Siirry pääsisältöön

Älä anna tuottojen valua sormiesi läpi.Laita rahasi töihin.

Osakemarkkinat ovat tarjonneet pitkällä aikavälillä ylivoimaisesti parasta tuottoa sijoitetulle pääomalle*. Menneisyys ei tietenkään ole tae tulevista tuotoista, mutta se on silti varsin vakuuttava todiste korkoa korolle -vaikutuksen valtavasta voimasta.

Monilla asiakkaillamme on paljon käteisvaroja tilillään. Pitkällä aikavälillä käteinen menettää ostovoimaansa inflaation vuoksi. Se on yksi huonoimmista pitkän aikavälin sijoituksista.

* Jeremy Siegel / Martin Paasin korkoa korolle -esitys

Kaksi syytä laittaa rahat töihin.

  1. 1

    Jäät paitsi tuotoista, jotka olisit saanut markkinoilta.
    Tätä kutsutaan vaihtoehtoiskustannukseksi – jos rahasi ovat poissa markkinoilta, et luonnollisestikaan saa rahallesi tuottoja.

  2. 2

    Rahasi menettää ostovoimaansa tilillä
    Inflaation vuoksi rahasi ei myöskään ole turvassa tilillä, vaan se menettää ostovoimaansa tasaisen varmasti. Rahan säilöminen tilillä on siis itse asiassa negatiivista tuottoa jauhava sijoitus.

Miten sitten kannattaisi toimia?

Pyritkö ajoittamaan markkinoita ja odotat sopivaa hetkeä?

Vinkkimme sinulle: Markkinoiden ajoittaminen on erittäin vaikeaa, ellei jopa mahdotonta. Täydellisen aloitushetken poimiminen peräpeiliin tuijottamalla on helppoa, mutta edes parhaat treidaajat eivät pysty systemaattisesti ajoittamaan markkinoiden pohjia ja huippuja. Yksi tapa ratkaista ajoittamiseen liittyvä dilemma on kuukausisäästäminen. Kun säästät tasasumman kuukausittain, saat vähemmän rahasto-osuuksia tai osakkeita silloin, kun kurssit ovat ylhäällä ja enemmän osakkeita/osuuksia silloin, kun kurssit ovat alhaalla. Näin sinun ei tarvitse miettiä, onko juuri nyt oikea aika sijoittaa markkinoille. Kuukausisäästösopimuksen tekemällä saat sijoitettua pääomaasi ajan myötä helposti ja automatisoidusti.

→ Lue lisää kuukausisäästämisestä

Etkö tiedä mihin sijoittaisit?

Vinkkimme sinulle: Jos haluat tehdä sijoituksia yksittäisiin osakkeisiin, niin osakeideat-sivultamme voit löytää sijoitusideoita mm. eri toimialoilta ja eri maanosista. Jos taas haluat päästä hieman helpommalla ja hajauttaa säästösi yhdellä tai muutamalla sijoituksella, niin rahastoideat-sivumme voi tarjota ideoita sijoituspäätöksesi tueksi. ETF:issä puolestaan yhdistyvät osakkeiden ja rahastojen parhaat puolet: voit ostaa niitä nopeasti, suoraan pörssistä, ja saat jo yhdellä sijoituksella erittäin laajan hajautuksen, edullisesti. Tutustu ETF-ideat-sivuun tästä.

→ Poimi sijoitusvinkit

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Huomioi, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Mikään tällä sivulla esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, sijoitusneuvonnaksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajana vastaat itse riskistä, joka liittyy tällä sivulla annetun tiedon hyödyntämiseen sijoituspäätöstä tehdessäsi.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki