Siirry pääsisältöön

Kaupallinen yhteistyö: J.P. Morgan Asset Management

Research Enhanced Index Equity (ESG) ETF:t

Yhdistä aktiivisuuden ja passiivisuuden parhaat puolet salkussasi.

Invesco MSCI Europe ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGE)

Uusi tapa rakentaa salkun ydin.

Moni sijoittaja käyttää passiivisia indeksirahastoja salkkunsa ytimessä ennustettavana ja tehokkaana tapana ottaa näkemystä tiettyyn kohdeindeksiin. Täysin passiivinen lähestymistapa kuitenkin tarkoittaa, että omistukset eivät voi tuottaa ylituottoa kohdeindeksiinsä nähden.

Onneksi salkkunsa ydintä rakentavien sijoittajien ei enää tarvitse valita passiivisen ja aktiivisen välillä. Research Enhanced Index Equity (ESG) ETF:t tarjoavat aktiivisen ja passiivisen lähestymistavan parhaat puolet yhdessä paketissa. Ne tarjoavat indeksirahaston kaltaisen tavan sijoittaa osakemarkkinoille, yhdistettynä osakekohtaisiin näkemyksiin, joissa on huomioitu vastuullisuus ja ESG-tekijät. Kaikki tämä yhtenä kustannustehokkaana ratkaisuna.

ESG = Environmental (ympäristö), Social (yhteiskunta) ja Governance (hallintotapa)

Opi lisää videomuodossa:

Ota hyöty irti indeksisijoittamisen ja osakekohtaisen näkemyksen yhdistelmästä.

Research Enhanced Index Equity (ESG) ETF:t kyky hyödyntää aktiivista osaketutkimusta yhdistettynä matalaan seurantavirheeseen (tracking error) erottaa J.P. Morganin ETF:t puhtaan passiivisista strategioista. Tämä mahdollistaa tasaisen ylituoton tavoittelun matalalla riskillä ja kilpailukykyisin kustannuksin (matala TER, Total Expense Ratio).

ETF:iä salkun ytimen rakentamiseen

Jo yli 30 vuoden ajan J.P. Morgan Asset Management on hionut Research-Enhanced Index -prosessiaan entistä paremmaksi. Tänä päivänä yhtiö tarjoaa neljä Research-Enhanced Index ETF:ää, jotka kattavat USA:n, Euroopan ja kehittyvien maiden markkinat. ETF:t tarjoavat rakennuspalikoita minkä tahansa hyvin hajautetun salkun ytimeksi.

  • Indeksimäinen riskiprofiili. Indeksitasolla ETF:issä käytetään tiukkoja alueellisia, sektoriin ja sijoitustyyliin liittyviä rajoituksia indeksiriskin hallitsemiseksi samalla, kun kokeneille salkunhoitajille annetaan mahdollisuus luoda lisäarvoa ottamalla useita pieniä yli- ja alipainotuksia yksittäisiin osakkeisiin.
  • Tavoitteena johdonmukainen ylituotto. Monien pienten aktiivisten osakepositioiden ottaminen antaa sijoittajille mahdollisuuden tavoitella houkuttelevia pitkän aikavälin ylituottoja samalla, kun indeksiriskit pysyvät hallinnassa.
  • Tietoetu. Research Enhanced Index Equity (ESG) ETF:issä hyödynnetään maailmanlaajuisesti toimivan, 85-henkisen osakeanalyytikkotiimin osaamista kilpailukykyisin kustannuksin. Keskimäärin 20 vuoden kokemuksella varustetut analyytikot järjestävät vuosittain noin 8 000 tapaamista pörssiyhtiöiden ylimmän johdon kanssa, minkä ansiosta tiimillä on syvällistä tietoa osakkeista, joihin ETF:t sijoittavat.
  • Vakaa ESG-kehys. Aktiivinen osakevalinta tarjoaa myös paremman mahdollisuuden rakentaa kestäviä ETF-portfolioita, joissa on otettu huomioon ESG-tekijät täysin integroituna analyytikoiden osaketutkimukseen.

Tutustu Research-Enhanced Index -ETF-valikoimaan.

Klikkaamalla kuvia näet ne suurempina. Kuvien lähde: J.P. Morgan Asset Management, kumulatiiviset arvot.* Päiväys: 31.7.2021.

Invesco MSCI Europe ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGE)

JPM Europe Research Enhanced Index Equity (ESG) ETF (JREE)

ETF:n menestys perustuu eurooppalaisen osakeanalyytikkotiimin paikalliseen tuntemukseen ja kykyyn tuottaa ylituottoa kilpailukykyisin kustannuksin.

JREE:n juoksevat kulut ovat 0,25 %.

Invesco MSCI World ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGW)

JPM Global Research Enhanced Index Equity (ESG) ETF (JREG)

Sijoittajille, jotka haluavat maailmanlaajuisen hajautuksen sekä hyödyntää J.P. Morgan Asset Managementin osakeanalyytikoiden paikallista osaamista.

JREG:n juoksevat kulut ovat 0,25 %.

Invesco MSCI USA ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGU)

JPM US Research Enhanced Index Equity (ESG) ETF (JREU)

J.P. Morgan Asset Managementin ensimmäinen Research-Enhanced Index -ETF, joka on tuottanut jo pitkään ylituottoa suhteessa vertailuindeksiinsä.

JREU:n juoksevat kulut ovat 0,20 %.

Invesco S&P 500 ESG UCITS ETF (5ESG)

JPM Global Emerging Markets Research Enhanced Index Equity (ESG) ETF (JREM)

ETF ottaa täyden hyödyn irti osakeanalyytikkotiimin tarjoamasta tietoedusta epätehokkailla kehittyvillä markkinoilla.

JREM:n juoksevat kulut ovat 0,30 %.

* Performance data Source: Bloomberg as at 31 July 2021. Fund performance is shown based on the NAV with income (gross) reinvested including actual ongoing charges excluding any entry and exit fees. *Cumulative excess return in USD from inception date of 16 October 2018, Bloomberg as of 31 July 2021. ** Cumulative excess return in USD from inception date of 6 December 2018, Bloomberg as of 31 July 2021.

"J.P. Morgan on innoissaan yhteistyöstä Nordnetin kanssa Research Enhanced Index ETF -sarjan jakelussa. Nämä ETF:t ovat likvidi ja kustannustehokas tapa hyödyntää osakeanalyytikkotiimimme laajaa ja syvällistä osaamista – tiimiä, jonka tavoitteena on hakea jatkuvaa ja johdonmukaista ylituottoa, joka kasvaa korkoa korolle ajan myötä. Institutionaaliset sijoittajat ovat hyödyntäneet näitä rahastoja jo vuosikymmenten ajan, mutta nyt myös suomalaiset yksityissijoittajat voivat hyödyntää tiimimme osaamista."


- Tobias Nilsson, Pohjoismaiden ETF-jakelun johtaja, J.P. Morgan Asset Management

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista:

Tällä sivulla esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Usein kysyttyä ETF-kuukausisäästämisestä:

Kun aktivoit ETF-kuukausisäästösopimuksen ja Nordnet tekee merkinnät puolestasi, et maksa ostoista välityspalkkioita, vaan hinnaston mukaisen palvelumaksun. Palvelumaksu koskee kaikkia aktiivisia ETF-kuukausisäästösopimuksia riippumatta siitä, montako ETF:ää sopimuksessa on. Samalla palvelumaksulla voi siis ostaa jopa neljää eri ETF:ää. Palvelumaksu veloitetaan kuukausittain aina sen jälkeen, kun ETF-kuukausisäästösopimuksen mukaiset toimeksiannot on toteutettu (arviolta joka kuun 7.–9. päivä). Palvelumaksua ei veloiteta, jos toimeksiannot jäävät kokonaan toteutumatta, esim. puuttuvasta saldosta johtuen.

Kun päätät myydä kuukausisäästämällä hankkimasi ETF:t pois, sinulta peritään vallitsevan hinnaston mukainen välityspalkkio.

Jos valitset kuukausisäästösuunnitelmaasi muussa kuin euroissa noteeratun ETF:n, eikä sinulla ole aktiivista valuuttatiliä, niin Nordnet perii valuutanvaihdosta spread-kulun, joka on kuvattu tarkemmin hinnastossa.

ETF:illä käydään kauppaa kokonaisin osuuksin. Tämä tarkoittaa, että jos yhden ETF-osuuden hinta on esimerkiksi 100 euroa, niin tällöin minimisijoitus ETF:ään on 100 euroa. Tämä tulee ottaa huomioon niin ETF-kuukausisäästösopimuksessa kuin myös yksittäisiä ETF-ostoja suoraan markkinalta tehtäessä. ETF-kuukausisäästösopimuksessa huomionarvoista on myös se, että järjestelmä varaa salkustasi 10 % ylimääräistä saldoa sen varmistamiseksi, että ETF-kuukausisäästökaupat saadaan toteutettua markkinalla.

Esimerkki:

Olet merkinnyt ETF-kuukausisäästösopimukseesi kahta ETF:ää (A ja B). A:n hinta on 50 €/kpl ja B:n hinta on 100 €/kpl. Sinulla tulee olla salkussa vähintään 150 € * 1,1 = 165 euroa viimeistään ETF-kuukausisäästöpäivää edeltävänä pankkipäivänä, jotta kaupat toteutuvat. Jos sinulla ei ole riittävästi saldoa ETF-kuukausisäästön toteutumiseen, niin kuukausisäästö saattaa jäädä toteutumatta kokonaisuudessaan tai toteutua osittain kyseisen kuun osalta. Seuraavan kuun kuukausisäästöpäivänä järjestelmämme tarkistaa jälleen riittääkö salkkusi saldo kuukausisäästön toteuttamiseen. Jos saldo ei tietyn kuun viidentenä päivänä riitä, niin kuukausisäästö siis jatkaa rullaamista siitä huolimatta normaaliin tapaan seuraavassa kuussa.

Huomioithan, että merkintään käytettävien varojen tulee olla salkussa viimeistään kuukausisäästöpäivää edeltävänä pankkipäivänä.

Nosta säästämisesi uudelle tasolle.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.