Kaupallinen yhteistyö:

Sijoita edullisesti ympäri maailmaa Lyxorin ETF:illä.

Älä anna korkeiden kustannusten painaa tuottojasi alas – etenkään silloin, kun markkinoilla tyrskyää.

Olemme laajentaneet Nordnetin kuukausisäästösopimuksen piirissä olevien ETF:ien valikoimaa Lyxorin liikkeeseenlaskemilla tuotteilla. Uusien ETF:ien kautta voit sijoittaa mm. USA:han, Japaniin ja koko maailmaan edullisimmillaan jopa 0,04 % juoksevin kuluin.

Halusitpa sitten sijoittaa nopeasti kehittyville markkinoille, kuten Intiaan ja Kiinaan, tai suuriin, vakaisiin osinkoyhtiöihin, niin Lyxorin valikoimasta löytyy sinulle sopiva ETF.

Haluatko laittaa rahasi tekemään töitä hyvän asian puolesta? Lyxor New Energy ETF seuraa 40 uusiutuvan energian ratkaisujen parissa toimivan maailman kärkiyhtiön kehitystä. Lyxor Green Bonds ETF puolestaan sijoittaa ns. vihreisiin joukkovelkakirjoihin, joilla rahoitetaan ympäristöystävällisiä projekteja. Lue lisää Green Bondeista tästä.

Miksi sijoittaa Lyxorin ETF:iin?

  • Edulliset juoksevat kulut – alk. 0,04 % vuodessa.
  • Laaja tarjonta tuotteita kehittyvistä markkinoista vakaisiin osingonmaksajiin.
  • Laita rahasi tekemään töitä hyvän asian puolesta Lyxorin New Energy- tai Green Bond ETF:n avulla.

Suosittuja ETF:iä Lyxorin edullisessa Core-sarjassa:

Lyxor Core Morningstar US Equity (LCUS)

Lyxor Core Morningstar US Equity (LCUS)

Lyxor Core Morningstar US (DR) UCITS ETF:n sijoitustavoitteena on seurata Morningstar US Large-Mid Cap NR -indeksiä. Indeksi koostuu tunnetuista yhtiöistä, kuten Microsoft, Apple, Amazon, Facebook ja Alphabet (Google).

LCUS:n juoksevat kulut ovat 0,04 %.

Lyxor Core MSCI World (LCUW)

Lyxor Core MSCI World (LCUW)

Lyxor Core MSCI World (DR) ETF:n sijoitustavoitteena on seurata MSCI World Net Total Return USD -indeksiä. Indeksi edustaa 23 kehittyneellä markkinalla listattuja suuria ja keskisuuria pörssiyhtiöitä.

LCUW:n juoksevat kulut ovat 0,12 %.

Lyxor Core STOXX Europe 600 (LYP6)

Lyxor Core STOXX Europe 600 (LYP6)

Lyxor STOXX Europe 600 (DR) ETF:n sijoitustavoitteena on seurata Stoxx Europe 600 Net Return EUR -indeksiä. Indeksi edustaa osinkoja maksavien suurten eurooppalaisyhtiöiden osakkeiden kehitystä. Suurimpia omistuksia kirjoitushetkellä ovat mm. Nestle, Roche, Novartis, SAP ja AstraZeneca. LYP6:n juoksevat kulut ovat 0,07 %.

Lyxor Core MSCI Japan (LCUJ)

Lyxor Core MSCI Japan (LCUJ)

Lyxor Core MSCI Japan (DR) ETF:n sijoitustavoitteena on seurata MSCI Japan Net Total Return -indeksiä. Indeksi edustaa suuria ja keskisuuria Japanin markkinan osakkeita. Suurimpia omistuksia kirjoitushetkellä ovat mm. Toyota, Sony, Nintendo ja SoftBank.

LCUJ:n juoksevat kulut ovat 0,12 %.

Muita suosittuja Lyxorin ETF:iä Nordnetin asiakaskunnassa:

Lyxor New Energy ETF (LYM9)

Lyxor New Energy ETF (LYM9)

Lyxor New Energy UCITS ETF:n sijoitustavoitteena on seurata World Alternative Energy Total Return -indeksiä, joka edustaa sellaisten eri puolilla maailmaa toimivien yhtiöiden arvopapereita, jotka saavat merkittävän osan tuloistaan vaihtoehtoisten energiamuotojen sektorilta.

LYM9:n juoksevat kulut ovat 0,60 %.

Lyxor Green Bond(KLMH)

Lyxor Green Bond
(KLMH)

Lyxor Green Bond ETF:n sijoitustavoitteena on seurata Solactive Green Bond EUR USD IG -indeksiä. Vihreillä joukkovelkakirjoilla kerätyt varat käytetään projekteihin, joilla pyritään ehkäisemään ilmastonmuutosta tai auttamaan yhteiskuntaa sopeutumaan sen vaikutuksiin. Lue lisää aiheesta.

KLMH:n juoksevat kulut ovat 0,30 %.

Lyxor NASDAQ-100(LYMS)

Lyxor NASDAQ-100
(LYMS)

Lyxor NASDAQ 100 ETF:n sijoitustavoitteena on seurata Nasdaq 100 -indeksiä. Indeksi painottuu voimakkaasti teknologiayhtiöihin, mutta se sisältää myös muiden alojen yrityksiä. Nasdaq-100-indeksiä pidetään usein eräänlaisena globaalin teknologiasektorin ilmapuntarina.

LYMS:n juoksevat kulut ovat 0,30 %.

Lyxor MSCI China(L4K3)

Lyxor MSCI China
(L4K3)

Lyxor MSCI China ETF:n sijoitustavoitteena on seurata MSCI China Net Total Return USD -indeksiä. Indeksi edustaa Kiinan talouden kehitystä mukailevien suurten ja keskisuurten pörssiyhtiöiden kehitystä. Suurimpia omistuksia kirjoitushetkellä ovat Alibaba ja Tencent.

L4K3:n juoksevat kulut ovat 0,29 %.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista:

Tällä sivulla esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Usein kysyttyä ETF-kuukausisäästämisestä:

Kun aktivoit ETF-kuukausisäästösopimuksen ja Nordnet tekee merkinnät puolestasi, et maksa ostoista välityspalkkioita, vaan hinnaston mukaisen palvelumaksun. Palvelumaksu koskee kaikkia aktiivisia ETF-kuukausisäästösopimuksia riippumatta siitä, montako ETF:ää sopimuksessa on. Samalla palvelumaksulla voi siis ostaa jopa neljää eri ETF:ää. Palvelumaksu veloitetaan kuukausittain aina sen jälkeen, kun ETF-kuukausisäästösopimuksen mukaiset toimeksiannot on toteutettu (arviolta joka kuun 7.–9. päivä). Palvelumaksua ei veloiteta, jos toimeksiannot jäävät kokonaan toteutumatta, esim. puuttuvasta saldosta johtuen.

Kun päätät myydä kuukausisäästämällä hankkimasi ETF:t pois, sinulta peritään vallitsevan hinnaston mukainen välityspalkkio.

Jos valitset kuukausisäästösuunnitelmaasi muussa kuin euroissa noteeratun ETF:n, eikä sinulla ole aktiivista valuuttatiliä, niin Nordnet perii valuutanvaihdosta spread-kulun, joka on kuvattu tarkemmin hinnastossa.

ETF:illä käydään kauppaa kokonaisin osuuksin. Tämä tarkoittaa, että jos yhden ETF-osuuden hinta on esimerkiksi 100 euroa, niin tällöin minimisijoitus ETF:ään on 100 euroa. Tämä tulee ottaa huomioon niin ETF-kuukausisäästösopimuksessa kuin myös yksittäisiä ETF-ostoja suoraan markkinalta tehtäessä. ETF-kuukausisäästösopimuksessa huomionarvoista on myös se, että järjestelmä varaa salkustasi 10 % ylimääräistä saldoa sen varmistamiseksi, että ETF-kuukausisäästökaupat saadaan toteutettua markkinalla.

Esimerkki:

Olet merkinnyt ETF-kuukausisäästösopimukseesi kahta ETF:ää (A ja B). A:n hinta on 50 €/kpl ja B:n hinta on 100 €/kpl. Sinulla tulee olla salkussa vähintään 150 € * 1,1 = 165 euroa viimeistään ETF-kuukausisäästöpäivää edeltävänä pankkipäivänä, jotta kaupat toteutuvat. Jos sinulla ei ole riittävästi saldoa ETF-kuukausisäästön toteutumiseen, niin kuukausisäästö saattaa jäädä toteutumatta kokonaisuudessaan tai toteutua osittain kyseisen kuun osalta. Seuraavan kuun kuukausisäästöpäivänä järjestelmämme tarkistaa jälleen riittääkö salkkusi saldo kuukausisäästön toteuttamiseen. Jos saldo ei tietyn kuun viidentenä päivänä riitä, niin kuukausisäästö siis jatkaa rullaamista siitä huolimatta normaaliin tapaan seuraavassa kuussa.

Huomioithan, että merkintään käytettävien varojen tulee olla salkussa viimeistään kuukausisäästöpäivää edeltävänä pankkipäivänä.

Ota säästösi hallintaan.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.