Siirry pääsisältöön

Nordnet Sijoitusvakuutus nyt avattavissa – osakkeet ja rahastot digitaalisesti

Nordnet Sijoitusvakuutus on nyt avattavissa. Se on aidosti joustava säästöhenkivakuutus, jonka kautta voi sijoittaa osakkeisiin, ETF:iin ja rahastoihin suoraan Nordnet-sovelluksen tai verkkopalvelun kautta. Ylimääräiset tuotteelle tyypilliset kulut on karsittu pois ja hinnoittelusta on tehty selkeä. Nordnet Sijoitusvakuutuksen avulla voi säästää verotehokkaasti itselle tai läheiselle ja siirtää omaisuutta ilman testamenttia.

Nordnet ilmoitti huhtikuussa 2023 norjalaisen henkivakuutusyhtiö Nordnet Livsforsikring AS:n jättäneen ilmoituksen Norjan finanssivalvontaviranomaiselle (Finanstilsynet) vakuutusyhtiön sivuliikkeen perustamisesta Suomeen. Ilmoitus on keväällä 2023 toimitettu myös Suomen Finanssivalvonnalle. Syynä oli Nordnetin liiketoiminnan laajeneminen Suomessa vakuutussäästötuotteisiin.

Nordnetillä on Suomessa jo yli 550 000 aktiivista asiakasta. Osake- ja rahastovälittäjänä olemme kasvaneet viime vuosina voimakkaasti: olemme kauppojen lukumäärällä mitattuna suurin yksityissijoittajien käyttämä välittäjä Helsingin pörssissä ja kaksi kolmesta osakesäästötilistä on avattu Nordnetiin. Joka kolmas asiakas on solminut kuukausisäästösopimuksen rahastoihin tai ETF:iin ja Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG nousi tänä vuonna Suomen suosituimmaksi rahastoksi omistajamäärällä mitattuna. Nyt on oikea aika laajentaa liiketoimintaa Suomessa muihin tuotteisiin. Vahva digitaalinen osaamisemme antaa mahdollisuuden luoda uusia ja edistyksellisiä sijoituspalveluja Suomen markkinoille.

Suvi Tuppurainen
Nordnet Suomen maajohtaja

Sijoitusvakuutuksen avaus ja toimeksiantopyynnöt osakkeisiin, rahastoihin ja ETF:iin digitaalisesti

Nordnet Sijoitusvakuutuksen myöntää heinäkuun alussa toimintansa aloittanut Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike ja se myy sijoitusvakuutusta Nordnet Bank AB:n avulla. Nordnet Sijoitusvakuutus on aidosti joustava säästöhenkivakuutus, jonka kautta voi sijoittaa osakkeisiin ja rahastoihin verotehokkaasti suoraan Nordnet-sovelluksen tai verkkopalvelun kautta.

Nordnet sijoitusvakuutus on täysin digitaalinen. Sijoitusvakuutuksen avaus sekä toimeksiantopyynnöt ja niiden seuranta hoituu suoraan verkkopalvelussa ja mobiilisovelluksessa. Sijoitusvalikoima on laaja kattaen yli 70 rahastoyhtiön rahastot, suorat osakkeet ja ETF:t. Emme myöskään rajoita transaktioiden tai nostojen määrää per vuosi, joten voin ylpeydellä sanoa tuotteen olevan aidosti joustava.

Kaisa Alamäki
Nordnet Liv Suomen johtaja

Selkeä hinnasto kilpailukykyisin hallinnointi- ja välityspalkkioin

Nordnet Sijoitusvakuutus on pitkäjänteiseen säästämiseen ja taloudellisen turvan kartuttamiseen suunniteltu säästöhenkivakuutus. Se sopii sekä aktiiviselle osakesijoittajalle että helppoa säästöratkaisua arvostavalle rahastosäästäjälle. Sijoitusvakuutuksessa yhdistyvät sijoittaminen ja henkivakuutus. Sen avulla voi säästää verotehokkaasti itselle tai läheiselle ja siirtää omaisuutta ilman testamenttia.

Vakuutukseen voi siirtää rahaa ilman maksupalkkioita. Pörssilistattuja sijoituskohteita voi vaihtaa kilpailukykyisin välityspalkkioin alkaen minimi 5 euroa, 0,08 %. Rahastoissa ei peritä lunastus- ja merkintäpalkkioita, eikä rahan nostosta vakuutuksesta veloiteta palkkioita. Vuosittainen hallinnointipalkkio on 100 000 euroon asti 0,35 %. Sen ylittävältä osalta hallinnointipalkkio on 0,15 %. Hinnoittelu on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi ja läpinäkyväksi.

Nordnetin alkuvuonna teettämästä kyselytutkimuksesta* selvisi, että joka neljäs suomalainen tuntee erilaiset vakuutuskuoret edes jollain tasolla ja kiinnostuneita on jopa 38 %. Kulurakenteen epäselvyys ja ominaisuuksien ymmärtäminen saivat risuja. Henkivakuutus, verotehokkuus ja vaivattomuus pitkäaikaiselle sijoittajalle saivat suitsutusta. Suomalaisten mielestä sijoitusvakuutustuotteista houkuttelevamman sijoitusmuodon tekisivät alhaisemmat kokonaiskulut, pienet kertasijoitukset ja digitaalisuus. Tähän toiveeseen Nordnet Liv nyt vastaa.

Kaisa Alamäki
Nordnet Liv Suomen johtaja

*Kyselytutkimuksen toteutti Nordnetin toimeksiannosta tutkimusyhtiö YouGov Finland ajalla 15.–18.2.2023.

Sijoitusvakuutuksen myöntää Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike. Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike myy sijoitusvakuutusta Nordnet Bank AB:n avulla.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
6 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Joakim
Joakim
29.09.2023 21:35

Hyvä tietää, että norjalaisista osingoista ei mene lähdeveroa. Johtuuko se siitä, miten Norjan lainsäädäntö kohtelee norjalaisia sijoitusvakuutuksia? Miten ulkomaisia osinkoja muista maista kuin Norjasta käsitellään. Eikös Iso-Britanniasta tulevat osingot mene ilman lähdeveroa, kuten arvo-osuustililläkin? Normaalisti Saksa ja Tanska pidättävät verosopimuksen vastaisesti liikaa lähdeveroja. Liikaa perittyjä lähdeveroja pitää sitten itse hakea takaisin. Hoitaako Nordnet verojen takaisinmaksua sijoitusvakuutuksessa, koska osakkeita ei omista sijoittaja, vaan vakuutusyhtiö? Miten mahdolliset takaisinmaksut huomioidaan vakuutuksessa?

Soile/Nordnet
Soile/Nordnet
Vastaa  Joakim
29.09.2023 21:55

Sijoitusvakuutukseen maksetuista norjalaisista osingoista Norjan verottaja ei peri lähdeveroa, koska Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike on osa norjalaista henkivakuutusyhtiötä (Nordnet Livsforsikring AS).

Jos vakuutukseen sisältyy ja jos vakuutukseen liitetään sijoituskohteita, joiden ulkomaisista osingoista, koroista tai muista vastaavista tuotoista peritään lähdeveroa vakuutusyhtiöltä, vakuutusyhtiöltä perittyjä veroja ei makseta takaisin tai hyvitetä vakuutuksenottajan vakuutussäästöön. Vakuutuksenottaja saa vakuutuksessa oleviin sijoituskohteisiin liittyvät ulkomaiset osingot, korot ja mahdolliset lähdeveron alaiset tuotot vakuutussäästöönsä vähennettynä vakuutusyhtiön maksamalla lähdeverolla.

Moi
Moi
27.09.2023 18:28

Hei, Miten sijoitusvakuutuksen hallinnointipalkkio ja takaisinmaksusuojan kulut veloitetaan jos vakuutuksessa ei ole rahavaroja eli vakuutuksessa on siis vain osakkeita ja/tai rahastoja? Myykö vakuutusyhtiö puolestani jotain vai jääkö kulut odottamaan että sopimukseen tulee rahavaroja osinngoista tai omasta aloitteesta (sijoitusten myynti tai lisäsijoitus sopimukseen)?

Soile/Nordnet
Soile/Nordnet
Vastaa  Moi
27.09.2023 18:36

Hei! Mikäli salkussa ei ole tarvittavia rahavaroja, käteissaldo veloitetaan miinukselle. Tässä ote sijoitusvakuutuksen ehdoista: “Maksut veloitetaan nostamalla rahavaroja, lunastamalla tai myymällä sijoituskohteita, pienentämällä jaettavaa osinkoa tai pienentämällä maksettavaa summaa. Kertyneet maksut nostetaan viimeistään vakuutussäästön maksamisen yhteydessä, jolloin maksettavasta summasta vähennetään kertyneet mutta veloittamatta olevat maksut.”

Mike
Mike
27.09.2023 16:26

moi,

Sijoitusvakuutuksen kysymykset ja vastaukset osioon voisi kirjoittaa myös miten suomalaisia osinkoja verotetaan? Saako ne kokonaisuudessaan samalla tavalla kuin OST:tilillä?

Soile/Nordnet
Soile/Nordnet
Vastaa  Mike
27.09.2023 16:37

Moi! Osinkokysymyksen vastausta nyt täydennetty. Suomalaiset ja norjalaiset osingot maksetaan vakuutussopimukseen ilman lähdeveroa.