiakkuuden hinta on siis 0 €. Osakekaupankäynnin kustannukset kotimarkkinalla alkavat 3 € / 0,06 % per toteutunut toimeksianto. Kaupankäynnin hinnat määräytyvät aktiivisuustasosi mukaan. Uutena asiakkaana käyt kaksi ensimmäistä kuukautta osakekauppaa parhaalla palkkiotasolla.

* Huomioi, että listaamattomista pohjoismaisista osakkeista peritään hallinnointimaksu.

Mihin sijoittaisin?


Ideoita sijoituksiin voit etsiä vaikka Pohjoismaiden suurimmasta säästäjien ja sijoittajien vaikuttajaverkostosta, Sharevillestä. Sharevillessä voit esimerkiksi seuloa esiin parhaiten pärjänneet norjalaissijoittajat ja kurkistaa heidän salkkuihinsa.

Tietoa norjalaisten yhtiöiden osinkojen lähdeverokohtelusta


1.1.2019 alkaen Norjan veroviranomaiset ovat muuttaneet toimintatapojaan ulkomaille verovelvollisten henkilöiden saamien osinkojen lähdeverokohtelun osalta. Tämä vaikuttaa suomalaiseen sijoittajaan siten, että norjalaisen yhtiön jakamasta osingosta tullaan jatkossa pidättämään 25 %:n lähdevero aiemman 15 %:n sijaan.

Liikaa perittyä lähdeveroa on mahdollista hakea takaisin Norjan veroviranomaisilta. Ilman takaisinperintää "verohävikki" on 10 %, koska Suomen verottaja hyvittää ulkomaille maksetusta lähdeverosta vain verosopimuksen mukaisen osan.

Lisätietoja aiheeseen liittyen löydät Norjan veroviranomaisen verkkosivuilta.linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.